iRig Keys I/O: deze muzikanten hebben dolle pret

IK Multimedia’s nieuwe keyboard is ‘Made for iPhone’

Met de iRig Keys IO van IK Multimedia haal je een keyboard in huis die 'Made for iPhone' is. Je kunt er een microfoon, gitaar, hoofdtelefoon, speakers en uiteraard ook je iOS-apparaat of Mac op aansluiten.

Zelf muziek maken is een droom van veel mensen. Je zou kunnen kiezen voor een gitaar met iOS-aansluiting, maar waarom geen keyboard? IK Multimedia heeft de iRig Key IO aangekondigd, een keyboard dat helemaal is aangepast aan de Apple-lifestyle. Het is voorzien van het ‘Made for iPhone’ keurmerk en werkt ook met een iPad of Mac.

iRig Keys IO keyboard is ‘Made for iPhone’

IK Multimedia maakt regelmatig nieuwe accessoires voor muzikanten die je op een normale gitaar of versterker kunt aansluiten. Bij de iRig Keys IO gaat het echter om een losstaand muziekinstrument dat samenwerkt met je Mac, Windows-pc, iPhone of iPad. Dit MIDI-keyboard heeft toetsen van normale grootte, allerlei instellingsknoppen en meerdere aansluitingen aan de achterkant. Je kunt het apparaat laten samenwerken met software op een van de genoemde apparaten. Het mooie is dat alles erin zit en dat je nauwelijks nog extra adapters of hulpstukken nodig hebt.

iRig Keys I/O: deze muzikanten hebben dolle pret

Ook fijn is dat je kunt ‘pianospelen’ op echte toetsen en niet op een glazen plaat. Er zitten aan de achterkant poorten om een microfoon of gitaar aan te sluiten. De iRig Keys doet daarbij dienst als USB-audiointerface zodat de geluiden ook op je iPad of Mac terechtkomen. Dat is vooral handig voor de 12-inch MacBooks en de iOS-apparaten, die zelf maar één poort hebben. De iRig Keys regelt alle aansluitingen.

iRig Keys I/O aansluitingen aan achterkant

Uiteraard is er ook gedacht aan audio-output: je kunt je favoriete koptelefoon of een setje monitor-speakers aansluiten. Het keyboard is klein genoeg om in je tas te steken om ergens te gaan optreden, zonder dat je een eigen roadie nodig hebt.

iRig Keys I/O met iPad

iRig Key IO werkt op batterijen

De iRig Key werkt op batterijen of een USB-aansluiting. Je zou ook een normale stroomaansluiting kunnen gebruiken, waarbij je meteen je iPhone kunt opladen. Het is niet mogelijk om de muziek van een hele band op te nemen, maar heb je bijvoorbeeld de aansluiting voor een extra microfoon nodig, dan kan dit keyboard het leveren. Ook kun je om beurten een instrument zoals een gitaar aansluiten en voor elk instrument apart opnemen. Wat dan weer niet kan, is andere MIDI-apparaten aansluiten.

iRig Keys I/O met iMac

Je hebt de keuze uit twee uitvoeringenen: die met 25 toetsen is het makkelijkst mee te nemen maar ook het meest beperkt. Wil je voluit gaan dan is er een grotere uitvoering met 49 toetsen. Kost zo’n ding? 190 euro voor het model met 25 toetsen of 330 euro voor de uitvoering met 49 toetsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2018, 10:55
Bron Bron IK Multimedia productpagina
Categorie Accessoires
Onderwerpen instrument, muziek
Software iOS, macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.