Reacties voor: Kofferlabels voor vliegreizen communiceren straks met iPhone-app

Kofferlabels voor vliegreizen worden steeds meer digitaal. Ze vervangen de plakstrips van thermisch papier.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Wat is het nu van dit systeem? Dan gaan mensen zelf hun bagage verkeerd labelen. Handig als het op de luchthaven zelf door de airline gedaan wordt, maar als passagiers dit zelf moeten doen kan het nooit goed gaan.

    Natuurlijk is het wel handig om te bekijken waar je koffer op dat moment is, maar er moet nog heel veel gebeuren voordat dat mogelijk is. Alle systemen op elke luchthaven moet dan daarvoor geschikt zijn. Ik zie het nog niet gebeuren binnen een paar jaar .

  2. Nog een reden voor Apple om nu EINDELIJK eens NFC te integreren …

  3. Waarom zou je zelf de vliegveldcode moeten intoetsen? Dat vraagt inderdaad om fouten. Veel steden hebben meerdere vliegvelden, zoals London Heathrow, London Gatwick, London Stansted. Het zou veel handiger zijn om dit systeem te koppelen aan het al bestaande systeem van mobiel inchecken. Daarbij hoef je die code niet te weten. Het systeem herkent je vlucht na het invoeren van je naam en je reserveringscode.

  4. @Johan: Ongetwijfeld zullen de Apps van de grote luchtvaartmaatschappijen binnen de kortste keren een update krijgen waarin dit verwerkt is.

  5. Heel erg mooie systeem meteen invoeren

  6. Duh. Hoezo moet je het zelf coderen. Ik krijg nu ook al vaak genoeg e-boardingpasses. Die stel ik ook niet zelf op, dat doet de airline. Zo kan het met de kofferlabels ook gaan. De airline stuurt je de betreffende info per email, jij codeert je label en de airline checkt of het correct is als je je bagage op het vliegveld afgeeft.

    Snel & efficiënt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.