Trein – 100% snelste laat reizen delen via WhatsApp

Openbaar Vervoer en Trein - 100% snelste op de iPhone zijn na nieuwe updates slimmer geworden, met meer inzicht in vertrektijden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

trein-100Als er één treintijden-app in sneltreinvaart wordt geüpdatet, dan is het wel Trein – 100% snelste. De gratis te downloaden applicatie van ontwikkelaar Sander de Koning is nu voorzien van de mogelijkheid om reizen, werkzaamheden en storingen te delen via WhatsApp. Je kan problemen aan het spoor bovendien bekijken op de website van de NS zelf. De applicatie is daarnaast voorzien van handige trucjes die de app sneller en slimmer maken. Ook Openbaar Vervoer voor iPhone is voorzien van een update.

De belangrijkste verandering die De Koning voor Trein – 100% snelste aanhaalt in de update-omschrijving is dat je vertragingen voortaan los ziet van de vertrektijd. In de lijst van een vertrekstation zie je de gangbare vertrektijd aangegeven in het zwart, maar zie je aan een rode indicatie hoeveel minuten vertraging erbij zijn gekomen. Sinds de vorige update kon je ook al vegen naar een weergave in minuten die je nog hebt tot vertrek en als je dat nu doet, wordt de vertraging wel gewoon meegerekend. Het subtiele verschil maakt dat Trein – 100% snelste nu een echt handige app voor het treinen is.

Op de hoofdpagina zie je nu de vijf eerstvolgende vertrekkende tijden in plaats van vier – en overzichtelijker kan het daarmee niet worden eigenlijk. Bij je door jou ingevoerde vertrekstations zie je rode cijfers als de tijd afwijkt en een rode bestemming als het traject of het perron afwijkt. Erg slim.

Trein 100 snelste vertrektijden Trein 100 snelste delen via WhatsApp

In de reisplanner van Trein – 100% snelste is nieuw dat het vertrekstation automatisch het station is dat op de pagina Vertrektijden bovenaan staat. Het aankomststation is, inderdaad, het station dat daaronder staat. Als laatst moeten de problemen waardoor de app soms vastliep verholpen zijn.

Ter gelegenheid van de update koop je de Pro-upgrade in de app voor 89 cent in plaats van 1,79 euro. Daarmee krijg je toegang tot meer dan 2 vertrekstations en zie je trajectinformatie.

Downloaden: Trein – 100% snelste (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Openbaar Vervoer ook slimmer na update

Openbaar Vervoer iPhoneOndanks het soortgelijke app-icoon en dezelfde kleurenstelling van de app, is Openbaar Vervoer afkomstig van een andere ontwikkelaar dan Trein. Solid Links tekent in Openbaar Vervoer 2.0.1 voor de mogelijkheid om vertrektijden van bussen relatief weer te geven. Hoe lang je nog hebt tot ze voorrijden dus, in plaats van op welk tijdstip. Op de handige kaart met locaties van de haltes, kan je nu bovendien een looproute uitstippelen naar die halte met behulp van Apple’s Kaarten-app. Als laatste aspect van de update zijn de nieuwe lijnen van U-OV niet langer onder Qbuzz ondergebracht. Eerder werden al stilletjes lijnen van de RET, Breng en ontbrekende lijnen in Twente toegevoegd.

Downloaden: Openbaar Vervoer (€2,69, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:01
Categorie Uncategorized
Onderwerpen openbaar vervoer, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.