Sony wil iPad-concurrent maken, ondanks paar maanden achterstand

Sony heeft aangegeven dat ze zeer geïnteresseerd zijn om een iPad-concurrent te maken. Ze hebben een paar maanden achterstand op Apple, maar willen zeker in deze markt actief zijn.

sony readerSony heeft vandaag aangegeven dat ze een concurrent voor de Apple iPad gaan ontwikkelen. Sony-topman Nobuyuki Oneda gaf dat aan op een persbijeenkomst in Tokio waar de kwartaalresultaten werden aangekondigd. Oneda zei: “That is a market we are also very interested in. We are confident we have the skills to create a product,” zei Oneda. Wel gaf de Sony-man aan dat zijn bedrijf iets achterligt op de iPad, maar dat ze wel een actieve speler op dit gebied willen zijn.

Sony is van plan om in oktober een reeks mobiele apparaten te lanceren, die verbinding maken met Sony’s nieuwe internetwinkel waar je boeken, films, games en muziek kunt aanschaffen. Het gaat daarbij om mediaspelers en e-readers, maar ook om tv’s en pc’s.

De Sony Readers met 3G-verbinding zijn erg goed ontvangen en mede daarom heeft het bedrijf plannen om dit verder uit te bouwen.

Via: ComputerWorld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2010, 23:50
Categorie iDevices
Onderwerpen concurrentie, google reader, ipad, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.