Krijgt de nieuwe iPad een touchscreen met textuur?

De iPad zou volgens The Guardian misschien een touchscreen met textuur krijgen. Daarvoor zou Apple gebruiken maken van een techniek die is ontwikkeld door de Finse startup Senseg.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Senseg E-SenseZoals we eerder al schreven druppelen vandaag de laatste geruchten of bevestigingen van geruchten binnen. De meeste zijn enigszins voorspelbaar, maar er is ook opeens een heel nieuw verhaal opgedoken. De iPad zou volgens The Guardian misschien een touchscreen met textuur krijgen. Daarvoor zou Apple gebruik maken van een techniek die is ontwikkeld door de Finse startup Senseg.


Op de uitnodiging voor het speciale evenement van vanavond staat de tekst ‘We have something you really have to see. And touch‘. Dat ‘see’ slaat natuurlijk op het retina-scherm (of op een nieuwe versie van de Apple TV), maar ’touch’? Een touchscreen heeft de iPad al sinds de start, dus dat is niets bijzonder, maar toch heeft Apple iets wat we aan willen raken. Het gerucht over een touchscreen met textuur sluit daar natuurlijk perfect bij aan.

De techniek gebruikt zogeheten ’tixels’, die worden gemaakt door een elektrisch veld dat wordt gecreëerd met elektronica om het scherm heen. Deze tixels kunnen ruw of juist zacht aanvoelen, waardoor de pixels op het scherm dus naast een kleur ook een textuur kunnen krijgen.

The Guardian sprak in januari met de directeur van het bedrijf en die vertelde dat ze contact hadden met tabletfabrikanten, maar hij ontkende toen dat Apple daar bijzat. Deze week wil de marketing manager van het bedrijf helemaal niet meer reageren. “Apple is diegene die hier iets over zegt. Mijn reactie is geen reactie.

Voor nu is het nog enkel gissen of de nieuwe iPad inderdaad gebruik gaat maken van de tixel-techniek van Senseg. Na vanavond weten we het.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.