Pebble-horloge loopt vertraging op door teveel reizen

De Pebble Smart Watch is vertraagd. De eerste levering zou in september zijn, maar voortdurend reizen naar Taiwan en de enorme productieaantallen leveren vertraging op.

pebble horloge emailHet slimme Pebble-horloge komt later dan verwacht beschikbaar. Het horloge brak alle voorgaande records door in korte tijd meer dan 10 miljoen dollar aan investeringen van gewone gebruikers op te halen. Maar de drie organisatoren hebben laten weten dat het niet lukt om begin september de eerste lichting horloges naar klanten te sturen. Als verklaring geeft mede-oprichter Eric Migicovsky dat het constante reizen naar Taiwan en de grotere aantallen die moeten worden geproduceerd vertraging hebben veroorzaakt.

De bedenkers van Pebble zijn gevestigd in Palo Alto, maar moesten de afgelopen weken regelmatig naar Taipei reizen om te controleren dat het ontwerp goed wordt omgezet naar een functionerend product. De productie zelf zal in China plaatsvinden. Er is nog geen nieuwe datum gekozen voor de eerste lichting Pebble-horloges. Aanvankelijk probeert het team 15.000 stuks te laten maken, maar dat is niet genoeg om alle 68.929 klanten te voorzien van een horloge. Het plan is om de productie zodanig op te tuigen dat er 15.000 Pebbles per week kunnen worden gemaakt. Toen het team begon met plannen voor het slimme horloge verwachtten ze zo’n 1.000 Pebbles te gaan maken. Nu zullen er in ieder geval 85.000 horloges gemaakt moeten worden (sommige kopers hebben bundels van 5 of 10 stuks gekocht). Het team van Pebble heeft inmiddels ook een aantal deals gesloten. Zo willen Runkeeper en Twine data gaan leveren aan de Pebble.

Op het Pebble-horloge kun je bijvoorbeeld e-mail en waarschuwingen ontvangen, het caller-ID zien van een binnenkomend gesprek, hardlooprondjes aflezen, je muziek bedienen of het apparaat als fietscomputer gebruiken. Via Bluetooth 4.0 legt de Pebble verbinding met een iPhone 4S.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2012, 14:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, pebble, vertraging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.