Reacties voor: Keynote-presentaties op de iPad maken [video]

De iPad is geschikt om Keynote-presentaties te bekijken en te bewerken, zo belooft Apple. Maar werkt het ook lekker? Een video geeft een indruk hoe het gaat.
Lees het complete artikel → Keynote-presentaties op de iPad maken [video]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Supervet

    dit gaat wat worden hoor. Ben erg benieuwd waarom apple hiervan in de keynote zo weinig heeftlaten zien.

    ik heb het gevoel dat ze bewust geen intressante dingen hebben laten zien om de concurrentie nog niet te veel info te geven.
    wie weet komt er meer info vrij met de dagen voor de verkoop.

    Maar ik heb er nu al een goed gevoel bij.
    Mijn laptop staat te koop.

    mac mini komt er in en een ipad voor onderweg.

  2. Ik heb nu een netbook die ik bij me heb als ik presentaties moet geven. De presentaties zelf maak ik op een pc op mijn werk of thuis op mijn iMac. Toch wil je soms op het laatste moment nog kleine dingen veranderen en dan is het wel handig als je dat nog met deze keynote software op de iPad kan doen. Maar ik moet nog zien of ik er ook volledige presentaties mee zou maken.

  3. Als ik die laser point zie dan lijkt het me iets voor een extern apparaat. Zodat je op een beamer kan presenteren. Ziet er goed uit =D

  4. Lijkt me dus wel handig! Alleen wat ik me afvraag, hoe gaat dat ding met lettertypes om, kan ik dus meer dan alleen systeemfonts gebruiken. Ik weet dat niemand hier een antwoord op kan geven, ben er wel benieuwd naar.

  5. Is het nou ook mogelijk, om een powerpoint(van Microsoft dus) te bewerken op de Ipad met Keynote? Of bijv. een document(van Word) te bewerken met pages?

  6. Ik ga deze programma’s in ieder geval gebruiken en wat ik ervan weet is dat ze wel .doc ondersteunen, maar of het ook bij powerpoint is weet ik niet.

    Ik had ook gehoord dat je via wifi documenten kan downloaden en uploaden, dus super handig allemaal.

    Ik kan ook niet wachten tot ik ermee bezig ben.

  7. Origineel geplaatst door HA
    Is het nou ook mogelijk, om een powerpoint(van Microsoft dus) te bewerken op de Ipad met Keynote? Of bijv. een document(van Word) te bewerken met pages?

    Volgens mij wel.

  8. Oke, thans!

  9. Origineel geplaatst door HA
    Is het nou ook mogelijk, om een powerpoint(van Microsoft dus) te bewerken op de Ipad met Keynote? Of bijv. een document(van Word) te bewerken met pages?

    Je kan wel de office documenten open in iWork, maar de conversie gaat meestal niet helemaal goed. Wellicht goed genoeg als je het daarna op de iPad nog even kan bijwerken. Uiteraard is het het beste om gewoon iWork op de Mac te gebruiken 😛

    Trouwens is de mogelijkheid van presentaties geven vanaf de iPad een belangrijke reden om een laptopvervanger te kunnen zijn. Anders was het hem voor mij niet geworden 😉

  10. Origineel geplaatst door HA
    Is het nou ook mogelijk, om een powerpoint(van Microsoft dus) te bewerken op de Ipad met Keynote? Of bijv. een document(van Word) te bewerken met pages?

    het idee van iwork is dat het een volwaardig alternatief is op de mac. daarmee betekent het automatisch dat je de formaten van het product waar je een alternatief op bent ook ondersteund. Hoe kan het anders een alternatief zijn?
    Anders heeft het geen zin om überhaupt software te maken als niemand wat kan met de files die er uit komen. Waarom zou dat voor de iPad varsie anders zijn dan de desktop versie?

    Origineel geplaatst door Chrispis
    Lijkt me dus wel handig! Alleen wat ik me afvraag, hoe gaat dat ding met lettertypes om, kan ik dus meer dan alleen systeemfonts gebruiken. Ik weet dat niemand hier een antwoord op kan geven, ben er wel benieuwd naar.

    net als met het Mac OS denk ik. ik denk dat ze Mac osx voor de ipad net iets minder hebben uitgekleed dan met de iphone. Apple heeft ooit bij de introductie gezegd dat ze voor de iphone het Mac OS gebruiken als basis voor hun iPhone OS. Alle elementen die niet relefant zijn op een mobiel apparaat van dat formaat zjn er tussen uit gesloopt. Ze hebben MultiTouch ondersteuning verder uitgebreid dan het Mac OS op de trackpad s al had

  11. @Danny Bevers:

    Dit was eigenlijk bij de keynote van Steve Jobs ook zo. Hij had dat ding in zijn handen vast en er zat een apple kabeltje naar de beamer. Dus soort van tv-out.

  12. Ik geef veel presentaties en doet dat op de MBA (korte lezingen) en Macbook Pro 13 inch (dagdeel). Voor live demo’s van bv. iPhone en Nexus gebruik ik http://bit.ly/aPGUH6, te koop via http://bit.ly/b5lyGc
    Ben daar zeer tevreden over. Weet dat de POV-camera niet gaat werken op de iPad.

    Waar ik wel aan zit te denken is dat ik bestaande presentaties op de iPad zet en die dan snel kan wijzigen op grond van reacties (bv in een pauze). Dat kan natuurlijk ook met de huidige setup dus of het meerwaarde heeft weet ik nog niet. Het mooiste zou ik een draadloze VGA adapter + iPad vinden, maar die dingen werken meestal niet goed. Als dat wel goed werkt, dan kan ik bij sommige presentaties volstaan met alleen een iPad…

  13. Dat was met de iphones toen ook al. Alle demo’s die je toen gezien hebt ging via de 30pins connector op de iPhone.

    Apple zal daar heus een oplossing voor hebben om dat op het grote doel te krijgen tijdens de presentatie.

    Ik ben dus er benieuwd naar welke methodes Apple in petto heeft voor ons als consument. Ik zou best mijn seminars willen geven vanaf de ipad. Maar hou sluiten we die ipad aan op een beamert?

    Dat zullen we snel weten.

  14. Ik vind dit niet editten hoor. Een paar lijnen en een rode cirkel om een plaatje tekenen? Een foto even vergroten/verklijnen. Dat kan je toch nouwelijks serieus bewerken van een document noemen.

    Als presentatie tool heeft de de iPad veel potentieel, maar dit noem ik geen serieus opmaken van een document. Misschien dat ik enthousiast raak als Apple van die tutorials op de site zet, maar hier word ik niet warm of koud van.

  15. Hoop dat er ook nog een soort draadloze verbinding van iPad naar beamer kan komen. Zou super zijn als je dit ziet!

  16. Interessante comments, zeker de opmerking over de lettertypes zette me aan het denken. Mijn visie op de iPad als presentatietool vind je hier:

    http://mvdschaal.wordpress.com/2010/04/06/ipad-als-presentatietool/

    Op dit moment gebruik ik nog een MBP voor het maken en geven van presentatieworkshops, maar de iPad is zeker een interessante ontwikkeling!

  17. @Maarten:Ik hoop alleen dat Apple naast de VGA adapter ook een DVI adapter aan het assortiment toevoegt dan kan ik mijn beamer er ook mee gebruiken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.