‘iPod touch krijgt retina-beeldscherm en dubbele camera’

Volgens techblogger John Gruber komt Apple over een paar weken met een nieuwe iPod touch met retina-beeldscherm en twee camera's.

iPod touch met cameraDe nieuwe iPod touch krijgt een retina-beeldscherm en twee camera’s. Dat liet techblogger John Gruber gisteren weten op zijn blog Daring Fireball. Volgens de blogger kunnen we de nieuwe iPod touch al over ‘een paar weken’ verwachten. Gruber is doorgaans goed op de hoogte van Apple’s plannen en wist al veel productlanceringen correct te voorspellen.


Naar verwachting krijgt de nieuwe iPod touch, evenals de iPhone 4, de beschikking over een camera om foto’s en video’s mee te maken en een extra camera op de voorzijde voor FaceTime. In de laatste bèta van iOS 4.1 doken al aanwijzingen op voor FaceTime-gesprekken op basis van e-mailadressen en ook uit gelekte onderdelen bleek dit al eerder.

Volgens de blogger krijgt de nieuwe iPod touch ook hetzelfde 960×460-pixelscherm als de iPhone 4 heeft. Dit scherm is in staat om meer detail van bijvoorbeeld foto’s te laten zien. Of de nieuwe iPod touch naast hardware ook uiterlijkheden van de iPhone 4 over zal nemen is niet duidelijk.

Eerder deze week meldden we op iPhoneclub dat er voor volgende week een Apple-event gepland zou staan. Vooralsnog heeft Apple dit niet door middel van een officiële uitnodiging bevestigd. Als de nieuwe iPod touch inderdaad over een paar weken komt, lijkt het waarschijnlijk dat Apple het event alsnog in september gepland heeft, in plaats van de eerder genoemde half augustus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

68 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.