iRobot Roomba i7+.

Deze robotstofzuiger leegt zijn eigen zak

Ook nieuw van iRobot, de snellere Roomba e5

iRobot heeft twee nieuwe versies van haar bekende robotstofzuiger aangekondigd. Beide robotstofzuigers zijn te bedienen met een app. De Roomba i7+ leegt zijn eigen afvalbak, terwijl de Roomba e5 sneller is dan vorige modellen.

Twee nieuwe iRobot-robotstofzuigers: i7+ en e5

iRobot is veruit de bekendste maker van slimme robotstofzuigers met iPhone-bediening. Robotstofzuigers zijn ideaal als je een hekel hebt aan stofzuigen, want met de bijbehorende app kun je hem op afstand activeren waarna hij zelf de rest van het werk doet. De nieuwste Roomba i7+ kan zelfs zijn eigen afvalbak legen, dus dan heb je er bijna helemaal geen omkijken naar.


Je vraagt je misschien af hoe het kan dat een robotstofzuiger ook nog zijn eigen bak leegt. Dit werkt als volgt: het oplaadstation waar de robotstofzuiger automatisch naartoe gaat om zichzelf op te laden, heeft een eigen container. Deze container zuigt als het ware het verzamelde afval uit de Roomba en slaat dit op in speciale zakken. Helaas leegt het laadstation niet zijn eigen zak, want het is niet zo dat het afval meteen in je eigen container gaat. De verzamelbak bij het laadstation kan ongeveer een maand aan afval verzamelen, dus je je eigen handen zelf veel minder vaak vuil te maken.

Daarnaast is de i7+ slimmer dan de vorige versies, omdat hij individuele kamers kan herkennen. De i7+ werkt daarnaast samen met Amazon Alexa en de Google Home, dus gebruikers van deze stofzuiger kunnen ook nog hun stem gebruiken om hem aan het werk te zetten. Helaas weten we nog niet of deze robotstofzuiger ook in Nederland beschikbaar komt. In Amerika start de verkoop volgende week voor $949. Dat is inclusief het zuigstation, dat eventueel ook los te koop is voor $299.

Roomba e5 komt wel naar Nederland

Ben je toch nog op zoek naar een nieuwe stofzuiger? De Roomba e5 komt wel naar Nederland en heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de 600-serie. De Roomba e5 is uitgerust met de zogenaamde Power-Lifting Suction die vijf keer meer zuigkracht biedt dan de vorige modellen. De nieuwe filter zuig vuil en (niet-zichtbare) dierenharen op. De e5 heeft ook nieuwe rubberen borstels die beter werken op tapijten en harde vloeren.

iRobot Roomba e5.

De Roomba e5 werkt ook met de app waarmee je de zuigbeurten kan inplannen. De stofzuiger doet dan het werk terwijl je niet thuis bent. De Roomba e5 is beschikbaar vanaf 26 september en kost in Nederland €499. De stofzuiger is daarmee iets duurder dan de 600-serie, maar lang niet zo prijzig als de veel eerder besproken i7+.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2018, 17:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen roomba, stofzuiger
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.