Reacties voor: Amerikaanse Justitie dreigt dat Apple iOS-broncode moet overdragen

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie dreigt dat Apple de broncode van iOS en digitale handtekeningen moet overdragen, als ze niet meewerken om een speciale iOS-versie te maken.

Onderwerpen

Reacties: 25 reacties

  1. Gaan ze echt zo slecht worden? Gaan ze het echt zover willen schoppen dat ze een bedrijf willen dwingen om broncode af te staan? Da’s 100x gevaarlijker dan wat de FBI nu al van Apple verwacht, en dat weten ze hartstikke goed.

  2. T*ring!

    Ik had al niet zo’n hoge pet op van die Amerikaanse politiek/systeem. Maar dit slaat toch echt alles. En dit is toch een van de dingen die tegenstanders van de Amerikanen al jaren roepen.
    Dit is gewoon een filmscenario waarbij met alle vuile truken uit de doos haalt om hun eigen zin te krijgen. Dreigen met ernstige maatregelen om zo men te laten kiezen voor het minst ernstige wat ook al een behoorlijke slag voor de privacy zal zijn.

    En ik durf te wedden dat zodra dit door zou zijn er niets maar ook niets op de telefoon van die gozer wordt gevonden. Maar dat dit weer ala er-zijn-weapons-of-mass-destruction gewoon een manier is om iets voor elkaar te krijgen waar ze al lang op aasden.

    En ik hoop natuurlijk dat dit zwaar mislukt.

  3. Gratis advies: Ga met je hele handel naar een “veilig” land. B.v. Nederland?, Zweden? Goed voor de economie en een aardige dreiging voor de Amerikaanse regering.

  4. Om nog wat leuks toe te voegen: zeker de helft van de Amerikaanse regering loopt met iPhones rond. Hoe leuk zou het zijn als de FBI z’n zin krijgt om vervolgens binnen een week met de handen in het haar te zitten omdat er allemaal staatsgeheimen zijn uitgelekt via de gehackte iPhones.

  5. De broncode overhandigen met een 2048 bits encryptie.

  6. @Paulpetrowiets:
    Was ook meteen zo mijn gedachten.
    Hele Apple BV even op papier omzetten naar een normaal land.

  7. Origineel geplaatst door Paulpetrowiets
    Gratis advies: Ga met je hele handel naar een “veilig” land. B.v. Nederland?, Zweden? Goed voor de economie en een aardige dreiging voor de Amerikaanse regering.

    Ja doe maar, extra bijkomend voordeel: dan rollen die dingen in EU ook sneller uit dan voorheen zoals Apple Pay, Siri, TV zenders op TV en noem maar op.

  8. Als dit gaat gebeuren is er geen enkele iPhone meer veilig.

  9. Als dit gebeurt, ga ik overwegen om naar een andere planeet te emigreren. Oh shit, dat kan nog niet.

  10. Kinderachtig spel allemaal

  11. “It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.”

  12. Origineel geplaatst door Paulpetrowiets
    Gratis advies: Ga met je hele handel naar een “veilig” land. B.v. Nederland?, Zweden? Goed voor de economie en een aardige dreiging voor de Amerikaanse regering.

    Nederland en Zweden veilige landen? Hahaha! Nederland heeft de hoogste telefoon- en internettapcijfers ter wereld en Zweden? Vraag dat maar aan Assange.

    Maar ik ben het wel met je eens dat Apple misschien wel beter eieren voor haar geld kan kiezen en kan uitwijken naar een veilig land. Dat moet dan wel een land zijn wat niet van Amerika afhankelijk is en ook niet is aangesloten bij de TPP of een van de andere trans-atlantische handelsverdragen…

  13. Kan iemand mij uitleggen wat de broncode en de digitale handtekening is? En wat zou de FBI hier mee kunnen?

  14. Nederland is niet veel beter. De afluister en tap wetgeving gaat hier verder als in de usa. En niemand hier in NL geeft een f**k

  15. @Svb: De broncode is het hele iOS systeem. Alles. Van de kernel tot de APIs en het deel waar de FBI geïnteresseerd in is: de beveiliging. De digitale handtekening is de “handtekening” die Apple zet onder de door hun goedgekeurde iOS updates zodat alle iDevices die de software kunnen draaien de update accepteren en vervolgens downloaden en installeren. De FBI wil dit hebben zodat ze hun eigen versie van iOS (ook wel GovtOS genoemd) kunnen ondertekenen en versturen naar een iOS apparaat zodat deze de software update accepteert en installeert, ook al is het geen originele software die door Apple is gemaakt.

  16. Holy shit zeg.. Het moet niet gekker worden in dat land! Alhoewel het een soort van dreigement is zoals het is genoemd, staat het er niet voor niks in. Als dat gebeurt dan is het inderdaad “all hell breaks loose”. Dan hebben ze alsnog voor elkaar wat ze wilden bereiken (achterdeurtje maken) en welk bedrijf houdt dan nog bedrijfsgeheimen over dan?

  17. @Flieps: Wow, wat een geheugen. Nog niet zo lang geleden herlezen, maar deze zin toch alweer (bijna) vergeten.

    De grote lijnen niet, en ‘t blijft verschrikkelijk dat hij na bijna 70 jaar nog minstens zo actueel is – of zelfs actueler dan ooit 😢

  18. Het is van de zotte dat een bedrijf een land probeert te dwingen en dwars tegen de rechtspraak in gaat. Gelukkig maakt apple nog geen zelfrijdende autos of irobots…

  19. Ja,er om vragen mag. Maar het krijgen zou nooit mogen gebeuren.

  20. Onder de vriendelijke bewoordingen dat de FBI Apple tijd en moeite wil sparen, dreigen ze eigenlijk dat het zover kan komen, dat Apple de broncode van iOS en de private elektronische handtekening zou moeten afdragen, zodat programmeurs van de FBI zelf aan de slag kunnen.

    Pure intimidatie, want natuurlijk niet echt een reële optie voor de feds als je ziet hoeveel moeite Apple zelf sinds een aantal versies al heeft de sources beheer(s)baar te houden 😕

    Als ze zo beginnen kunnen ze beter meteen ook (de ‘broncode’ van) de bijbel, de thora en de koran herschrijven, die hebben al heel wat meer doden ‘veroorzaakt’ dan iOS encryptie ooit zal doen 😖
    O ja, en aardappelschilmesjes verbieden, die zijn ook levensgevaarlijk 🤔

    Tipje toe voor Apple: haal dan voor zo’n verplichte overdracht de sources door een commentaar-stripper en (symboolnaam-) anonimiseer-tooltje, en wens ze veel plezier ermee 😁
    ___

    @emeel: misschien toch even het iCulture dossier er nog eens op nalezen, ik geloof dat je niet helemaal goed hebt begrepen wie nou wie ergens toe wil dwingen…

  21. Tech bedrijven als apple, facebook, microsoft en google zullen ondertussen vast hard nadenken over het de VS verlaten. Maar de arm van bv de patriot act is extreem lang: zelfs dan zijn ze nog niet van het gedoe af. Ultieme stap is dan om de markt in VS collectief te sluiten – een mega boycot. In praktijk vooralsnog onmogelijk.

  22. De gehele broncode overhandigen….

    Dan vind de US het vast ook niet erg om AL hun communicatie op ALLE gebieden live publiekelijk te publiceren. Geen probleem toch?

  23. Origineel geplaatst door Anonymous: De gehele broncode overhandigen….

    Dan vind de US het vast ook niet erg om AL hun communicatie op ALLE gebieden live publiekelijk te publiceren. Geen probleem toch?

    Je slaat de spijker op z’n kop

  24. Apple is al een tijdje in gesprek met Zwitserland… Wordt het mss Europees?? Zou een stuk beter zijn…dan zijn ze gelijk een stuk sterker en van de FBI af

  25. @Vincent: Bedankt voor je uitleg!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.