Radium radio-app voor iPhone maakt indruk met spectaculair nieuw uiterlijk

Radium voor iPhone heeft een update gekregen, waarbij kleuren van muziekalbums doorlopen in de interface.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

album-radiumDe radio-app Radium bestaat sinds afgelopen zomer. Toen vonden we ‘m al erg mooi, maar met de nieuwe versie die vannacht in de App Store is verschenen, gaat het ooh- en aah-gehalte nog wat verder omhoog. Radium laat qua design zien hoe Apple’s Muziek-app eigenlijk had moeten zijn: de hele interface past zich aan bij het album dat je draait. De de technisch geïnteresseerden: de ontwikkelaars gingen aan de slag met de Tint Color-eigenschap (hier meer info) voor om ervoor te zorgen dat de schermkleur automatisch doorloopt. Apple had dat ook kunnen doen, maar koos voor een behoorlijk saaie stijl.
Er is nog een extra reden om deze internetradio-app nog eens van nabij te bekijken: de app is vandaag de hele dag gratis!

De update-omschrijving van Radium belooft eigenlijk niet veel bijzonders: “Beautiful iOS 7 redesign + stability and performance improvements” is iets wat we bij talloze andere apps ook voorbij hebben zien komen. Maar neem je de moeite om naar de vernieuwde app te kijken, dan is de verwondering niet van de lucht. Dit is gewoon erg mooi uitgevoerd.

radium-radio-appRadium bestond al als Mac-app, toen afgelopen augustus de iPhone-versie uitkwam. Toen vonden we het al een fraaie en eenvoudig te bedienen app, met een paar handige extra’s, zoals een equalizer. Je krijgt geen suggesties voor andere radiozenders en geen reclame. Het kan even zoeken zijn, als je de update van Radium hebt geïnstalleerd. Het vertrouwde chocolade-achtige icoontje die nog wel bij de Mac-app te zien is, is bij deze nieuwe iPhone-versie vervangen door een totaal ander appicoontje in iOS 7-stijl, met daarop een oranjerode radio. De eerdere slogan ‘Chocolate for your ears’ is tegelijk vervangen door ‘Perfect Internet Radio’.

Later vandaag nog meer tijdelijk gratis apps in de rubriek Tijdelijk gratis.

Downloaden: Radium (tijdelijk gratis, normaal €1,79, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 15:49
Categorie Apps
Onderwerp radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.