One Tap Less werkt o.a. met Launch Center Pro

One Tap Less is een website vol met iOS-automatiseringsacties

Wil je iOS-apps automatiseren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is de website One Tap Less een handige inleiding vol met interessante acties die je direct kunt proberen.

One-Tap-Less

Er zijn verschillende iOS-apps waarmee je handelingen kunt automatiseren. Maak bijvoorbeeld een reminder aan en stel tegelijk een boodschappenlijstje op, of maak een filmdagboek in Day One terwijl je op IMDB films doorbladert. Voor mensen die nog nooit met dergelijke apps aan de slag zijn gegaan komt er nogal wat op ze af. One Tap Less is een handige website vol met commando’s die je rechtstreeks in kunt voeren, zonder dat je uitgebreide kennis van de apps nodig hebt.

Wat zijn automatiseringsapps?

In het verleden hebben we op iCulture al aandacht besteed aan apps als IFTTT en Workflow. Met deze apps kun je commando’s opslaan, zodat je met een enkele handeling meerdere acties tegelijk uit kunt voeren.

Door deze apps op de juiste manier te gebruiken kun je bijvoorbeeld een mailtje ontvangen als het morgen gaat regenen, omdat de weer-app samenwerkt met jouw mail-app naar keuze via IFTTT.

Om deze handige trucjes zelf uit te voeren heb je echter wel wat kennis van zaken nodig. Om de introductie met automatiseringsapps als 1Writer, Launch Center Pro, Workflow en Drafts wat toegankelijker te maken, is de website One Tap Less in het leven geroepen. Deze website bevat een flinke lijst met acties die per app zijn gesorteerd.

One Tap Less helpt je op weg

Zit er een actie tussen die jij ook wilt gebruiken, dan hoef je alleen maar op Get Action te klikken om een directe URL te krijgen die je kunt gebruiken om de actie aan de app toe te voegen. Dit maakt van One Tap Less een fijne tutorial voor automatiserings-apps en bevat misschien zelfs wat nieuwe handelingen die Workflow-veteranen nog niet kenden.

Gebruikers kunnen de lijst bovendien gemakkelijk uitbreiden, dus is het raadzaam om geregeld de website een keer te bezoeken om te zien of er weer iets interessants tussen staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2015, 14:34
Categorie Apps
Onderwerpen automatisering, workflow

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.