Jailbreak iOS 5.1.1 toch geschikt voor iPhone 3GS en 3e iPod touch

Het Chronic Dev Team heeft een manier gevonden om de komende jailbreak voor iOS 5.1.1 ook geschikt te maken voor de iPhone 3GS en 3e generatie iPod touch.

Jailbreak van de iPhone 3GS en 3e generatie iPod touch op iOS 5.1.1Goed nieuws voor gebruikers van een iPhone 3GS of 3e generatie iPod touch die wachten op een jailbreak. De hackers van het Chronic Dev Team hebben in tegenstelling tot eerdere berichten een manier gevonden om de komende jailbreak voor iOS 5.1.1 ook geschikt te maken voor deze twee relatief wat oudere toestellen. Hoewel de jailbreak nog niet op alle toestellen is getest, lijkt het er voorlopig op dat de jailbreak alleen niet geschikt zal zijn voor de 3e generatie Apple TV. De meest recente Apple TV deelt daarvoor onvoldoende aanvalsoppervlakte met de andere toestellen die zijn gebaseerd op iOS.

Meer specifiek is de jailbreak voor iOS 5.1.1 inmiddels succesvol getest op de iPhone 4, iPhone 4S, de 3e en 4e generatie iPod touch, de originele iPad, de Wi-Fi versie van iPad 2, de Wi-Fi en de CDMA versie van de Nieuwe iPad (door de hackers ook wel iPad 3 genoemd). De jailbreak voor iOS 5.1.1 moet nog (verder) getest worden op de iPhone 3GS, op de GSM, CDMA en de gereviseerde Wi-Fi versie van de iPad 2 (met de S5L8942 als CPU), de internationale versie van de Nieuwe iPad en de 2e generatie Apple TV. Naar verwachting zou de jailbreak ook geschikt moeten kunnen worden gemaakt voor deze toestellen. De jailbreak wordt binnen enkele weken verwacht en zou mogelijk samen kunnen vallen met de Hack in the Box conferentie in Amsterdam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.