Kasita in de stad

Kasita is een mini-appartement waar je alles met de iPhone bedient

Kasita is een mini-appartement, waar alles in zit wat je als iPhone-bezitter zou willen bedienen: lampen, thermostaat, vensterglas: alles is slim.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Micro-appartementen zijn de nieuwste trend in steden zoals New York en San Francisco. Meubelwinkels zoals IKEA proberen altijd de indruk te wekken dat het prima te doen is, zo’n woning van 27 vierkante meter, maar in werkelijkheid is het toch behelpen. Je zult slim met de ruimte om moeten gaan. Kasita laat zien hoe dat moet: met een kant en klaar mini-appartement dat al propvol zit met slimme technologie, geschikt om met je iPhone te bedienen.


Kasita interieur

Kasita: een mini-appartement met iPhone-bediening

De 27 vierkante meter grote Kasita-appartementen zijn voorzien van Nest-Thermostaat, Amazon Echo, Hue-lampen en meekleurende ramen, die automatisch van tint veranderen als de zon schijnt. De standaard-voorzieningen zoals een vaatwasser, inductiekookplaat en heteluchtoven zitten er ook al in. Jij hoeft alleen nog maar wat kleding en een iPhone in te trekken om je meteen thuis te voelen.

Kasita in de heuvels

In Nederlandse steden zoals Amsterdam worden ook steeds meer huizen opgesplitst in mini-appartementen van zo’n 30 vierkante meter. Het is voor alleenstaanden een haalbare manier om in een populaire wijk te wonen, want het enige wat ze nodig hebben is een tafel en een bed. In de VS is het fenomeen micro-appartement nog verder doorgedrongen en worden er complete flatgebouwen uit de grond gestampt, om maar zoveel mogelijk tech-talent in steden als San Francisco, Portland, Austin en Seattle te kunnen onderbrengen. Zoals Curbed onlangs schreef: millennials leven grotendeels buiten de deur en vrienden thuis uitnodigen doet niemand meer. Daardoor stellen ze ook minder eisen aan hun appartement. Locatie is belangrijker dan vierkante meters. Of in het geval van Amerikanen: vierkante voet.

Kasita in de stad

Kasia speelt daarop in: het is een micro-appartement waar alles al in zit en dat bovendien verplaatsbaar is. Het is een luxere variant op de containerwoningen, die je wel in Nederland vindt. In een Kasita zit alle moderne technologie. Er wordt zelfs nagedacht over dynamisch aanpasbare muren, zodat je tegeltjes, wandplanken en fietsbeugels naar eigen inzicht kunt plaatsen zonder een gaatje in de muur te hoeven boren. Volgens CEO Jeff Wilson is het ‘de iPhone van smart homes’, maar dat soort betitelingen zijn we na ‘de Uber van’ en ‘de AirBnB van’ wel een beetje beu. Wel snappen we dat zo’n klein huisje een verlengstuk van jezelf wordt, net als de iPhone.

Kasita in pre-order

Vanaf april gaat Kasita in de verkoop voor een prijs die lager ligt dan de gebruikelijke huur in New York en San Francisco. Eventueel kun je er ook eentje huren. Net als bij andere tech-gadgets kun je dit huis preorderen. Daarna moet je nog wel een plekje vinden waar je ‘m neerzet.

Kasita was finalist op de SxSW Interactive Innovation Awards en won de hoofdprijs in de categorie Smart Cities.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 maart 2016 om 9:36
Onderwerp
Categorie
Accessoires
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.