Wat werkt beter op de iPhone: Gmail-push of GPush?

Nu push voor Gmail is aangekondigd, lijkt het wat onzinnig om nog oplossingen zoals GPush te installeren. Maar mensen die al Exchange gebruiken, hebben er toch iets aan.

gpushAfgelopen zomer kwamen oplossingen beschikbaar waarmee je push notificaties op je iPhone kon ontvangen, zodra er een e-mailbericht via Gmail binnenkwam. Nu Google zelf push-mail heeft aangekondigd, lijken oplossingen zoals GPush niet meer zoveel bestaansrecht te hebben… totdat je wat beter kijkt en ontdekt dat het hier om twee verschillende betekenissen van push gaat: bij GPush hebben we het over push notificaties (Apple’s oplossing om berichtjes op de iPhone te vertonen) en bij Google’s Gmail-push gaat het om het ‘pushen’ van e-mailberichten naar je toestel zodra deze binnenkomen op de mailserver. Push-mail is geen uitvinding van Apple, push-notificaties wel. Juist door de beperkingen van push-mail op de iPhone heb je toch nog oplossingen zoals GPush nodig.

Google regelt haar push-oplossing dit via Google Sync. Je krijgt een geluidje te horen en je voelt de trilfunctie van de iPhone zodra er een nieuw e-mailbericht binnenkomt. Maar je krijgt geen berichtje op het scherm, waaruit je alvast de afzender en het onderwerp van de mail kunt aflezen, zoals GPush doet. GPush is bovendien een stuk sneller dan Google’s Gmail-push, ontdekte CNET. Oplossingen zoals GPush zijn daarom nog niet compleet uitgerangeerd.

Een ander nadeel van Gmail-push is, dat je maar één e-mailaccount op deze manier kunt synchroniseren. Gebruik je Microsoft Exchange om bijvoorbeeld je zakelijke e-mail op te halen, dan ben je eigenlijk wel op GPush aangewezen, want je kunt niet gelijktijdig push voor je Exchange-account én voor Gmail gebruiken. Daar staat tegenover dat je voor GPush moet betalen; de applicatie kostte €0,79 voor de snelle beslissers en is nu in prijs omhoog gegaan naar €1,59. Maar fanatieke push-gebruikers hebben dat er vast wel voor over. Het is dus niet zozeer een kwestie welke beter werkt, maar in welke situatie je je bevindt: met alleen Gmail ben je prima af met Gmail-push, maar gebruik je al push voor andere e-mailaccounts, dan is GPush een handige aanvulling.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2009, 18:55
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.