Reacties voor: ‘iPhone te duur voor Europeanen’

De meer dan 600 euro kostende iPhone is te duur voor de hedendaagse mobiele gebruiker in Europa, aldus France Telecom-CEO Stephane Richard.
Lees het complete artikel → ‘iPhone te duur voor Europeanen’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 71 reacties

  1. Zeker weten dat het te duur is! Een prijs van rond de 500 euro is eigenlijk normaal te noemen. Maar 670 euro is een beetje te veel van het goede

  2. Vandaar dat de jeugd van 16 rondloopt met een iPhone en een iPad…

  3. Gelukkig maar .. blijft het weer een beetje exclusief .. laat ze allemaal maar aan de Galaxy S gaan ..

  4. Ik zie en hoor inderdaad ook dat de hype afneemt. Maar behalve de prijs heeft het ook te maken met het te kleine scherm en de te verouderde ios. Als Apple dit niet aanpast bij het volgende model gaat het verder bergafwaarts…

    Voor mij geen ramp, laat ze maar lekker concurreren, worden we allemaal beter van.

  5. Origineel geplaatst door Daniël
    Vandaar dat de jeugd van 16 rondloopt met een iPhone en een iPad…

    In artikel wordt gezegd dat het een trend is die in Frankrijk flink toeneemt, met andere woorden, nu lopen er nog veel mensen met een Iphone, maar wanneer ze een nieuwe gaan kopen halen ze eerder een ander toestel.. hype neemt af etc. Merk dit zelf ook om mij heen, geen enkel van de personen die ik ken heeft na de Iphone 4S een Iphone5 gekocht, simpelweg omdat iedereen hem te duur vond en voor dat geld vrijwel niks toevoegde aan de Iphone 4S. Persoonlijk zou de budget Iphone voor mij ook een goede optie zijn, ik zou hem zeker kopen. (mits specs etc wel oke zijn)

  6. Origineel geplaatst door Zaandammer
    Zeker weten dat het te duur is! Een prijs van rond de 500 euro is eigenlijk normaal te noemen. Maar 670 euro is een beetje te veel van het goede

    En jij bepaalt wat normaal is? Grapjas. De iPhone en het hierbij horende superieure eco-systeem steekt nog steeds met kop en schouder boven de concurrentie uit. Maar voel je niet geremd hoor; koop vooral een verl minder product voor minder geld. Niemand die daar een teaan om zal laten.

  7. Origineel geplaatst door Hans
    Persoonlijk zou de budget Iphone voor mij ook een goede optie zijn, ik zou hem zeker kopen. (mits specs etc wel oke zijn)

    Het dubbeltje en eerste rang syndroom 🙂

  8. Begin van het einde hype Apple en terecht. Inovatie is nog alleen te vinden bij de wijzen uit het oosten

  9. Ach, ze kunnen van al die overwinsten wel een mooi kantoor van 5 miljard dollar bouwen. Dat is overigens net zo veel geld als de staatschuld van Cyprus 🙂

  10. Bij mij zie ik juist het omgekeerde: onwijs veel mensen die overstapten naar de iPhone 5. Ik dacht dat ik een van de weinigen zou zijn maar het tegendeel was juist waar. Ook mensen die geen Apple fans waren zie ik nu een iPhone kopen. Moet wel zeggen dat dit meer de volwassenen zijn. Bij de jeugd zie je nog vaak de iPhone 4(S).

    Het verschil tussen de iPhone 4(S) en 5 is wel behoorlijk groot hoor. Vooral qua gewicht en grootte. De iPhone 4(S) voelt een beetje lomp en dik als je de iPhone 5 gewend bent.

    Ik heb deze verhalen vaker gezien dat de iPhone te duur is maar vervolgens staan er weer dikke rijen voor de Apple Store.

    Een budget iPhone zou naar mijn idee wel slim zijn om straks de iPhone 4S te vervangen. De lijn ziet er dan zo uit: iPhone budget voor de onderkant markt, iPhone 5 voor het midden segment en de iPhone 5S of 6 voor de bovenkant markt. Allemaal met minimaal 4″ scherm. Groter hoeft ook echt niet van mij: je kan nu net overal bij met je duim. Een slag groter en het lukt al niet meer.

  11. @Zaandammer: Heb je gezien hoe duur de HTC One en Galaxy S4 zijn? Weinig verschil met de iPhone 5. Bovendien is de bouwkwaliteit mooier dan die Samsung of HTC.

  12. @Mach2k: Wanneer je je producten nog maar een fractie vernieuwend en vooruitstrevend maakt dan dat je dat vroeger deed ben je zo een hoge prijs niet meer waard. Ik denk persoonlijk dat ik meer Apple producten in huis heb dan jij (Ipad x2, Iphone x4, ATV3, MBpro, Touch 4gen, Shuffle) dus ik weet niet waar je dat dubbeltje eerste rang vandaan haalt. Apple is het prijskaartje dat ze er zelf aan hang simpelweg gewoon niet meer waard. De concurrentie is keihard aan het inhalen, mits Apple hier nu echt een keer weer wat aan gaan doen.

  13. Origineel geplaatst door Rik
    Ach, ze kunnen van al die overwinsten wel een mooi kantoor van 5 miljard dollar bouwen. Dat is overigens net zo veel geld als de staatschuld van Cyprus 🙂

    Dachten veel banken dat niet ook nog maar een paar jaar geleden?

  14. @André: ja, en Nokia dacht ook dat ze onoverwinnelijk waren 🙂

  15. Logischer zou het zijn als de dollar prijs niet 1 op 1 naar euro wordt overgezet: 329 dollar, zou dan 253 euro zijn, dan hebben wij nog wel fijn 21% btw, hmmm kom je op 306 euro, maar scheelt wel.

  16. Origineel geplaatst door Hans
    @Mach2k:Wanneer je je producten nog maar een fractie vernieuwend en vooruitstrevend maakt dan dat je dat vroeger deed ben je zo een hoge prijs niet meer waard. Ik denk persoonlijk dat ik meer Apple producten in huis heb dan jij (Ipad x2, Iphone x4, ATV3, MBpro, Touch 4gen, Shuffle) dus ik weet niet waar je dat dubbeltje eerste rang vandaan haalt. Apple is het prijskaartje dat ze er zelf aan hang simpelweg gewoon niet meer waard. De concurrentie is keihard aan het inhalen, mits Apple hier nu echt een keer weer wat aan gaan doen.

    Jep, jij wint het wedstrijdje verpissen….al is het marginaal

  17. Wat een tendentieuze kop boven dit artikel. Ten eerste bepaal ik zelf wel wat “te duur” is, maar belangrijker, het hele artikel gaat over Fransen!! Nergens wordt gesproken over Europeanen…

  18. De iPhone is inderdaad best duur. Voor mij persoonlijk kan ik het verantwoorden als ik kijk naar hoeveel ik hem gebruik en nooit 1 moment spijt heb gehad van het kopen van mijn iPhone 5.
    Maar de nieuwe Samsung en HTC zijn anders nog duurder/even duur als de iPhone 5 bij release dus snap niet waarom alleen de iPhone dan te duur is volgens het artikel.
    De ervaring leert over het algemeen dat Apple-producten minder afschrijven als je ze na 1-2 jaar weer wilt verkopen.

  19. Origineel geplaatst door ed
    Begin van het einde hype Apple en terecht. Inovatie is nog alleen te vinden bij de wijzen uit het oosten

    Gaap…ga je toch lekker naar het innovatieve oosten Forum…

  20. De gs4 en de htc one kosten ook 700€ en de preorders gaan ook goed en daar zegt niemand iets over. De gs4 is dan nog plastic fantastic,Apple producten zijn het waard.
    Voor mij hoeft die budget iPhone niet.

  21. Origineel geplaatst door Hans
    @Mach2k: Wanneer je je producten nog maar een fractie vernieuwend en vooruitstrevend maakt dan dat je dat vroeger deed ben je zo een hoge prijs niet meer waard. Ik denk persoonlijk dat ik meer Apple producten in huis heb dan jij (Ipad x2, Iphone x4, ATV3, MBpro, Touch 4gen, Shuffle) dus ik weet niet waar je dat dubbeltje eerste rang vandaan haalt. Apple is het prijskaartje dat ze er zelf aan hang simpelweg gewoon niet meer waard. De concurrentie is keihard aan het inhalen, mits Apple hier nu echt een keer weer wat aan gaan doen.

    Onzin, je noemt veel producten op en bij welke precies worden ze ingehaald?

  22. Zowel android (sony xperia ) als win8 geprobeerd (ja de nokia 920 ) ze liggen nu beide in mijn kast.

    Terug met mijn iphone 4S bezig, en ik denk dat die nog wel enkele jaren zal meegaan, doet alles wat ik er van verwacht, zonder apps te 2 of 3 maal te moeten starten voor ze werken, en voor wat mijn telefoon niet voldoet, heb ik wel mijn ipad. En neen, ik ga ook niet in de rij voor de volgende staan, ik zou niet weten wat voor functionaliteit een nieuwe nog zou kunnen toevoegen aan mijn 4S

  23. Het prijskaartje is inderdaad hoog,maar vind persoonlijk Apple top in hun producten en zal in de toekomst ook hun producten blijven kopen en gebruiken

    Ios 7 wordt denk ik wel een verbetering op os gebied en waar ik met smart op zit te wachten is de I-tv en een nieuwe Iphone die innovatief is.Heb zelf de overstap van de 4s naar de 5 niet gemaakt vanwege de kwetsbaardere structuur daarvan en vind de 4s gewoon veel mooier en handzamer

  24. iphone 5 16GB = 670,-
    iphone 5 32GB = 770,-
    16GB = 100,- wel of niet duur: 1GB is dus 6,25

    Twee jaar “innovatie”/ verbetering van de iphone:
    iPhone 4s vs iPhone 5 verbetering:
    Ander design
    sneller processor.
    512 mb meer ram.
    ios 6 (verbetering?)
    Op deze tempo zal je telkens een premium betalen voor weinig vooruitgang. Als je dit niet toe kan geven ben je blind 😉 en ja liefde maakt blind jij apple fanboy

  25. Het is bijna onmogelijk om een nogmaals een product te ontwikkelen dat zo’n innovatieve impact heeft als de iPhone en de iPad een paar jaar geleden. Imiteren en goedkoper maken is eenvoudiger.

    Op den duur is men er ook wel op uitgekeken en als je het apparaat gewoon gebruikt en niet als style icoon ziet, dan zijn er voldoende goedkopere alternatieven die ook goed werken.

    Apple heeft natuurlijk al lang een product op de plank liggen dat goedkoper in de markt kan worden gezet. maar daar zullen ze een behoorlijk stuk van de eigen premium producten mee opeten. Het tijdstip van lanceren, wordt dus een moeilijke keuze.

  26. Origineel geplaatst door ed
    Begin van het einde hype Apple en terecht. Inovatie is nog alleen te vinden bij de wijzen uit het oosten

    En dat merk je hoe verder je naar het westen gaat

  27. wij zijn nog steeds de melk koe van de grote bedrijven ga maar is in hongarije zien wat een iphone kost dan lach je jezelf kapot en dan zeker met al die dommerikken die er hier zoveel voor betalen.

    en nee de iphone is zeker niet superieur eigelijk is het net als met alle apple producrten verouderde hardware enkel het os maakt het een beetje goed. Maar door al die beperkingen die apple oplegd hoeft dit voor mij eigelijk ook niet meer ga liever iets anders doen met dat geld wat hier een iphone kost

  28. Sommige mensen kunnen echt niets negatiefs zien in apple, triest gewoon.

  29. Origineel geplaatst door ed
    Begin van het einde hype Apple en terecht. Inovatie is nog alleen te vinden bij de wijzen uit het oosten

    Nou, wat je innovatie noemt, zie ook geen verschil tussen de S3 en S4. En de optie wat ze er allemaal in hebben gestopt die “wijzen uit het oosten”. Is niets meer dan een gimmick om mensen te trekken.
    Met andere woorden, Samsung is ook niet meer zo innoverend!

  30. Apple is niet te duur de belastingen zijn gewoon veel te hoog

    Btw misschien maar een abbo halen in Frankrijk geen geld kunnen die graaiers hier nog wat van leren

  31. Origineel geplaatst door Barend
    Apple is niet te duur de belastingen zijn gewoon veel te hoogBtw misschien maar een abbo halen in Frankrijk geen geld kunnen die graaiers hier nog wat van leren

    Haha ga jij daar maar een abonnement halen en hier bellen. Wat zal jij besparen!

  32. Zo’n fouten men altijd maakt: in belgie betalen we zomaar eventjes 21% op alles, mocht dit bv 6% zijn dan zou de iPhone hier goedkoper zijn ze. Zelfde met blanco dvd schijfkes; via een hollandse site online koop ik deze veel goedkoper aan dan in belgie in de winkel, verschil in prijs is heel groot ze. Allemaal dankzij die 21% taks je moet betalen.
    2 weke gelede met de wage binne geweest: 146 euro voor noppes moeten betalen, dankzij de 21% btw, schande is het, allemaal voor vadertje staat en die dan ons geld telkens opnieuw zit te versmossen.

  33. @Vroem: daarom dat ik zeg we zijn de melk koe van bedrijven en de staat.
    uiteindelijk worden enkel de rijke rijker en de armen armer
    en de gewone mens draait uiteindelijk op voor de kosten.
    lang leven europa de bodemloze put plaats van de graaiers en profiteurs

  34. @Vroem: Euh de btw in NL is ook 21%.

  35. Ja hallo, ik ga geen 1.475 gulden betalen voor een iphone 5. Veels te duur!

  36. @jo met de banjo: Het begint hier steeds meer op het HLN forum te lijken. Doe toch niet zo negatief. In crisistijden krijgt altijd de regering en en Europa de schuld maar iedereen is schuldig. Ok de banken hebben fouten gemaakt maar als de consument op de juiste manier had gereageerd was de schade beperkt gebleven. Wat Europa nu doet is de schade zoveel mogelijk beperken. En de mensen die daar aan het hoofd staan weten het veel beter dan de gemiddelde marginaal die enkel loopt te schreeuwen dat ze het naar de knoppen helpen. Als iedere niet werkwillige nu eens actief op zoek gaat naar een creatieve bezigheid is de economie gered. Daarvan ben ik overtuigd. Als we allemaal weer gaan consumeren zullen de bedrijven weer gaan investeren en zal de economie weer gaan draaien.

    Ontopic: ik blijf bij mijn mening over de budget iphone. Dit is niets voor Europa en de vs. De klanten hier die voor Apple kiezen kunnen dat betalen en de klanten die geen iphone nodig hebben hebben genoeg alternatieven. Als je op dat segment mikt moet je een telefoon maken zoals de nokia’s van vroeger. Quasi geen functies, supersterk, batterijduur van een week of meer en laag in prijs. En dit lijkt me niets voor Apple die altijd wil innoveren.

  37. Ik weet bijna zeker dat er geen iphone low budget komt want wie koopt de ipod touch 5g dan nog

  38. 35-45 per maand is niet echt een koopje nee.

  39. Een low budget iPhone hebben we al, namelijk iPhone 4 & 4S.

  40. Nee de iPhone is niet te duur maar de providers maken hem duurder, een Samsung Galaxy SIII is net zo duur maar icm met een abonnement is deze soms gratis.
    Een iPhone heeft vaak een speciaal abonnement en wordt ook nog duurder gemaakt.

    Een voorbeeld bij KPN.
    De Samsung SIV.

  41. Heb van m’n werk een note 2 omdat ik een phone nodig heb met een groot scherm.
    Maar, buiten de grootte om, voelt de 5 aan als een echte phone en de note als een speelgoed ding.

  42. Apple is een premium product en daarom moeten ze niet een budget iPhone maken.
    Anders gaat de naam premium ook weg bij Apple.
    En zullen verkopen van alle iPhones slechter worden.
    Conclusie is dus dat er kans is dat Apple zonder Steve jobs helemaal niets meer is.

    Tevens vindt ik wel dat de iPhone in Europa weer moet terugzakken naar 600 euro

  43. Dit is gewoon grote onzin. True, de iPhone is duur, maar concurrerende Android phones zoals HTC One, SGS4 zijn toch inmiddels gewoon even duur? Dan ga ik voor een iPhone, waar alles aan klopt, ipv een plastic telefoon of een met 4mp camera.

    Vind dit echt weer zo makkelijk om op deze manier te scoren.

  44. Er zijn artikelen geschreven dat de iPhone verdien model behoorlijk hoog is.
    Er kan echt wel wat af. Maar goed de aandeelhouders willen ook hun percentage.
    Budget hoeft niet echter ik verwacht wat zaken die ik nu mis.
    Appel moet de nieuwe conector vrijgeven zodat audioville ook digitaal muziek kunnen luisteren op deze en andere i devices.

  45. HAPPY VIEW / happy few

    Ik bezat de iPhone 3G van T-Mobile, voor 299 euro geloof ik en 150 minuten, 150 smsen en onbeperkt data. Maar toen de 3G al in oktober 2009 niet meer werd ondersteund voor de nieuwere iOS ben ik geswitched, wat jammer is want ik had inmiddels ontzettend veel iOS Apps gekocht.
    Nu bezit ik een iPod Touch (5thGen) omdat de iPhone 5 voor bijna € 700,00 simlockvrij niet te betalen is door een gewone sterveling. De iPhone is nog slechts voor The Happy Few. En daar horen tegenwoordig ook rijke Russen, Bulgaren en Chinezen toe. Ik bezit nu een Sony XPeria P, de UI is prachtig, maar Android wil maar niet wennen. Ik had Apps voor onder iOS die geld kostten, die kosten in de Google Store helemaal niets, maar hebben dan ook minder of slechtere kwaliteit.

    ALS er rond eind mei 2013 (dan krijgen de meeste mensen hun vakantiegeld, en kun je je uitgeven als koopjesjager, of aantonen dat je wel degelijk nog een greintje “consumentenvertrouwen” bezit) een low budget iPhone op de markt komt, ik denk aan een plastiken G3 maar dan met een recenter iOS, dan ben ik weer van de partij!

  46. Het gaat om de keuze. Een beetje recente iPhone kost minimaal 575 euro (simlockvrij bij Apple) Wanneer jouw belangrijkste programma’s whatsapp, facebook, instagram, google+ e.d. zijn kan dat absoluut ook prima met een toestel van een ander merk met een 4 Mp camera voor een bedrag van rond de 250-300 euro (simlockvrij)

    De iPhone 4 tel ik even niet mee omdat ik te veel mensen in mijn omgeving inmiddels hoor roepen dat het toestel irritant traag wordt na de laatste updates (van OS en diverse programma’s). De iPhone 4 vind ik spreekwoordelijk een goedkope manier om de “onderkant” van de markt te bedienen, Apple onwaardig.

    Bij apple heb je alleen de keuze uit “premium of premium” met als prijskaartje altijd de hoofdprijs. Is het toestel z’n geld waard? waarschijnlijk wel. Heeft iedereen het nodig? absoluut niet.

    Diverse andere toptoestellen mogen dan wel een wat hoger plastic gehalte hebben en sneller in waarde dalen..dat heeft wel als voordeel dat je na een half jaar een toptoestel kunt krijgen voor de helft van de prijs daar waar je voor een iPhone nog steeds…inderdaad…de hoofdprijs moet betalen, ook tweedehands.

    Bij andere merken kun je de KEUZE maken of je een toestel van 100 euro of 600 euro wilt hebben, afhankelijk van jouw behoefte. Bij Apple helaas niet.

    Je leest ook dat Apple niet de onderkant van de markt op zou moeten zoeken. Zou in mijn ogen een foute keuze zijn. Er zijn genoeg premiummerken (kijk bijv. naar auto’s) die ook graag een graantje mee willen pikken van een lager segment (A-klasse, 1 serie, A1). Dat gaat toch prima samen met de andere (spreek: duurdere) modellen van de betreffende merken.

  47. Ik ben nog altijd tevreden met de iPhone4.

    En is Abdroid zo innovatief dan? Moet je maar eens proberen of je een nieuwe versie van Android kan installeren…. Dat kan dus niet. Dergelijke apparaten koop je as-is zonder de mogelijkheid om mee te gaan naar een nieuwe versie.

    En is je ook opgevallen dat Android toestellen na 1,5 jaar vastlopen omdat het geheugen chronisch vol zit?

    Wat is dan duurder? Een iPhone die een aantal IOS generaties meekan of Android dat na 1,5 jaar “vol” zit?

  48. Vergelijk een Iphone5 eens met een nexus 4, even los van het OS.

    Qua specs is de nexus 4 gewoon de betere
    Qua bouwkwaliteit is de Iphone de betere.
    Maar de Nexus 4 kost nog maar 400 euro !!!!!!
    Daarom is dit ook mijn telefoon en blijf ik ook bij android !
    Dit is trouwens maar 1 van de redenen.

  49. Ik heb al een paar keer een andere telefoon van ander merk geprobeerd , maar telkens wil ik toch weer een iphone. Oke ios is wat verouderd maar ik heb er nooit problemen mee. Zelfs als die nu nog € 50 duurder zou zijn , zou ik hem nog steeds halen.

  50. @jo met de banjo: Haal jij ze in Hongarije uit een importmagazijn. Als ik het omreken dan zijn ze zelfs duurder daar?
    Dus geef me de goeden tip, want ik ben over 7 week daar.

  51. Oeh wat stoer, sommige mensen hebben meerdere apple producten thuis. Bijna iedereen hier, dus wat is er zo bijzonder aan dit “fenomeen”

    Telecom provider(kartel) weten het meestal beter. Ze hebben gelijk, de iPhone is het geld niet waard voor de meeste mensen. Dat er mensen zijn die nu met een Tele2 abonnement een iPhone 5 voor 2 jaar nemen is “logisch” het is “gratis” en ze gaan toch betalen voor het abonnement. Dit geldt ook voor de 4(s) de jeugd die niet het geld heeft gaat dit “leasen” wat dom is. Maar het werkt voor hen.

    Dus verpisser, hopen dat je binnenkort kunt verlengen of een oxxio actie in de gaten houden;)

  52. Origineel geplaatst door David
    Ja hallo, ik ga geen 1.475 gulden betalen voor een iphone 5. Veels te duur!

    En ook geen euro voor een ijsje zeker! Die waren vroeger ook 20 cent!
    Zucht, we leven niet meer in de jaren 90

  53. Ik lees allemaal verhalen iphone te duur dit dat,,dubbeltje eerste rang.

    Jongens ik ben blij dat die iphone duur is. Ik krijg er tenminste na een jaar nog wat voor terug.

    Koop je over 2 weken de s4 betaal je 699
    2maanden later kost die 600
    En een jaar later 380.

    Restwaarde voor early adopters is dus waardeloos

    En aan toe te voegen service van apple is super, als er iets mis is met je iphone ga je naar adam krijg je een nieuwe niks gern gezeur, stuur je galaxy maar eens op naar dynafix ofzo, krijg je hem met meer problemen terug na 3 maanden

    Dit erbij opgeteld ben je goedkoper uit bij apple

  54. @jo met de banjo: in hongarije kost een iPhone 209890,00 Forint omgerekend €702,63

  55. De iPhone en zelfs die ramsj van Samsung is helemaal niet te duur. Het is veeeeeeel te goedkoop. Als die zaken in Europa geproduceerd zou worden zou het vele malen duurder zijn. Het is te danken aan de bijna slavenarbeid in Azië dat deze spullen allemaal zo goedkoop zijn. Verder; Apple gaat geen budget telefoon uitbrengen. Daar geloof ik helemaal niets van. Voor de hand liggend is dat Apple een product uitbrengt voor de zelfde prijs maar dat veeeel meer kan. Dus nog meer waar voor je geld. Niet minder waar voor minder geld. Dat is niet des Apple’s. We zullen zien…

  56. Dit fenomeen heeft Apple enkel en alleen aan zichzelf te danken. De prijs was (in België, waar ik woon) altijd 599€ en met de 5 hebben ze daar zo ineens maar 100€ bijgelapt. Juist voor de 0,5″ groter scherm want de evolutie voor de rest is er bij de andere types ook geweest. Vanaf de iPhone 4s ben ik er ook mee gestopt, al vind ik het nog altijd de beste smartphone.

  57. €600 is wel omgerekend een hoop guldens. vroeger kocht je zulke dure dingen echt niet!!

  58. @EOTB: Superieure eco-systeem? Sinds wanneer hebben we het over eco-systemen bij een GSM? Om één gsm te fabriceren is 75 kilogram aan grondstoffen nodig, waaronder het erts coltan. In elke gsm zit een siliciumchip van 2gram. De productie daarvan vereist 32 liter water, 1,6 kilogram brandstof en 72 gram chemische producten.

  59. Wat mij zo verbaast is dat niemand klaagt over de nieuw adapter. Waarom geen universele zoals alle andere. Was toch in Europa verplicht?????? Wat betreft de iOS, wat valt er nog aan te verbeteren. Lekker zo laten.
    De toestel is voor mij prima. Als ik groter wil hebben dan neem ik gewoon de iPad!!!!!
    Prijs…. Als het te duur is dan koop je het toch gewoon niet!! Genoeg alternatief.

    Twijfel bij het overstappen ivm adapter aangezien ik nu alles moet vervangen in huis en auto. Verleng stuk werk niet goed!

  60. Ik snap die prijzen niet. Als je gewoon je abbo uitzit dan kan je twee jaar met je iPhone doen.

    Dat doe ik altijd. En dan betaal je rond de 200 euro voor je nieuwe iPhone waar je weer twee jaar mee doet.

    Ik vind het gewoon geld weg gooien als je een iPhone los koopt.

  61. De eerste goede “low budget” phone wordt de nokia lumia 720.. Het duurt alleen allemaal veel te lang voordat hij hier in NL is. Het is nu nog steeds allemaal onzeker. Maar een tel van 250-300 euro die de kwaliteit heeft van een high end tel is gewoon de toekomst. Ik weet ook zeker dat deze telefoon ook wp8 grootschalig op de markt gaat zetten.. Had hem zelf ook genomen als hij het op het moment van kiezen van mn tel op de markt was. 500 euro verschil met de iphone 5, maar wat maakt dat verschil? Het is alleen maar geldklopperij vanuit de producenten en grootdoenerij vanuit de consumenten.. En dan doen de telecommaatschappijen ook nog even lekker mee..

    Maargoed mocht apple een budget iphone uitbrengen reken dan maar niet dat de telecombedrijven snel meedalen met de abbo kosten.. Hoop dus dat hij dan niet hoger wordt dan 300 euro waardoor het los kopen van het toestel mogelijk is voor iedereen, waardoor de telecombedrijven weer als vanouds mogen strijden om de laagste prijs..
    Die prijzen in NL slaan namelijk nergens op. In de uk heb je bijv. voor 20 euro alles onbeperkt

  62. Het is naar mijn ongeveer zo > apple geweldig software maar niet de nieuwste hardware, en bij samsung geweldige hardware en waardeloze software.

    Persoonlijk vind ik een iphone ook te duur geworden want kwa hardware gaan ze haast niks vooruit en met software helemaal niet meer !

  63. @Leo van der Meer: Hoezo geld weggooien? Het is juist goedkoper om een losse iPhone te kopen en een simonly abonnement te nemen. Vorige week voor mijzelf nog die berekeningen gemaakt bij de NLse providers. Het enige is dat je even een hoop geld moet uitgeven in 1 keer.

    Scheelt al snel een paar honderd euro op 2 jaar.

  64. Toch grappig hoe velen hier denken te kunnen zeggen wat er ‘mis is bij Apple’. Wees maar zeker dat Apple zelf een team van hoogopgeleiden heeft die dit onderzoekt, mensen die er allemaal meer van kennen dan jullie…

  65. Het is een feit dat Apple de prijzen steeds verder omhoog brengt, terwijl iOS niets vernieuwends meer brengt. De materiaalkosten zijn maar met een paar tientjes omhoog gegaan, dus ja, Apple overpriced kunstmatig. Fanboys zullen dat nooit WILLEN inzien, maar goed, sommigen houden nou eenmaal van oogkleppen…

  66. Origineel geplaatst door Michel
    Nee de iPhone is niet te duur maar de providers maken hem duurder, een Samsung Galaxy SIII is net zo duur maar icm met een abonnement is deze soms gratis. Een iPhone heeft vaak een speciaal abonnement en wordt ook nog duurder gemaakt.Een voorbeeld bij KPN. De Samsung SIV.

    Klopt helemaal. En ze maken het duurder omdat Apple bijna geen winst wilt delen.

  67. De iPhone en het hierbij horende superieure eco-systeem steekt nog steeds met kop en schouder boven de concurrentie uit.

    Jammer alleen dat de iPhone 5 het op alle andere vlakken zelfs van BlackBerry 10 verliest. En dan te bedenken dat ze voor dit toestel de topprijs vragen. Apple is niet meer exclusief, niet meer de voorloper en er blijven altijd nog mensen die maar graag hun duur verdiende geld aan een hype uitgeven.

    Besteedt je geld beter aan een Samsung Galaxy S4, dat is namelijk momenteel de enige echte SUPERPHONE, waar de iPhone 5 qua specs niet eens in de buurt komt!

  68. @Kas: Kijk, moeilijker dat deze uitleg is het niet. Iphones blijven zure appeltjes, iets wat de aanbidders van de Apple sekte nog waarschijnlijk nog steeds niet proeft. Maar goed, je hebt ook mensen die een vermogen betalen voor een Lada 😉

  69. @Steve Flops: iPhone te duur, Ja.
    Apple sekte, onzin.
    Apple maakt gewoon erg mooie producten, zien er mooi uit en werken ook mooi.
    Vergelijk met een Lada? totale onzin.
    Ik heb nu een android met 4,7″ HD scherm waar ik alles wel mee kan. Maar als ik het vergelijk met de iPhone die ik hiervoor had dan werkt android net wat moeilijker, moet je meer fratsen uithalen om alles een beetje ok te krijgen en crashed het allemaal veel vaker dan iPhone met ios. Daarnaast is die android ook nog van plastic (cheap) en net te groot om met een hand te kunnen bedienen. Ik weet niet of ik wel bij android blijf.

  70. @Frank: De titel staat tussen aanhalingstekens. Dat wil zeggen dat het om een mening, niet de mening van de redacteur of van iPhoneclub.nl in het algemeen. De geciteerde persoon heeft dat zo gezegd, dus dan hoort het zo dat wij hem zo goed mogelijk citeren (en niet Europeanen verdraaien naar Fransen).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.