Reacties voor: iPhone veroorzaakt rookgordijn op Australische vlucht

Een iPhone 4 veroorzaakte rook en ging rood gloeien, tijdens een vlucht van de Australische luchtvaartmaatschappij Regional Express. Passagiers en bemanning bleven ongedeerd. Het is sinds lange tijd dat er weer een iPhone oververhit raakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. Mocht mijn iPhone beginnen met roken? Ik mag verwachten van niet lijkt me. Hoewel al meermaals een iPhone dit soort symptonen heeft vertoont, over alle generaties heen.

    Hoe dit komt weet ik niet, maar het hoort niet te gebeuren.
    Apple had na het eerste incident eigenlijk meteen een hot recall moeten initiëren en de oorzaak allang hebben opgelost.

  2. De luchtvaartmaatschappij brengt een persbericht uit, zodat de blaam niet bij hen of het toestel komt te liggen, maar bij Apple, en ze benadrukken nog eens hoe goed zij zelf wel niet gehandeld hebben. Ik heb met mijn iPhone gelukkig geen problemen gehad in het vliegtuig…

  3. Mocht mijn iPhone beginnen te roken dan ga ik hem heus niet eerst nog proberen uitschakelen hoor. Dan zorg ik ervoor dat de afstand tussen de iPhone en mij zo groot mogelijk is! 😉

  4. Mijn iPhone blijft me verbazen, er blijkt nu ook al een rookmachine in te zitten!

  5. Passagiers en bemanning bleven ongedeerd.

    aaahh gelukkig 😉

  6. Toen ik dit jaar naar turkije ging had ik alleen last van een beslagen scherm op mijn iphone, dit gebeurde alleen tijdens de stijging in het vliegtuig. Ik raakte wel bezorgd maar het was wel snel voorbij.

  7. Origineel geplaatst door Whizz
    De luchtvaartmaatschappij brengt een persbericht uit, zodat de blaam niet bij hen of het toestel komt te liggen, maar bij Apple, en ze benadrukken nog eens hoe goed zij zelf wel niet gehandeld hebben. Ik heb met mijn iPhone gelukkig geen problemen gehad in het vliegtuig…

    telefoontoestel of toestel als in vliegtuig?

  8. @Laurens: Als in vliegtuig, beetje onhandige woordkeuze van mij

  9. Lijkt me best cool als dat gebeurt bij mijn iPod (krijg ik dan een nieuwe?)

  10. ik ben van mening: het blijft een apparaat, het kan gebeuren.

    maar het is wel zo dat je het meer over iphones leest, maargoed ik ga geen blusdeken om mijn ipad wikkelen na dit bericht. kan gebeuren, helaas…

  11. De grootste vraag blijft of de accu in de iphone een origineel betreft. je kan namelijk genoeg vervangende accu’s kopen die niet bij Apple vandaan komen.

  12. Origineel geplaatst door Dikkie B
    Mocht mijn iPhone beginnen met roken? Ik mag verwachten van niet lijkt me. Hoewel al meermaals een iPhone dit soort symptonen heeft vertoont, over alle generaties heen.Hoe dit komt weet ik niet, maar het hoort niet te gebeuren. Apple had na het eerste incident eigenlijk meteen een hot recall moeten initiëren en de oorzaak allang hebben opgelost.

    Wees maar niet bang, dit gebeurd nog meer bij bijv. nokia’s en samsungs. alleen horen wij daar niks van. Met de iphone raak je het nieuws vanwege de hype…

  13. Origineel geplaatst door patrick
    Wees maar niet bang, dit gebeurd nog meer bij bijv. nokia’s en samsungs. alleen horen wij daar niks van.

    “Wees maar niet bang, want telefoons ontploffen veel vaker”. Dat is niet echt een geruststellende gedachte eigenlijk.

  14. Roken is slecht voor je gezondheid!

  15. De iPhone achterkant is niet origineel op de foto (logo met Steve) wie weet wat met de iPhone gedaan is?!

  16. Als deze melding verschijnt, is het tijd om een koelere plek voor je iPhone op te zoeken

    Sowieso vreemd als je iPhone een melding geeft van een iPad 🙂

    Maar ot, wat een overdreven blaat verhaal weer zeg.. Zeker een vliegtuig-oplader gebruikt die ze bij dealextreme gekocht hadden 😉

  17. Typische beschrijving van een lithium ion batterij ‘explosie’.

    Ik vermoed dat deze veroorzaakt is door het doorboren van het omhulsel (glas is kapot kan ook voor het incident zijn gebeurd) dan wel het overladen van de accu, wat mij minder logisch lijkt aangezien elk zelfrespecterend bedrijf wel ventilatie gaatjes in de accu maakt (lees: zwakke plekken die bij overdruk open gaan en de gassen laat ontsnappen die gecreëerd zijn door het overladen)

    Ik vermoed dus dat deze telefoon door fysieke schade ‘ontploft’ is, zo niet mag Apple sowieso eens kijken naar nieuwe a123 cellen voor in de iPhone..

  18. Overigens iemand opgemerkt dat met de iPhone op de foto waarschijnlijk geknoeid is? ‘t Logo van Apple is die met Steve Jobs’ hoofd erin… U kunt zelf de oorzaak voor het defect van de afgebeelde iPhone aanvullen 😉

  19. Ik vraag me overigens wel af waarom dit soort berichten altijd zo groot opgeblazen worden.. Ik denk dat de kans groter is dat je dood gereden wordt door iemand die met een iPhone zit te kloten in de auto dan dat je dood gaat door een fikkende iPhone..

    Overigens blijf ik sceptisch over dit soort berichten. Na een lading LiPo batterijen te hebben ‘opgeblazen’ kwamen we tot de conclusie dat kortsluiting niet voor brand zorgde, doorboren van omhulsel gaf wel rook maar veel minder dan je zou verwachten, zou je geen rookgordijn kunnen noemen (en dat ging dan om een 5000 mAh 3 cellen accu)

    Alleen bij overladen gaf hij vrij veel rook en iets brand maar verder..

    Dus uit eigen ervaring kan ik wel zeggen dat zulke schade alleen komt door overladen.. Of misschien door doorboren van net opgeladen accu.

  20. Beetje heetgebakerd

  21. is de iSmoke App alleen in de Amerikaanse app store te verkrijgen? Ik kan hem namelijk niet vinden in de Nederlandse App store!

  22. Misschien een iPhone met vliegangst.
    Denk dat het met luchtdruk te maken heeft als ik het zo lees dat het in een vliegtuig gebeurde.
    Kort geleden nog gelezen op iPad club dat piloten de iPad willen gebruiken in plaats van vluchtboeken , maar eerst moesten testen of de iPad tegen de druk kon.
    Sommige apparaten schijnen hier niet zo makkelijk tegen te kunnen.

  23. @Lorenzo:

    Haha het word werkelijk met de dag gekker.

  24. Kan dit ook gebeuren met ipod touch 4de generatie ?

  25. @Whizz: Wat wil je hiermee zeggen? Dat het verhaal niet waar is?

  26. Origineel geplaatst door Lorenzo
    Mijn iPhone blijft me verbazen, er blijkt nu ook al een rookmachine in te zitten!

    Kende je de App Ismoke nog niet?

  27. Want to Hijack a plane?
    There’s an app for that.

  28. Voor wie zich rot zoekt naar iSmoke.
    Bij deze gaat het om de App iSOS, via Hiawatha.com kun je het speciale rooksignalen-doekje bestellen.

  29. @Robin:
    Je weet dat vliegtuig cabine’s op ongeveer de zelfde druk staan als wat we hier beneden voelen he? Word kunstmatig gedaan.

  30. Verder gok ik dat hij de accu heeft vervangen,
    Die glassplate is niet origineel, en het is natuurlijk aantrekkelijk om meteen een nieuwe accu erin te bouwen als die eraf is natuurlijk…

  31. Origineel geplaatst door Willem Otto
    @Robin: Je weet dat vliegtuig cabine’s op ongeveer de zelfde druk staan als wat we hier beneden voelen he? Word kunstmatig gedaan.

    Nouuuu .. niet helemaal. Ff wikipedia: “The cabin altitude of an aircraft planning to cruise at 40,000 ft (12,000 m) is programmed to rise gradually from the altitude of the airport of origin to around a maximum of 8,000 ft (2,400 m) and to then reduce gently during descent until it matches the ambient air pressure of the destination.” http://en.wikipedia.org/wiki/Cabin_pressurization

    Wanneer je vliegt merk je het immers wel dat je regelmatig weer ff moet slikken tijdens de stijg- en daalfase.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.