Japanse firma maakt fietshelm voor iPhone

Een Japanse firma met de naam Ubiquitous Entertainment heeft een iPhone-navigatiesysteem voor fietsers in elkaar gesleuteld.

iPhone HelmetEen Japanse firma met de naam Ubiquitous Entertainment heeft een iPhone-navigatiesysteem voor fietsers in elkaar gesleuteld. Het gaat nog om een prototype, maar het idee is (lach niet!) dat je je iPhone op je fietshelm kan bevestigen en via een speciaal displaytje in de helm Google Maps of een navigatiepakket kan gebruiken. In een YouTube-filmpje van Ubiquitous Entertainment (zie hieronder) is te zien hoe dit zou moeten werken, maar het is duidelijk dat de huidige methode niet echt geschikt is voor praktijkgebruik: de iPhone zit simpelweg bovenop de fietshelm bevestigd, kwetsbaar voor de eerste de beste regenbui.

Ook betwijfelen we het of de iPhone een botsing zal overleven. De ontwikkelaars zelf suggereren dat je het helmdisplay niet moet gebruiken tijdens het fietsen — het zou teveel afleiden van de omgeving. Treffen we dit produkt ooit aan in de winkel? We gokken van niet…

Bron: Zeptotools (via ModMyI)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2009, 21:13
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, Navigatie, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.