iPhone synchroniseren op 10Gbps: straks realiteit met Intel’s Light Peak?

Intel heeft op IDF de nieuwe technologie Light Peak laten zien, op een Hackintosh. De optische technologie Light Peak kan snelheden tot 10Gbps aan en wordt mogelijk samen met Apple ontwikkeld.

light peakJe iPhone synchroniseren met de desktop, via een supersnelle optische verbinding van 10Gbps die de naam Light Peak draagt. Het is een toekomstscenario dat werkelijkheid kan worden. Intel liet afgelopen week op het Intel Developer Forum de nieuwe vinding Light Peak zien en maakte daarbij gebruik van een zogenaamde Hackintosh, een pc die op Mac OS X draait. Apple probeert dergelijk geknutsel met Mac OS X tegen te gaan, maar toch lijkt het erop dat ze een prominente rol spelen in de ontwikkeling van Intel’s Light Peak. Engadget kreeg van een “extreem betrouwbare bron” te horen dat Apple achter de Light Peak-technologie zit. De twee bedrijven zouden al sinds 2007 overleggen over de implementatie en mogelijkheden van Light Peak.

light peakApple is van plan de technologie over ongeveer een jaar te introducteren op de Mac, waarbij de line-up voor de herfst voorzien zal zijn van een nieuwe communicatiepoort. In 2011 zal dan een low-power versie volgen, waarbij de roadmap melding maakt van de iPhone en iPod, die als een gateway voor multimedia en als netwerkuitgang dienstdoen.

Overdrachtsdata liggen volgens de eerste specificaties op 10Gbps (full duplex) over kabels die tot 100 meter lang mogen zijn. In de toekomst wordt zelfs 100Gbps verwacht. Light Peak kan een vervanger zijn van gigabit Ethernet, DVI, USB, Firewire en eSATA. Alles wat je op je computer zou willen aansluiten kan straks via Light Peak, één universele kabel die alle huidige verbindingen vervangt.
iphone light peak

De demonstratie van Light Peak op IDF 2009:

En in deze video legt het hoofd van Intels Optical Program Office in het lab uit, hoe Light Peak werkt:

Via: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2009, 11:02
Categorie Apple
Onderwerpen apple, verbinding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.