Woonbladen iPhone iPad

Woonmagazines voor de iPad en iPhone

Interieurs kijken en meubels kiezen
Nieuw huis of bezig met een verbouwing? Er zijn talloze woontijdschriften en interieurapps die je op weg helpen. Wij kozen de beste woonmagazines voor de iPad en iPhone uit om inspiratie op te doen.

Woonmagazines op de iPad

Je hebt een nieuw huis, bent druk bezig om je huis te renoveren of hebt gewoon zin in iets anders. Je kunt dan op je vrije dag naar de woonboulevard gaan, maar waarom? Thuis kun je op de iPad alle trends doorbladeren en soms zelfs rechtstreeks vanuit een app bestellen. We hebben daarom woonmagazines en interieurapps voor je uitgekozen, die je op de iPad kunt bekijken. Op de iPhone kan natuurlijk ook, maar het grotere tabletscherm is eigenlijk wat geschikter voor de vaak prachtige foto’s.


Stek Magazine

Stek Magazine

Stek is een Nederlandstalig woonmagazine dat al jarenlang bestaat. Je kunt meteen een behoorlijke collectie voorgaande nummers kunt downloaden – en ze zijn ook nog gratis! Elk nummer bevat zo’n 25 verticals, artikelen waar je verticaal doorheen kunt bladeren. In elk nummer wordt aandacht besteed aan meerdere woonthema’s, waarbij sommige artikelen zijn gesponsord door een woonwinkel, bank, vastgoedontwikkelaar of iets dergelijks. Natuurlijk vind je in het magazine behoorlijk wat inspiratie met mooie spullen, trends en ideeën om huis en tuin sfeervoller in te richten. Een mooi uitgevoerd magazine dat meermaals per jaar weer iets nieuws toevoegt.

Houzz Magazine

Houzz

We hebben in het verleden regelmatig over Houzz geschreven, een gigantisch ideeënboek met foto’s van interieurs. Houzz inspireert je op allerlei manieren en het is nog gratis ook. Deze ‘Wikipedia van interieurdesign’ bevat meer dan 15 miljoen foto’s van allerlei kamers in huis. Sommige producten zijn te koop, maar ook als je niets van plan bent om aan te schaffen is het interessant om door te bladeren. Het is ideaal om een moodboard te maken, omdat het digitaal is. Je kunt dus zoveel screenshots maken en foto’s opslaan als je zelf wilt. Bijkomend voordeel is dat je geen rondslingerende tijdschriftpagina’s vindt. Omdat Houzz zich op een internationaal publiek richt vind je een brede smaak in deze app.

IKEA Places ARKit-app

IKEA

Een catalogus van een winkel is misschien niet de eerste plek waar je gaat kijken voor inspiratie, maar het leuke is dat IKEA altijd wel wat slimme inrichtings- en opbergideeën biedt. Zeker als je klein behuisd bent vind je in het magazine bruikbare oplossingen. Mocht je iets leuks zien dan weet je in ieder geval dat je het vrij gemakkelijk kunt kopen. Ook leuk is de IKEA Place-app waarmee je meubels in je eigen huis kunt proberen.

Wonen

De app van Wonen.nl bevat losse magazines die gericht zijn op projecten als badkamer, slaapkamer keuken, tuin, serre of zelfs zwembad. Je kunt alle magazines in deze app gratis downloaden. Helaas wordt de app niet meer zo heel frequent bijgewerkt, maar het kan wel van pas komen als je gaat bouwen, verbouwen of renoveren. De magazines bevatten trends, foto’s, praktische informatie en tips over onderwerpen als je met een nieuwe badkamer, serre, vloer en dergelijke bezig gaat.

Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download -

Tijdschrift 2.0

Via de app van Tijdschrift.nl kun je PDF-versies van allerlei Nederlandse woontijdschriften lezen. Het gaat hier om magazines die niet zijn geoptimaliseerd voor de iPad, dus je kunt niet tussen verschillende pagina’s klikken. Als je abonnee bent van de genoemde bladen kun je vaak de digitale editie gratis raadplegen. Handig is dat je van interessante pagina’s screenshots kunt maken voor persoonlijk gebruik, zonder dat je in je papieren tijdschrift hoeft te scheuren.

  • VT Wonen
  • Ariadne at Home
  • Eigen Huis & Interieur
  • Linda Wonen
  • Stijlvol wonen

Woonbladen iPhone iPad

Meer woon- en interieurapps voor je iPad

Dr zijn nog veel meer apps die zich richten op het mooier maken van je huis en interieur. Een paar voorbeelden:

  • ELLE Decoration UK (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 14.0+) - Het bekende Elle Decoration-interieurblad, Engelstalig.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Foto’s van echte interieurs. Wordt helaas niet meer zo vaak bijgewerkt.
  • Westwing - Meubels & Decoratie (Gratis, iPhone/iPad, iOS 15.0+) - Meubels en accessoires van deze webshop.
  • Interieur Shopper (Gratis, iPhone/iPad, iOS 11.0+) - Niet-officiële app met het meubelaanbod van Fonq.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Shopping-app van interieurwinkel.