apple-swift-programmeertaal-op-mac

Iedereen kan leren programmeren met de iTunes U Swift-cursus

iTunes U is vernieuwd en bevat ook nog eens een uitgebreid Swift-lesprogramma. Lees hier wat er nieuw is aan de app en hoe dit lesprogramma voor programmeurs in wording in elkaar zit.

Swift-lesprogramma-iTunes-U

Met een nieuwe Swift-cursus in iTunes U is het voor docenten gemakkelijker dan ooit om deze iOS-programmeertaal aan studenten te leren. Daarnaast is iTunes U verder uitgebreid, dankzij een omvangrijke update.

Het gaat goed met Swift

apple-swift-programmeertaal-op-macTijdens Apple’s Keynote op WWDC liet CEO Tim Cook weten dat het enorm goed gaat met de programmeertaal Swift en dat steeds meer ontwikkelaars (in wording) er gebruik van maken. Om die groei verder aan te moedigen, is er nu een volledig lesprogramma in iTunes U te vinden, waar docenten en anderen gratis gebruik van kunnen maken. Eerder verscheen er al een Swift-cursus van Stanford in iTunes U.

Lees ook: Apple kondigt nieuwe programmeertaal Swift aan

Het ‘App Development: Teaching Swift‘ programma is te vinden in iTunes op de desktop en in de iTunes U-app voor iOS. De cursus bestaat uit lesplannen, projecten en oefencodes waarbij de nadruk ligt op de praktijk.

Swift leren in 15 weken

Docenten hebben de keuze uit allerlei opdrachten voor het lesprogramma, dat zo’n vijftien lesweken in beslag neemt. Terwijl je je een weg baant door de verschillende hoofdstukken leer je niet alleen de basis van Swift, maar kun je aan het einde een volledig functionerende iOS-app bouwen.

Hoewel het lesprogramma er vanuit gaat dat studenten ervaring hebben met programmeertalen als Java of C++, is er geen voortijdige kennis van Swift nodig om met de cursus aan de slag te gaan. Ideaal voor in het klaslokaal dus, maar ook voor enthousiaste programmeurs die hun kennis willen uitbreiden.

iTunes-U-Privegesprek iTunes-U-Opdracht-inleveren

iTunes U update

Naast het Swift-lesprogramma is iTunes U ook voorzien van een flinke update. Versie 3.0 maakt het voor studenten mogelijk om hun huiswerkopdrachten via de app bij een docent in te leveren. Deze opdrachten en toetsresultaten kunnen vervolgens door de docent opgenomen worden in een geïntegreerde cijferlijst.

Vragen stellen buiten het klaslokaal is ook een stuk gemakkelijker geworden door de optie om als student een één-op-één gesprek met een docent aan te vragen.

Daarnaast kun je nu meerdere bijlagen toevoegen aan een opdracht en PDF-bestanden zijn vanuit iTunes U te bewerken en versturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2015, 14:00
Categorie Apps
Onderwerpen itunes u, programmeren, studenten, swift

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.