‘iPhone te duur voor Europeanen’

De meer dan 600 euro kostende iPhone is te duur voor de hedendaagse mobiele gebruiker in Europa, aldus France Telecom-CEO Stephane Richard.

Veel Europeanen kopen niet langer een iPhone omdat de prijs te hoog ligt. Dit vertelt France Telecom CEO Stephane Richard aan Bloomberg. France Telecom is de grootste operator in Frankrijk. De hype rond Apple neemt volgens Richard inmiddels af en men let meer op de financiële situatie, waardoor het steeds moeilijker is om de meer dan 600 euro kostende iPhone te verkopen. Iets waar de budget-iPhone wellicht verandering in kan brengen.

Richard zegt dat steeds minder klanten op zoek zijn naar de nieuwste gadgets en dat er juist meer wordt gekeken naar lagere prijzen. Apple zou bij de volgende iPhone-introductie merken dat er minder lange rijen voor de winkels staan door deze trend, aldus de Franse CEO. De jacht op lage prijzen heeft er volgens Richard ook voor gezorgd dat abonnementsprijzen in Frankrijk vrij laag liggen. Een abonnement met 3GB data en oneindig veel sms-berichten zou daar slechts 20 euro kosten.

Hoewel Richard het niet over de budget-iPhone heeft, is het makkelijk om aan deze geruchten te denken bij de uitspraken van de CEO. Deze goedkope iPhone zou namelijk voor een lager bedrag (mogelijk 329 euro) op de markt verschijnen, waardoor het een optie is voor alle koopjesjagende klanten waar Richard het over heeft. Dan moet Apple uiteraard wel deze budget-iPhone op de markt brengen. Hoewel inmiddels veel anonieme bronnen hebben gesproken over de iPhone, heeft Apple nog niks aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2013, 11:00
Categorie iDevices
Onderwerp budget iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.