‘iPhone-topman David Tupman weg bij Apple’

Apple-topman David Tupman heeft het bedrijf volgens bronnen verlaten. Hij was meer dan tien jaar lang Apple's vice president of iPhone and iPod engineering. Wat hij precies gaat doen en wie hem zal opvolgen is nog niet bekend.

David TupmanApple is opnieuw een belangrijke topman kwijtgeraakt. Naar nu pas blijkt heeft David Tupman zijn taken bij Apple aan het einde van 2011 neergelegd. Tupman was meer dan tien jaar Apple’s Vice President of iPhone and iPod engineering, waardoor hij een belangrijke rol had bij de ontwikkeling van de iPhone. Wie hem gaat vervangen is nog niet duidelijk. Tupman heeft officieel nog geen nieuwe baan, maar geruchten wijzen erop dat hij aan de slag gaat bij een nieuwe start-up.

De website 9to5Mac werd getipt over het vertrek van Tupman, waarna ze hem probeerden te bereiken. Zijn nummer bij Apple bleek te zijn afgesloten, omdat Tupman al uit het systeem is verwijderd. Een aangehaalde bron bij een bekende start-up zou het vertrek van Tupman ook hebben bevestigd. Apple zelf heeft het vertrek van Tupman nog niet officieel aangekondigd, waardoor we ook niet weten wat de precieze reden is.

Tupman is betrokken geweest in de productie van nagenoeg iedere generatie iPod en de daarop volgende iPhone. Hoeveel wij precies aan hem te danken hadden bij de productie van de iPhone is niet duidelijk, maar gezien zijn hoge positie zal zijn invloed aanzienlijk zijn geweest.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2012, 11:48
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.