Reacties voor: iPhone zorgt voor nieuwe generatie ‘Made for iPhone’ gehoorapparaten

Het Deense bedrijf GN heeft het eerste Made for iPhone hoortoestel gemaakt. De LiNX kan draadloos muziek en spraak streamen van een iPhone naar het toestel, zonder grote antennes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Maar welke rol speelt de iPhone nu in dit geheel dan, en vooral welke nuttige rol? De muziek wordt gestreamd naar het gehoorapparaat? En er wordt text-to-speech toegepast?

    Een dove is toch niet blind en kan prima lezen wat er op het scherm staat toch? Dus wat is hier nu écht de toegevoegde waarde van?

  2. Zelf heb ik hoorapparaten en een iPhone.
    Ik gebruik Widex apparaten, zoals het artikel al vermeld vanwege hoge geluidskwaliteit.
    Hierbij heb ik een apart zend apparaat waarmee ik via Bluetooth kan verbinden met de iPhone voor bv muziek. Ik kan nl geen oordoppen én hoorapparaten in doen.

    Ik juich juist deze ontwikkeling toe en hoop dat ook Widex en andere merken kijken naar de mogelijkheden ism Apple.

  3. Nou ik ze met koptelefoon wat harder en ga alvast sparen

  4. Toevallig werden er laatst twee nieuwe apparaten van Cochlear (een CI en een Baha) aangekondigd, die beiden over 2,4 GHz wireless technologies beschikken. En ik ben zelf gebruik van zo’n Baha. Zodra ik mijn huidige kan vernieuwen ga ik dat zeker doen, haha. 😛

  5. Wel goed dat hier aandacht aan word besteed

  6. Naast de groep babyboomers is er ook een groep jongeren met gehoorschade doordat ze vaak zijn blootgesteld aan erg luide muziek. Heel goed dat de iphone wordt ingezet voor mensen met handicaps en beperkingen.

  7. @Mr. Jones: Text to speech zag ik nergens in het verhaal genoemd. Het gaat erom dat bij een telefoontje, bij het muziek luisteren, bij geluiden van games en allerlei andere audio, het automatisch wordt doorgestuurd. Ik kan me zo voorstellen dat het betere audiokwaliteit oplevert, dan wanneer het geluid uit de iPhone-speaker inclusief omgevingsgeluiden moet worden opgepikt door een microfoon in het gehoorapparaat. Dan krijg je allerlei bijgeluiden en vervormingen. Door het geluidssignaal onvervormd naar het oor te sturen en daar af te spelen, is de kwaliteit beter.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.