iOS Hacker’s Handbook beschikbaar als pre-order (jailbreak)

In iOS Hacker’s Handbook leggen bekende hackers uit hoe de beveiliging van iOS in elkaar steekt en omzeild kan worden. Het boek is als pre-order beschikbaar.

iOS Hacker's HandbookHeb jij je altijd al in de wereld van de jailbreaks en unlocks willen storten maar heb je nooit echt een goed startpunt gevonden? Misschien brengt het iOS Hacker’s Handbook daar dan wel verandering in. Verschillende bekende hackers uit de jailbreak gemeenschap hebben aan het boek meegewerkt. Het boek bevat bijdrages van de winnaars van het iPhone onderdeel op Pwn2Own uit 2010 (Vincenzo Iozzo en Ralf Philipp Weinmann) en 2011 (Charlie Miller en Dion Blazakis) en van i0n1c (Stefan Esser) die de untether voor iOS 4.3.x verzorgde. MuscleNerd van het iPhone Dev Team vervult de rol van tech editor.

Het boek is gebaseerd op het beveiligingsmodel dat sinds iOS 5 gebruikt wordt om de iPhone, iPod touch en iPad te beveiligen. In het boek wordt uit de doeken gedaan hoe het beveiligingsmodel van de iDevices in elkaar steekt, welke kwetsbaarheden daarmee gepaard gaan en welke exploits, rootkits en andere payloads er voor iOS ontwikkeld zijn. Daarnaast komen zaken aan bod zoals de zoektocht naar kwetsbaarheden en het schrijven van exploits voor zowel de application processor (jailbreaken) als de baseband (unlocken). Op een bijbehorende website zullen broncode en tools beschikbaar gemaakt worden om beginnende hackers te ondersteunen in het leerproces. iOS Hacker’s Handbook telt 384 pagina’s en zal in mei 2012 gepubliceerd worden.

iOS Hacker’s Handbook is als pre-order onder andere beschikbaar via Amazon.com, The Book Depository en Selexyz.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2011, 21:38
Categorieën Achtergrond, Jailbreak
Onderwerpen boeken, ios 3, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.