iPhone veroorzaakt rookgordijn op Australische vlucht

Een iPhone 4 veroorzaakte rook en ging rood gloeien, tijdens een vlucht van de Australische luchtvaartmaatschappij Regional Express. Passagiers en bemanning bleven ongedeerd. Het is sinds lange tijd dat er weer een iPhone oververhit raakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone schadePassagiers van de Australische luchtvaartmaatschappij Regional Express kregen te maken met pech onderweg, toen de iPhone 4 van een passagier rookontwikkeling ging vertonen. De vliegtuigmaatschappij vond het incident interessant genoeg om er een heus persbericht over rond te sturen. De iPhone begon rood te gloeien, waarna een personeelslid meteen maatregelen nam om brand te voorkomen. Het incident deed zich voor toen het vliegtuig al de landing naar Sydney had ingezet. Passagiers en bemanning bleven ongedeerd.

“Bij de mobiele telefoon in kwestie lijkt het te gaan om een iPhone”, schrijft de luchtvaartmaatschappij. Ze hebben het toestel overgedragen aan de autoriteiten voor verder onderzoek. Het komt zelden meer voor dat een iPhone vlam vat of een flink rookgordijn veroorzaakt. Afgelopen maart gebeurde het nog in Nederland, maar voor een epidemie van ontvlammende iPhones moeten we teruggaan naar de zomer van 2009. Dat jaar vlogen er vrijwel wekelijks iPhones in de brand. Apple besloot niet tot een terughaalactie. Dat deden ze onlangs wel bij de eerste generatie iPod nano, nadat een batterijdefect was ontdekt.

Mocht jouw iPhone beginnen te roken: schakel het apparaat uit, hou blusmateriaal gereed en neem contact met Apple op als je iPhone eruit ziet zoals op de foto. Tijdens warme zomermaanden kan het wel eens gebeuren dat de iPhone oververhit raakt als je de iPhone in de felle zon legt (bijvoorbeeld op het dashboard van de auto). Als deze melding verschijnt, is het tijd om een koelere plek voor je iPhone op te zoeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2011, 22:23
Categorie Achtergrond
Onderwerp vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.