iPhone SDK 2.2 bevat niet-gedocumenteerde TV-out

Volgens Ars Technica bevat een SDK van iPhone firmware 2.2 een API waarmee TV-out op de iPhone mogelijk wordt. En de vorige week verschenen update 2.2 maakt VoIP op de iPod touch 1G mogelijk.

TV-out APIApple heeft in de iPhone 2.2 SDK een API meegeleverd waarmee video-output op de iPhone mogelijk is, zo beweert Ars Technica. De functie MPTVoutWindow maakt het mogelijk om de iPhone op de tv aan te sluiten, zodat videobeelden op een groter scherm kunnen worden bekeken. De iPhone kan al wel iTunes-content via een tv afspelen, maar de functie is afgeschermd voor ontwikkelaars. Het biedt echter wel leuke mogelijkheden: zo zou je een PowerPoint- of Keynote-presentatie vanaf je iPhone kunnen afspelen. Presentatiesoftware die op dit moment beschikbaar is, kan alleen de controls aansturen, terwijl de presentatie zelf op een laptop staat.

Een andere mogelijkheid is dat je games op een groter scherm kunt afspelen. Een applicatie zoals iFun kan dan meteen de game Γ©n de controller bevatten. Zolang de API ongedocumenteerd blijft kunnen ontwikkelaars er officieel gezien weinig mee doen. Toch zijn ontwikkelaars zoals Drunknbase al bezig met interactieve games waar video-out aan te pas komt.

Firmware 2.2 geeft ook de iPod touch nieuwe mogelijkheden. Volgens de website Macity is het nu mogelijk om VoIP-accessoires op de eerste generatie iPod touch te gebruiken. De update maakt het mogelijk om telefoonheadsets (dus met microfoon) te gebruiken op de iPod touch 1G, zodat je bijvoorbeeld voicememo’s zou kunnen opnemen. Volgens Macity levert het aansluiten van een microfoon geen foutmelding meer op. Met de gisteren besproken applicatie NimBuzz zou je dan via VoIP kunnen bellen.

Via: Ars Technica en Macity

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2008, 11:41
Categorie Apps
Onderwerpen firmware, televisie, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.