Reacties voor: Kaspersky: ‘Apple brengt gebruikers iOS in gevaar’

Door geen toepassingen van buitenaf toe te laten op het systeem iOS waar de iPhone op draait, lopen de gebruikers ervan gevaar. Volgens Kaspersky weet Apple onvoldoende van beveiliging.
Bart Breij -

Reacties: 53 reacties

  1. Nou… Ik zou niet weten welk virus er op een niet-gejailbreakt iDevice zou draaien… Zo ongeveer geen? Want zodra apple stop zegt tegen het gebruikte certificaat of de delete functie gebruikt zijn we er vanaf… Enigste wat gevaarlijk zou zijn, is als het virus als jailbreak binnen zou komen…

  2. Grappenmaker.

  3. Dat is echt onzin, zover ik weet heeft mijn iPhone nog nooit een virus gehad… Waarom dan een virusscanner… Zodat de antivirus scanner de virus kan activeren?

    Yeah right…..

  4. Er is nog geen grote uitbraak van malware geweest, maar ik durf te wedden dat er op dit moment een in de maak is.
    Als ik malware maker was zou ik het in ieder geval wel weten!

  5. Nou weten jullie nog die jailbreak via jailbreakme.com? Dat was gewoon via een online pdf bestand… (later kon je ook via cydia de pdf patch downloaden). Dit is weer bijna mogelijk (@comex is er mee bezig). Dit zou dus betekenen dat mensen ook slechte dingen kunnen doen met jouw iDevice door middel van een pdf bestandje…

  6. Ik wacht nog steeds op een goede virusscanner voor de iPhone.
    Ook apple is gevoelig voor een virus.

  7. Opmerkelijk dat het OS dat het meest open is ook de meeste malware bevat.

  8. Wat hij eigenlijk bedoeld te zeggen is dat hij vreselijk baalt van het gesloten karakter van Apple en zo een potentieele markt misloopt. Door boehoe te doen en te wijzen op mogelijke gevaren probeert deze Nikolay onrust te zaaien en zo mogelijk zijn producten alsnog verkocht te krijgen.

    Nee, ik ben niet blind voor de mogelijke gevaren maar ik raak niet onder de indruk als dit soort mensen deze uitspraken doen.

  9. Origineel geplaatst door Maikel
    Dat is echt onzin, zover ik weet heeft mijn iPhone nog nooit een virus gehad… Waarom dan een virusscanner… Zodat de antivirus scanner de virus kan activeren?Yeah right…..

    Simpel, stel hij kan een paar procent van de gebruikers overtuigen, moet je nagaan hoeveel pakketjes kaspersky dat dat zijn.

    Bangmakerij dus.

  10. Apple is juist zo sterk omdat ze een gesloten systeem hebben!

  11. Gevalletje: wij van WC-eend, adviseren WC-eend!

  12. Hackers staan open voor alles. Sony, Sega, Nintendo en zelfs banken zijn al slachtoffer geworden. Zet een groepje aan het werk, en ze kunnen echt wel inbreken op je iPhone. Tsja, wordt dan niet boos als je iPhone naar de knoppen is! Apple’s schuld

  13. alles is mogelijk laat dat duidelijk zijn. het hoeft niet direct apple te zijn die een fout maakt in zijn OS…

    het jailbreakme.com gebeuren geeft dat ook aan, geen enkel probleem om binnen te dringen in iOS. maar ikzelf heb ook android, en ik heb een virusscanner geprobeert, wel meerdere overigens. ze vertragen de boel enorm dus er is geen beginnen aan… niemand zal het daarom ook direct doen

  14. @Leon Dekkers – Precies.

    Dus Apple heeft een gesloten systeem waar in de basis weinig aan te verdienen valt voor dit bedrijf omdat er wat minder “rotzooi” op te vinden is.
    Oplossing voor dit bedrijf, Apple maak het IOS open dan komt er meer rotzooi waardoor zij weer software kunnen verkopen om het tegen te gaan….?

    Koekoek…

  15. Origineel geplaatst door Marc
    Wat hij eigenlijk bedoeld te zeggen is dat hij vreselijk baalt van het gesloten karakter van Apple en zo een potentieele markt misloopt. Door boehoe te doen en te wijzen op mogelijke gevaren probeert deze Nikolay onrust te zaaien en zo mogelijk zijn producten alsnog verkocht te krijgen.

    Nee, ik ben niet blind voor de mogelijke gevaren maar ik raak niet onder de indruk als dit soort mensen deze uitspraken doen.

    He-le-maal mee eens!

  16. Antivirus op iOS? Yeah right. Het zal de boel vre-se-lijk vertragen, nee bedankt.

  17. Origineel geplaatst door Edwin
    Koekoek…

    En ik vertrouw ook helemaal een rus met zo’n foto. XD Nee, dat straalt helemaal niet een slechte indruk uit. XD

  18. Zou ik ook zeggen als Antivirus-ontwikkelaar.
    Wat een Dombo

  19. Origineel geplaatst door Marc
    Origineel geplaatst door MaikelDat is echt onzin, zover ik weet heeft mijn iPhone nog nooit een virus gehad… Waarom dan een virusscanner… Zodat de antivirus scanner de virus kan activeren?Yeah right…..Simpel, stel hij kan een paar procent van de gebruikers overtuigen, moet je nagaan hoeveel pakketjes kaspersky dat dat zijn.Bangmakerij dus.

    Een aantal mensen, onder wie ikzelf, weten niets van computers. Als ik op meerdere plekken zou lezen dat een virusscanner op een Appleraat toch wel nodig s dan zou ik dat dus doen.

    Maar gelukkig lees ik wel eens vaker op dit soort sites en weet dus dat het nog niet nodig is 😉

  20. Zo van, “wij van wc- eend, adviseren wc-eend”.

  21. Het zou sterker overkomen als ze niet een virusscanner, maar een succesvol virus voor iOS hadden ontwikkeld.

    Maar nee…

  22. Als er oooit een virus of malware attack komt op IOS dan zal Apple eerder nog strenger gaan worden omtrent apps.

    en ik hoop dat Apple dit gaat doen, de afweging tussen een open systeem met virussen malware trojans en keyloggers (win) of een gesloten systeem zoals IOS met…..niets eigenlijk 🙂

  23. Dhr Kaspersky kletst uit zijn nek, waarschijnlijk als gevolg van een virus. In nettere bewoordingen: de heer Kaspersky hanteert de drogreden, ofwel een redenering die redelijk en aannemelijk klinkt maar niet klopt.

    Dhr. Kaspersky redeneert volgens mij “Post hoc ergo propter hoc” (na dit, dus door dit) of dan toch “Beroep op gevolgen” (ad consequentiam) met zijn kromme redenatie dat “een opener systeem (Google Android) veel beter tegen virussen te beschermen zou zijn dan een geslotener systeem” (Apple iOS).

    Feitelijk zegt hij: “zet alle ramen en deuren van je huis wagenwijd open, dan kunnen er namelijk makkelijker politieagenten in om eventuele dieven te arresteren”.

    Wat een domme flauwekul poneert dhr. Kaspersky hier zeg! In zijn onnozelheid geeft hij bloot dat hij eigenlijk in moeilijkheden verkeerd door het gesloten beleid van Apple dat nog steeds nauwelijks grote veiligheidsproblemen kent. Domme gans die man.

    Ik vind het heel beschamend om te zien hoe iedereen die achter het net vist zich in bochten wringt om na te kunnen trappen richting Apple.

    Lees meer over drogredenringen hier op WikiPedia.

  24. Hij kan zijn slimmigheden liever op de providers botvieren, daar komt alle shit langs…

  25. Toch een interessante opmerking als je bedenkt dat de enige mobiele systemen die ooit met malware enzo te maken hebben gehad Windows Mobile en Android zijn geweest. De overeenkomst: allebei van het soort ‘open’ (lees: vrijheid, blijheid) dat Kaspersky nu voorstelt dat Apple zou moeten volgen.

    Symbian is jarenlang met afstand het grootste platform geweest, maar ook daar moet je applicaties laten signen om bepaalde, mogelijk gevaarlijke features van de hardware en het besturingssysteem te kunnen gebruiken. Op een paar toestel-specifieke bluetooth exploits is Symbian altijd immuun gebleven voor malware. Blackberry idem dito. WebOS zelfde verhaal. iOS legt de lat zelfs nog hoger voor malware door alleen distributie door de app store toe te staan. Hoeveelheid malware? Nihil.

    Conclusie: laat Kaspersky lekker de rommel opruimen die Google allemaal in de Android market toestaat, en zich niet gaan bemoeien met de bewuste keuzes die Apple maakt om iOS een beetje onder controle te houden. Zoals met alles zijn er voordelen en nadelen aan Apple’s manier van aanpak, nou, daar hebben we er dus een: malware krijgt weinig kans en wordt direct uit de store geknikkerd mocht het ooit door de mazen van het review proces glippen. Mag ook wel eens gezegd worden na altijd al die negatieve opmerkingen over ‘gesloten’, ‘control-freaks’, ‘big brother’ enzovoorts als het om Apple gaat.

  26. Grappig is het om te lezen hoe naief mensen hier zijn. Apple is heilig, zeker in virussen. Nooit zal een virus je lieve Apple product schaden. Yet, iedere iOS versie kan gekraakt worden. Binnenkort weer middels een pdf exploit. Wake up mensen. Niet als flame bedoeld, gebruik zelf iOS / OSX. Maar het is gewoon triest om te lezen dat mensen inside the box blijven denken.

  27. Wat te denken van een scenario waarbij een kwaadwillende developer zijn/haar applicatie langs de poorten van Apple weet te sluizen en deze vervolgens in de AppStore beschikbaar komt.

    Vervolgens onder valse voorwendselen wordt aangeboden en later malware blijkt te zijn. Is dit niet een mogelijk scenario?

  28. Origineel geplaatst door Thijmen
    Apple is juist zo sterk omdat ze een gesloten systeem hebben!

    Mijn gedacht ook..

  29. iPhone 1 en 3G hebben geen updates meer en hebben nog een PDF exploit. En dat terwijl de 3G tot vorig jaar juli te koop was…

  30. Volgens mij heeft die rus zelf last van een virus.

  31. Origineel geplaatst door Gert
    Het zou sterker overkomen als ze niet een virusscanner, maar een succesvol virus voor iOS hadden ontwikkeld. Maar nee…

    Oei, daag ze niet uit..

  32. Die foto is helemaal niet Nikolay Grebennikov.
    Dit is ‘m.

  33. Zegt de man wiens produkt je os gigantisch vertraagd …

  34. Als het makkelijker is om voor Android te ontwikkelen, dan is het toch ook makkelijker om een virus o.i.d. te schrijven? Nee laten we een voorbeeld nemen aan zogenaamde experts in beveiliging, zoals Microsoft (waar wel de anti-virus software bij gekocht kan worden, maar dat is bijzaak) die slechts 3611 irritante updates per jaar doen om beveiligingslekken te dichten. Met al die fantastische ervaring zou je zeggen dat ze wel eens een goede oplossing hiervoor zouden moeten verzinnen..

  35. Nu is het wachten op het eerste stukje malware, hoogst waarschijnlijk geschreven door iemand die werkt voor Kaspersky, zodat ze hun gelijk kunnen bewijzen…

  36. Is dat een foto van zijn baby?

  37. valt me wel op dat iedereen met elkaar eens is hier en er geen android fanboys zijn:D

    na deze comments te lezen heb ik toch weer een heel goed argument dat gesloten os toch een hele grootte voordeel heeft. en dat android wel goed is en misschien ook marktleider is maar nog lang niet beter is dan iOS.

  38. Er zijn toch noch helemaal geen virussen voor ios.

  39. En ja hoor, hier heb je weer de volgende die Apple denkt te moeten vertellen dat ze echt niet lang meer succesvol zullen zijn als ze niet dit of dat doen.. Waar halen mensen toch de arrogantie vandaan? Windows wist ook te verkondigen dat het niets ging worden met die iPhone, en we kennen allemaal de gevolgen.. 😉

  40. Origineel geplaatst door Björn
    Er zijn toch noch helemaal geen virussen voor ios.

    Dat jij er nog geen gehad hebt betekent niet dat er nog geen zijn… Tijdens de oude pdf exploit (waar ook jailbreakme.com gebruik van maakte) zijn er wel degelijk wat virussen rond gegaan… Alleen niet op zo’n grote schaal.

  41. Ach ze roepen nu al 5 jaar: mac wordt steeds populairder dus ook voor hackers zullen ze interessant worden…en nog steeds niets. iPhone is al een paar jaar ongekend populair en nog steeds geen virus…

    Er zullen een hoop mensen zijn die proberen om een virus te maken voor mac/ios : ze zijn dan immers meteen wereldnieuws !

    Nog steeds niet gelukt.

  42. Origineel geplaatst door Julio
    Dat jij er nog geen gehad hebt betekent niet dat er nog geen zijn… Tijdens de oude pdf exploit (waar ook jailbreakme.com gebruik van maakte) zijn er wel degelijk wat virussen rond gegaan… Alleen niet op zo’n grote schaal.

    Neem het terug als ik het verkeerd heb maar volgens mij ging dat wel om mensen die een jailbreak hadden. ik heb zelf ook een jailbreak op me iphone maar je kan apple niet kwalijk nemen als je dan een virus krijgt. het blijft altijd op eigen risico. en met jailbreak heb je wel grotere kans op virussen.

    Deze was er een van als je een jailbreak had.

  43. Wij van WC-eend adviseren WC-eend. LOL

  44. Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend laxeermiddel toe te voegen aan het drinkwater…

  45. Tja…
    Het zóu theoretisch ooit kunnen dat er een virus door de AppStore heen komt. Moeten ze het goed verbergen, maar het zóu kunnen.

    En het zóu ook maar eens zo kunnen dat een virusscanner dit virus kan vernietigen.

    Maar goed. Sprookjes zóuden ook best waar kunnen zijn en ik zóu morgen zomaar miljonair kunnen zijn.

    Zo lang je alles koopt en download an Apple zelf is de kans op virussen te verwaarlozen. Jailbreak je je telefoon (en maak je hem dus open source) is je kans op virussen aanmerkelijk gestegen.

    Deze meneer preekt voor eigen parochie. Een beetje een priester die zegt dat de wereld aan het vergaan is, terwijl de enige wereld die daadwerkelijk vergaat de Zijne is, omdat er niemand meer zijn kerk bezoekt.

    Gewoon apps kopen en niet jailbreaken. Dan ben je voorlopig veilig met iOS

  46. Origineel geplaatst door Marc
    Wat hij eigenlijk bedoeld te zeggen is dat hij vreselijk baalt van het gesloten karakter van Apple en zo een potentieele markt misloopt. Door boehoe te doen en te wijzen op mogelijke gevaren probeert deze Nikolay onrust te zaaien en zo mogelijk zijn producten alsnog verkocht te krijgen. Nee, ik ben niet blind voor de mogelijke gevaren maar ik raak niet onder de indruk als dit soort mensen deze uitspraken doen.

    Dit beschrijft dit artikel gewoon perfect.
    110% mee eens.

  47. mijn iphone loopt vaak vast en dan start hij opnieuw op…. virus?!?!?!

  48. Het is zeker niet vreemd dat dit soort uitlatingen wordt gedaan. Niet (alleen) uit winstbejag, zoals in het artikel wordt gesuggereerd, maar ook omdat het klopt; al willen de meeste appelfreaks dat niet weten. Maar het wordt steeds lucratiever malware voor iOS en Mac OS te maken naarmate de systemen populairder worden. En Appel heeft idd weinig ervaring op dat gebied, omdat ‘t niet nodig was.

  49. Zucht…. eerst vi(rus)jes maken en dan software er voor verkopen, triest hé maar zo werkt het helaas.

  50. Hoe weet Kaperski nu wat voor expertise Apple wel of niet in huis heeft? Ik zit persoonlijk niet zo te springen om een virusscanner voor mijn iPhone. Veel belangrijker is te weten waar mijn iPhone allemaal contact mee maakt en dat te kunnen reguleren. Gelukkig is dat met Firewall IP goed opgelost. Als je een beetje oppast me wat je allemaal binnen haalt blijven de virussen ook wel buiten de deur.

  51. Die Kaspersky gast wil dat iOS open wordt gesteld voor ontwikkelaars. Als dat gebeurd, dan komen er juist van dat soort mensen, die dan met dat inzicht virussen gaan ontwikkelen en dan kan Kaspersky weer zakcentjes verdienen.

  52. Hihi. Arme man. En met deze uitspraak bevestigt hij alleen maar dat Apple de juiste benadering heeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.