iKids week 47: Easy Studio, Kaas en Koos en Mijn meetkunde

In deze iKids lees je over de mooie prentenboeken en liedjes van Kaas en Koos en over een app waarmee kinderen stop-motion animaties kunnen maken.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

easy studioIn deze iKids brengen we weer een aantal bijzondere apps onder je aandacht. Bijvoorbeeld Easy Studio, waarmee kinderen hun eigen stop-motion animaties kunnen ontwerpen. Leuk om eens te installeren en samen een mooie kerstkaart of nieuwjaarswens te maken. De app is volledig op kinderen ingericht, dus ze kunnen ook zelf aan de slag gaan. Ook Mijn Meetkunde, een app waarmee kinderen op een eenvoudige wijze meetkundige figuren in elkaar zetten, komt in deze iKids voorbij. En niet te vergeten de verhalen van Kaas en Koos, een populair duo met vijf rijk geïllustreerde prentenboekenapps.

Mijn meetkunde

In de Mijn meetkunde-app kunnen kinderen met potlood, liniaal, passer en geodriehoek allerlei geometrische vormen tekenen. Daarna kunnen ze die vormen uitknippen om er voorwerpen van te maken. Vervolgens kunnen deze voorwerpen in drie werelden worden geplaatst: een kinderkamer, het oude Egypte en de Middeleeuwen, om ze daarna in 3D te bewonderen. Op die manier maakt de app het complexe onderwerp van meetkunde zeer toegankelijk voor kinderen. Mijn Meetkunde is een app van ontwikkelaar Chocolapps, een bedrijf dat veel meer apps in de App Store heeft. Zoals een educatieve versie van Peter Pan en kinderkook-app KidECook. Als mijn meetkunde bevalt kun je als ouder altijd de andere apps eens uitproberen.

Downloaden: Mijn Meetkunde (€1,99, universeel, iOS 5.0+)

mijn meetkunde

Kaas en Koos

De rijk geillustreerde kinderboeken van Kaas en Koos staan al een tijdje in de App Store, maar zijn nog nooit op iPadclub besproken. Nu de boeken zijn geüpdatet voor iOS 7 lijkt ons dat een goede gelegenheid om de prentenboeken eens nader te bekijken. Kaas en Koos zijn een vogel en een muis die dikke vrienden zijn. Ze beleven telkens nieuwe avonturen, thuis, op het strand of in het bos. Daarbij ontmoeten ze allerlei nieuwe dieren. De boeken bevatten mooie illustraties en leuke verhalen. Ook staan er in ieder boek een aantal liedjes, om voor te lezen, om kinderen zelf te leren lezen, of om te beluisteren en mee te zingen. De boeken van Kaas en Koos worden uitgegeven door uitgeverij Tante Bapp, die veel vergelijkbare producten voor kinderen ontwikkelt. Deel 1 van Kaas en Koos is gratis, de andere vier exemplaren van de serie kosten €0,89. Je kunt na het proberen van deel 1 ook meteen de Omnibus-app aanschaffen, waarin alle verhalen zijn gebundeld.

Downloaden: Kaas en Koos op het strand – Deel 1 (gratis, iPad, iOS 5.0+)
Downloaden: Kaas en Koos maken vrienden – Omnibus (€2,69, iPad, iOS 5.0+)

kaas en koos

Easy Studio

Een paar weken terug bespraken we op deze plek een van de eerste Sinterklaas-apps voor kinderen van dit jaar. Inmiddels komen de eerste kerstapps er alweer aan, waaronder die van Easy Studio. In de app, waarin kinderen hun eigen stop-motion animaties kunnen maken, zijn nu zes nieuwe Kerst-templates en achtergronden toegevoegd. Daarmee kunnen kinderen geanimeerde kerstkaarten, tekeningen en video’s ontwerpen. Voor wie de app nog niet kent: in Easy Studio kunnen kinderen eigen scenario’s bedenken en animaties met geometrische figuren maken. Wanneer ze figuren en achtergronden hebben gemaakt kunnen ze deze op allerlei manieren laten bewegen. Daarna kunnen ze hun creaties in de bibliotheek of in je filmrol opslaan, om ze later te bekijken of te versturen. Het enige dat in deze app nog ontbreekt is een optie om de aparte animatiefiguren op te slaan, zodat je ze kun hergebruiken. De app is ook beschikbaar in het Nederlands en is zo ontworpen dat kinderen vanaf zes jaar ermee uit de voeten kunnen, compleet met een handige instructievideo. De app bevat geen reclame of in-appaankopen.

Downloaden: Easy Studio (€3,99, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:59
Categorieën Apps, Uncategorized
Onderwerpen ikids, kinderen
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.