Reacties voor: iTunes Match-lancering in Verenigde Staten uitgesteld

De Amerikaanse lancering van de muziekdienst iTunes Match lijkt iets langer op zich te laten wachten. Apple zei tijdens zijn keynote dat de dienst eind oktober zou werken, maar de maand is inmiddels gepasseerd.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 16 reacties

  1. MP3’s witwassen 😉

  2. Ik ben wel benieuwd hoe dit doorwerkt. Stel dat je iTunes match gebruikt, en je hebt een nieuwe CD ‘gekopieerd’ en op een sticky gezet en wil deze toeveogen. Kan dat dan? Of zou je op dat moment alleen nog maar met iTunes nieuwe muziek kunnen toevoegen.

  3. Ik hoop dat ‘t ook snel hier in NL wordt geïntroduceerd, heb zoveel muziek gekocht en *kuch* niet gekocht in iTunes staan, die wil ik op al m’n devices kunnen spelen en daar heb ik best € 24,99 per jaar voor over! 🙂

  4. geen cent voor over, alle muziek heb ik fysiek ook in mijn bezit dus als ik iets kwijt ben kan ik het er zo weer op zetten

  5. iTunes Match is een mooi idee, maar het kost wel 24,99 per jaar. Als je het vervolgens opzegt ben je ook de muziek die je zelf hebt toegevoegd weer kwijt. Als je niet zo vaak muziek koopt en/of je koopt toch al alle muziek in iTunes dan heeft iTunes Match geen toegevoegde waarde.
    Ik hoop wel dat we zo snel mogelijk ook in Nederland onze muziek opnieuw vanuit iTunes kunnen downloaden. Dan heb ik bij het terugzetten van een backup uit iCloud geen PC meer nodig om vervolgens nog de muziek er op te zetten…

  6. Ik heb het er direct voor over.

    Dit is in mijn ogen de meest houdbare manier om alle muziek die ik wil te bezitten en te streamen.

    Het is idd witwassen, maar dan maar zo.

    Diensten als Spotify weten mij toch niet helemaal te bekoren, het voelt allemaal zo afstandelijk.

    De cloud is de toekomst en dit heeft de meeste potentie voor mij. De meeste ruimte op zo’n beetje al m’n gadgets wordt ingenomen door muziek. Die muziek on the fly wissen en terug downloaden klink mij echt, eh, als muziek in de oren.

    Dus kom op labels in Europa: goedkeuren die hap!

  7. Het wordt dus een abo dienst? Ik meen te hebben gelezen dat ze ook een definitief “legaal” maken als dienst wilde leveren. Eenmalig geld en hiermee definitief in je lib krijgen. Was dus waarschijnlijk te snel blij 😉

  8. even een voorbeeld hoor: Ik download honderd CD’s, neem voor 25 euro’s een Match abbonement, en ben lekker goedkoop uit?

    PS: Blijven je nummers omgezet op itunes als je abbonement afloopt?

  9. Hoezo heeft iedereen het maar over witwassen…? In Nederland is het gewoon legaal om muziek te downloaden voor persoonlijk gebruik, dus ook voor het beluisteren op je iPhone/iPod… Het enige wat je dus doet is waarschijnlijk een 256kbps versie erop zetten in plaats van 320kbps…

    Voor andere landen is dit mogelijk wel aantrekkelijk voor dit zogenaamde witwassen.

  10. Om eerlijk te zijn zou ik dit wel gebruiken aangezien ik de meeste muziek gewoon download of samen met de clip van Youtube afhaal.

    Maar dat gaat mooi niet door als er geen analyse-tool is om te kijken of het veel nut heeft met jouw bibliotheek.

  11. Ik begrijp niet helemaal waar men zich hier zorgen over maakt. Ik gebruik itunes altijd al om al mijn muziek uit alle bronnen (gedownload van iTunesstore, geript van cd of elders gedownload) op al mijn devices te zetten. Vaak is geheugencapaciteit de enige beperking en heb ik daarom ook een ipod classic voor op reis. Met de introductie van icloud veranderd er aan dit principe niets. Het is alleen natuurlijk als iedereen zijn eigen copie van coldplay o.i.d. gaat uploaden. Daarom scant itunesmatch je bibliotheek en legt links naar de muziek die ze daar toch al hebben zodat alleen de muziek die ze daar nog niet hebben geupload moet worden. Is dus een groot kostenvoordeel voor apple. Je bibliotheek staat dus naast op je mac of pc ook in the cloud. Zeg je de dienst op dan val je weer terug in het oude systeem, als je wat op je idevice wilt zul je hem aan je desktop moeten hangen met dat kabeltje…..
    Apple gaat dus als je instellingen gied houdt zeker niet je pc leegroven. Marketingtechnisch is het ook slim, want door match ontdekken ze supersnel wat mensen wel in hun bibliotheek hebben en nog niet in de store staat.

  12. @arend: En dat moet ik geloven 😉

  13. @Ruud: Het is en blijft jou muziek, ten alle tijde. Graag argumenten waarom dat niet zo zou blijven.

  14. Vergeet niet dat Apple hiermee ook de omzet van iCloud flink opschroeft… AangeIen de cloud standaard maar 5gb is… Bij n flinke muIekcollectie moet je dus ook meer gb in de iCloud kopen…

  15. @Sjors Boomschors: Nee hoor, je muziek wordt niet geupload naar iCloud, maar er wordt gekeken welke muziek je hebt en vervolgens kan je deze overal downloaden en afspelen. Alleen de muziek die Apple niet in hun database heeft staan wordt geupload, maar verwacht niet dat het veel iCloud ruimte zal innemen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.