Reacties voor: Jobs niet blij met NYT-app, News Corp. wil concurreren met Apple

Het rommelt tussen Apple en de Amerikaanse krantenindustrie. Steve Jobs zou niet blij zijn met The New York Times-applicatie voor de iPad en News Corp. wil de aanval openen op Apple.
Elger van der Wel -

Reacties: 19 reacties

  1. Doordat de applicatie gratis is, maar gebruikers voor volledige toegang een abonnement moeten afsluiten buiten Apple om, verdient Apple niets aan de applicatie en gaan alle inkomsten direct naar News Corp.

    apple verdiend er niets aan, dus moet het weg… Alsof ze nog niet genoeg centjes hebben :O

  2. Niet meer dan logisch…
    De volledige inzet van de krantenindustrie moet ook hen ten goede komen. Logisch dat ze dit ook zo maken. App gratis, content betalen (via een andere weg).

    Dit zou een leuke start kunnen zijn, en een hap uit de apple (nog een :-D). Spelletje maken, credits kopen… om verder te spelen.
    Natuurlijk… zo lang Apple dit toestaat…

  3. Origineel geplaatst door MdR
    “Doordat de applicatie gratis is, maar gebruikers voor volledige toegang een abonnement moeten afsluiten buiten Apple om, verdient Apple niets aan de applicatie en gaan alle inkomsten direct naar News Corp.”apple verdiend er niets aan, dus moet het weg… Alsof ze nog niet genoeg centjes hebben :O

    Misschien moet je het nieuws volgen, Apple draait quitte op de App Store, als in; winst noch verlies.

  4. @Thaan
    Wist niet dat Apple quitte draaide op App Store? Linkje misschien? TX

  5. Origineel geplaatst door Thaan
    Misschien moet je het nieuws volgen, Apple draait quitte op de App Store, als in; winst noch verlies.

    Dat geloof je toch zeker zelf niet hoop ik?

  6. Inkomsten van de store liggen tussen de 60 en 110 miljoen dollar per kwartaal. Dat is geen winst maar omzet. Hoeveel daar van overblijft weet ik niet.

  7. Als ik een computer koop hoef ik ook niet voor alle lidmaatschappen die ik via deze computer aanschaf aan de maker van de computer te betalen,…
    Dus ik ben het helemaal eens met de krant!!

    Wel jammer voor de iPad bezitter dat je niet alle content die elders wel gratis te krijgen is, via de iPad plots geld moet opleveren. Dat vind ik fout van de krant.

  8. Origineel geplaatst door huppie
    @Thaan Wist niet dat Apple quitte draaide op App Store? Linkje misschien? TX

    Quitte draaien? Man je laat me lachen!! Ze maken daar enorme winsten op!!

    Sommige mensen denken echt dat Apple een soort charitatieve instelling is,…. lachen zeg!! Geloof mij, je wordt aan alle kanten door die gasten uitgeknepen. Wat op zich ook logisch is, het is een commercieel bedrijf…

  9. @fockuff:
    ja echt ey 😛 Ik kwam vandaar een filmpje tegen op yt en daar hadden ze gezet “in Steven we trust!”
    Man, tis god niet….
    Tis het kleine geldgraaiende broertje van Bill (Gates)

    en toch, wie heeft er hier al windows 7 en iets van apple?!

  10. Apple baalt dat ze wel de App hosten maar totaal niets aan verdienen. Niets geen in-app aankoop maar gewoon een lekker ouderwets abonnement bij de krant zelf. Kijkt Apple toch even gek op zijn neus. Dat hadden ze vast niet verwacht toen ze de krant nog tijdens de presentatie gebruikten.

  11. Denk dat Apple dit meer als een messteek in de rug ziet. Hun prijzen de app helemaal de hemel in, en dan krijg je op zo’n manier een trap in je ballen.. Ik zou niet meer dan terecht vinden als Apple de app uit de app store haalt.

    Het probleem voor de NYtimes is, dat je zo’n abonnement op de een of andere manier toch zou moeten activeren ofzo in de app. En als Apple dat wil, kunnen ze de app gewoon weigeren als een dergelijke functie in de app komt bij’n update.

  12. Die iPad is toch al betaald, en nog veel geld ook voor een grote iPodtouch.
    Moeten we binnenkort ook voor ieder tankbeurt ook nog aan de autofabrikant betalen? Of moet de verhuurder ook nog een percentage krijgen als we elektriciteit gebruiken voor de lampen.

  13. Origineel geplaatst door WvB22
    Origineel geplaatst door ThaanMisschien moet je het nieuws volgen, Apple draait quitte op de App Store, als in; winst noch verlies. Dat geloof je toch zeker zelf niet hoop ik?

    Dit kan makkelijk hoor. Primair is de appstore nu bedoeld om apps te hebben. Apple neemt genoegen met een lage marge maar iedere gebruiker creëert een lockin omdat ze geïnvesteerd hebben in iphone software en dus niet snel zullen overstappen. Na een paar jaar schroeven ze de marge op en gaan ze ook aan de appstore verdienen. Gebruikers blijven toch wel.

    En nu zijn er een paar stoute kranten die zelf geld willen gaan verdienen, ai dan ben je bij Steve aan het verkeerde adres.

  14. Origineel geplaatst door Aus
    Origineel geplaatst door WvB22Origineel geplaatst door ThaanMisschien moet je het nieuws volgen, Apple draait quitte op de App Store, als in; winst noch verlies. Dat geloof je toch zeker zelf niet hoop ik?Dit kan makkelijk hoor. Primair is de appstore nu bedoeld om apps te hebben. Apple neemt genoegen met een lage marge maar iedere gebruiker creëert een lockin omdat ze geïnvesteerd hebben in iphone software en dus niet snel zullen overstappen. Na een paar jaar schroeven ze de marge op en gaan ze ook aan de appstore verdienen. Gebruikers blijven toch wel.En nu zijn er een paar stoute kranten die zelf geld willen gaan verdienen, ai dan ben je bij Steve aan het verkeerde adres.

    Die ‘stoute’ kranten hebben meer recht op het verdienen van geld dan Apple, zoals al vele voorbeelden hierboven aangeven. Voor de berichten wordt geld betaald. Journalistiek is niet gratis hoor!

    Bedenk even dat er tientallen apps zijn die miljoenen hebben opgebracht. Geloof echt niet dat Apple hier verlies of quitte op zou draaien..

  15. Origineel geplaatst door Robintrackr
    Origineel geplaatst door AusOrigineel geplaatst door WvB22Origineel geplaatst door ThaanMisschien moet je het nieuws volgen, Apple draait quitte op de App Store, als in; winst noch verlies. Dat geloof je toch zeker zelf niet hoop ik?Dit kan makkelijk hoor. Primair is de appstore nu bedoeld om apps te hebben. Apple neemt genoegen met een lage marge maar iedere gebruiker creëert een lockin omdat ze geïnvesteerd hebben in iphone software en dus niet snel zullen overstappen. Na een paar jaar schroeven ze de marge op en gaan ze ook aan de appstore verdienen. Gebruikers blijven toch wel.En nu zijn er een paar stoute kranten die zelf geld willen gaan verdienen, ai dan ben je bij Steve aan het verkeerde adres.Die ’stoute’ kranten hebben meer recht op het verdienen van geld dan Apple, zoals al vele voorbeelden hierboven aangeven. Voor de berichten wordt geld betaald. Journalistiek is niet gratis hoor!Bedenk even dat er tientallen apps zijn die miljoenen hebben opgebracht. Geloof echt niet dat Apple hier verlies of quitte op zou draaien..

    Dus als ik het goed begrijp vinden heel veel mensen hier het raar dat Apple geld vraagt aan bedrijven die hun apps beschikbaar mogen stellen in Apples Appstore. Is dat niet nogal logisch?

  16. @ Dennis Sanchez: Dus als ik het goed begrijp vinden heel veel mensen hier het raar dat Apple geld vraagt aan bedrijven die hun apps beschikbaar mogen stellen in Apples Appstore. Is dat niet nogal logisch?

    Dus als ik het goed begrijp vind jij het meer dan logisch dat bv online webwinkels een vergoeding moeten betalen aan Microsoft voor gebruik van de Window’s PC?
    Daarnaast is het dacht ik zo dat Apple al bij indienen van een applicatie voor de app-store een kleine vergoeding vraagt (maar dat weet ik niet heel zeker).
    Bovendien is het ook zo dat door een rijk gevulde app-store meer mensen de iPad willen kopen, alwaar Apple dik aan verdient en mee tevreden zou moeten zijn. Extra geld willen hebben lijkt mij dus schofterig en passen bij de geldzucht van Apple.

  17. @Jipke56:
    – Inderdaad betaald de webwinkel aan Microsoft als ze een PC met Windows gebruiken.
    – Je betaald een vaste prijs voor het kunnen indienen van een applicatie, daar je daar een certificaat voor nodig hebt. Het maakt daarna niet uit hoeveel applicaties je op de App Store zet.

    Waarom denk je dat Apple geldzucht heeft? Klinkt een beetje trollerig. Ieder bedrijf wil winst maken, anders gaan ze falliet.
    Als je bijvoorbeeld de netto winst van Microsoft op Windows en Office ziet (85%), dan is Apple slechts een bedelaar…
    Trouwens, de App Store van Microsoft is duurder voor de ontwikkelaar…
    Eerst moet je de ontwikkeltools kopen (Bij Apple gratis), daarna moet je na de eerste 5 apps (=99 dollar), nogmaals 99 dollar per applicatie betalen om op de store te komen. Bij de Apple App Store is dit 99 dollar voor zoveel apps als je wil.

  18. Als developer sta je geheel vrij in hoe jij betalingen afhandelt. Je mag dus van Apple gewoon voorbij aan de in-app store, en je eigen betaal mechanisme inbakken.

    Dus het argument “apple verdiend er niets aan, dus moet het weg… Alsof ze nog niet genoeg centjes hebben” slaat echt als een tang op een varken.

  19. Origineel geplaatst door gvveen
    Die iPad is toch al betaald, en nog veel geld ook voor een grote iPodtouch.Moeten we binnenkort ook voor ieder tankbeurt ook nog aan de autofabrikant betalen? Of moet de verhuurder ook nog een percentage krijgen als we elektriciteit gebruiken voor de lampen.

    Agree.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.