iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: nieuwe app Buienradar, Koningslied, Playboy en meer

Deze week aan nieuwe iPhone-apps onder andere een totaal nieuwe Buienradar en een grote update voor voetbalscore-app Live Score Addicts.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

playboy magazineIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week is onder andere de geliefde voetbalscore-app Live Score Addicts op de schop gegaan, heeft Playboy een iPhone-app geïntroduceerd om de artikelen – echt waar – en is er een nieuwe officiële Buienradar-app.


AG Wijndagboek iPhoneWijndagboek – De Nederlander René van Mil heeft een app gemaakt waarmee je je wijnavonturen kunt vastleggen. Wijndagboek is in het Nederlands of Engels te gebruiken en is makkelijk te bedienen met gestures. Als je Tweetbot kunt bedienen, kun je ook navigeren in Wijndagboek, want het werkt ongeveer op dezelfde manier. Er zijn wel meer wijnapps; Wijndagboek probeert zich daarom te onderscheiden met een optie om de kleur en leeftijd van de wijn in je glas te beoordelen.
Downloaden: Wijndagboek (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

AG Playboy Magazine app iPhonePlayboy – Als je een iPhone koopt weet je één ding zeker: de kans dat je blote borsten tegenkomt is vrijwel afwezig. Toch waagt Apple zich nu voorzichtig aan een vernieuwde Playboy magazine-app met abonnement. Je zult uit de gecensureerde naam ‘P*****y for iPhone’ moeten afleiden dat het om Playboy gaat (de preview op de Apple-website toont de naam overigens wel zonder sterretjes). Interviews met Quentin Tarantino, Matt Damon en Padma Lankshmi moeten de indruk wekken dat het vooral om de interessante artikelen gaat.
Downloaden: Playboy magazine-app (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG Buienradar iPhoneBuienradar – De bekende website Buienradar, inmiddels in handen van RTL Nederland, heeft een gloednieuwe app voor de iPhone uitgebracht. Eentje die na al die tijd misschien wel iPhone-waardig is: hij is geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5 en ziet er een stuk strakker uit. Middels een vol hoofdmenu dat aan de bovenkant van het scherm komt inschuiven, benader je behalve de landelijke buienkaart, ook de regenkaart ingezoomd op een stad en lees je allerlei weergegevens. Er is ook een mogelijkheid tot pushmeldingen voor regenval op je locatie.
Downloaden: Buienradar (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Social Match iPhoneSocial Match – Memory staat misschien niet te boek als het hipste spelletje, maar de nieuwe Nederlandse game Social Match heeft een leuk verhaal. De app is gemaakt door de jongle Nederlandse ontwikkelaar Midas Kwant, en het idee ertoe ontstond in een lunchgesprek met de ontwikkelaar van het beroemde iPhone-spelletje Doodle Jump. De 15-jarige Kwant zat in New York om tafel met Igor Pusenjak en daar werd Social Match bedacht: een memory-spelletje waarin je vrienden en volgers van Facebook en Twitter moet vinden en combineren. Samen met Jeroen van Rijn en Yakim van Zuijlen werd het concept het spel dat nu in de App Store staat.
Downloaden: Social Match (€0,89, iPhone, iOS 5.1+)

AG QuickOffice iPhoneQuickOffice – Google heeft vanavond een gratis Quickoffice-app voor de iPhone uitgebracht. Eerder was er al een Quickoffice-app voor iPad, die ook gratis voor zakelijke gebruikers te downloaden is en die nu is omgezet naar een universele app. Niet-zakelijke gebruikers betalen €13,99 voor Quickoffice Pro. Meteen maar overstappen naar de zakelijke versie dus? Helaas, dat gaat zo maar niet: je zult een betalende Apps for Business-klant moeten zijn. Je kunt met Quickoffice Microsoft office-bestanden bewerken, inclusief Word, Excel en PowerPoint.
Downloaden: Quickoffice voor Google Apps for Business (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Dotdotdot iPhoneDotdotdot – Tot nu toe waren er drie spelers op de markt waarin je artikelen naar kan doorzetten om ze offline te lezen: Pocket, Instapaper en Readability. Met een beetje goede wil kan je ook artikelen doorzetten naar Evernote, maar dan heb je een Premium-abonnement nodig om ze offline te raadplegen. Dotdotdot Reader voor de iPhone en iPad is de nieuwste speler op de markt, en legt zich behalve geplakte links ook toe op integratie met Dropbox en e-books die je kan lezen in de app. Daarnaast kan je aantekeningen maken en die delen met vrienden.
Downloaden: Dotdotdot Reader (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG SkyDrive iPhoneSkyDrive – SkyDrive 3.0 is eindelijk toegelaten tot de App Store, nadat Apple en Microsoft aanvankelijk ruzieden over de toelating van de applicatie. De twee raakten in de knoei toen Microsoft in de app de mogelijkheid bood om extra opslagruimte bij de clouddienst te kopen, zonder daarbij gebruik te maken van de (door Apple verplichte In-App Aankopen) en dus zonder 30% af te dragen aan Apple. Het is niet bekend of dat akkefietje is bijgelegd, maar de app is nu – zonder In-App aankopen – wel bijgewerkt. De grote update introduceert een nieuw ontwerp van SkyDrive en ondersteunt nu de schermformaten van de iPhone 5 en de iPad mini.
Downloaden: SkyDrive (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Live Score Addicts iPhoneLive Score Addicts – Met een gemiddelde beoordeling van vijf sterren uit bijna 700 recensies in de Nederlandse App Store, zou je zeggen dat de voetbalscore-app Live Score Addicts moeilijk beter kan. Toch heeft ontwikkelaar FootballAddicts de applicatie met ruim 400 voetbalcompetities voorzien van een grote update. Die brengt een nieuwe interface die het makkelijker maakt om tussen dagen met voetbalwedstrijden te vegen. De grote hoeveelheid verbeteringen moet de app sneller en eenvoudiger maken.
Downloaden: Live Score Addicts (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Koningslied iPhoneKoningslied – Radio 2 en Nationaal Comité Inhuldiging hebben een applicatie uitgebracht die alvast voorbereidt op de komst van koning Willem-Alexander. De iPhone-app Koningslied draait vooral om het ten gehore brengen van het lied dat Glennis Grace, Trijntje Oosterhuis en Jim Bakkum zullen zingen voor de aankomende vorst, maar bevat ook sociale elementen. Zo kunnen gebruikers hun droom voor Nederland delen en op de foto gaan met het ‘Willem en wij-teken’.
Downloaden: Koningslied (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.