Jobs niet blij met NYT-app, News Corp. wil concurreren met Apple

Het rommelt tussen Apple en de Amerikaanse krantenindustrie. Steve Jobs zou niet blij zijn met The New York Times-applicatie voor de iPad en News Corp. wil de aanval openen op Apple.

Wall Street JournalHet rommelt tussen Apple en de Amerikaanse krantenindustrie. Dat blijkt uit verschillende bronnen. Steve Jobs zou niet blij zijn met de New York Times-applicatie voor de iPad en News Corp. wil de aanval openen op Apple.

Bij de aankondiging van de iPad was de applicatie van de NYT nog één van de highlights. Achteraf is Steve Jobs echter niet blij met de applicatie die de krant uiteindelijk heeft afgeleverd. Jobs vindt de applicatie veel te beperkt, doordat veel content uit de papieren krant niet beschikbaar is via de applicatie. Zelfs content die wel gratis op de website van The New York Times te lezen is, zit niet de iPad-applicatie.

Rupert Murdoch wil met zijn News Corp. de aanval openen op de iTunes Store. Hoe het bedrijf dat precies wil doen is echter nog niet echt duidelijk. “We zijn in een afrondende fase van gesprekken met uitgevers, electronicaproducenten en technologiebedrijven. We ontwikkelen zeer binnenkort een innovatief abonnementsmodel, waarmee gebruikers overal en altijd toegang kunnen krijgen tot digitale content”, aldus Murdoch.

Momenteel heeft het bedrijf 64.000 iPad-gebruikers via de Wall Street Journal-applicatie. Doordat de applicatie gratis is, maar gebruikers voor volledige toegang een abonnement moeten afsluiten buiten Apple om, verdient Apple niets aan de applicatie en gaan alle inkomsten direct naar News Corp.

Bronnen: 9to5Mac, paidConent.org, Valleywag

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2010, 16:18
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.