Dropflip-game

Drop Flip is (alweer) Apple’s gratis App van de Week

Drop Flip is de gratis App van de Week, waardoor je dit leuke puzzelspelletje een week lang gratis kunt downloaden. In het spel begeleid je een balletje naar de emmer door de objecten in de levels te verplaatsen, draaien en kantelen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Een puzzeltje op z’n tijd vindt iedereen wel leuk en de game Drop Flip (link) brengt jou precies dat. Drop Flip is een tof spelletje met allemaal kleine puzzeltjes waarbij het doel telkens hetzelfde is: zorg ervoor dat het balletje in het mandje terecht komt. Je moet hiervoor de objecten in het level zo plaatsen, dat je het balletje naar het mandje kunt begeleiden. Maar… er is iets vreemds met deze game aan de hand.

Dropflip-game

Drop Flip is namelijk voor de tweede keer uitgeroepen tot App van de Week, dus als je deze rubriek trouw elke week volgt is de kans groot dat je Drop Flip al op je iPhone hebt staan. In juni 2016 kon je de game ook al gratis downloaden als Apple’s App van de Week. Maar geen nood: er zijn momenteel zoveel games afgeprijsd in verband met kerst dat je waarschijnlijk al je handen vol hebt aan alle games die je de komende dagen nog moet uitproberen.

Een balletje en een emmer in Drop Flip

De vele levels in Drop Flip zijn simpel van opzet, maar soms lastig om te voltooien. In het spel moet je muurtjes bewegen, draaien en kantelen om op die manier het balletje rond te laten stuiteren, om vervolgens in het bakje te belanden. Het spel heeft een heel minimalistisch uiterlijk, waardoor de focus echt ligt op de gameplay zelf.

De app is relatief nieuw en heeft meer dan honderd verschillende levels. De eerste paar levels zijn er slechts om je kennis te laten maken met het principe, maar de levels die daarna volgen worden al snel ingewikkelder. Met een rustgevend muziekje is Drop Flip uitermate geschikt om buiten in de zon te kunnen spelen en met de Game Center-ranglijsten zit er ook nog een competitief element in de game verwerkt.

Drop Flip is de komende week helemaal gratis te downloaden en is geoptimaliseerd voor zowel de iPhone als iPad. Dankzij synchronisatie via iCloud kun je verder gaan met spelen op bijvoorbeeld je iPad als je bent begonnen op je iPhone. Drop Flip kost normaal gesproken €1,99 en is nu dus helemaal gratis. Via een in-app aankoop van €1,99 kun je alle levels in één keer ontgrendelen, waarbij je ook nog eens acht bonuslevels krijgt. Maar bij een spelletje als dit is het natuurlijk veel leuker om de levels één voor één te halen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 23 december: Drop Flip is dit jaar voor de tweede keer uitgeroepen tot App van de Week. Vandaar dat we ons eerdere artikel hierover opnieuw gepubliceerd hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2016, 12:01
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.