wwdc-2015-drake

Bekijk de volledige WWDC 2015 keynote nu op YouTube

De volledige keynote van WWDC 2015 is nu via YouTube te bekijken. Je krijgt in 2,5 uur te zien wat Apple de komende maanden gaat introduceren, waaronder iOS 9 en OS X El Capitan.

wwdc-2015-drakeWil je alle aankondigingen van WWDC 2015 nog eens meemaken, dan kun je nu de volledige presentatie op YouTube bekijken. Tweeënhalf uur kijkplezier met onderwerpen als iOS 9, OS X El Capitan, meer intelligentie in Siri en Spotlight en als klapstuk van de avond de aankondiging van Apple Music. Natuurlijk heb je alle aankondigingen al op iCulture gelezen en ken je dankzij al onze achtergrondverhalen ook alle functies die niet werden genoemd (maar er wel aankomen).

WWDC 2015 zat bomvol met aankondigingen. Sommige presentatoren moesten in sneltreinvaart hun lijstje van vernieuwingen afraffelen, om tijdig plaats te kunnen maken voor de volgende persoon. Wat ook opviel in deze aflevering van de WWDC-keynote, was dat er nogal wat verwijzingen zaten naar cultuur en sport. Het begon zelfs met een sketch van Bill Hader, waarbij op humoristische wijze wat cliché’s over Apple uit de kast werden getrokken. Rapper Drake beklom het podium en probeerde iets uit te leggen. Maar wat precies, bleef voor veel kijkers een mysterie.

Tim Cook hebben we eigenlijk maar kort op het podium gezien. Cook gaf anderen de kans om in de schijnwerpers te staan. Dat er dit jaar voor het eerst twee vrouwen op het podium stonden, was uniek. En tegelijk was het ook verbazingwekkend dat het zoveel aandacht kreeg: juist Tim Cook, die zo’n voorstander is van gelijkheid, had dat al veel eerder kunnen zorgen dat de keynote-presentatoren een goede afspiegeling zijn van het personeelsbestand bij Apple.

De meeste aankondiging zullen we pas dit najaar zelf kunnen proberen. iOS 9 en OS X Capitan komen pas eind van het jaar beschikbaar, maar in beide gevallen kun je al wel meedoen aan de publieke beta’s. Onze artikelen belangrijkste artikelen over iOS 9 vind je in de serie ‘iOS 9 uitgelicht‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2015, 9:38
Categorie Apple
Onderwerpen keynote, video, wwdc 2015, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.