Google geeft ongeoorloofd SDK-gebruik toe

Google geeft toe dat het eigen code heeft gebruik voor de spraakfunctie van Google Mobile, terwijl Apple dat volgens de regels van de SDK verbiedt.

audiogolfGoogle heeft, met de Google Mobile Application, de regels van de iPhone App Store overtreden. De zoekgigant heeft zelf nu ook toegegeven de gebruikersvoorwaarden te hebben geschonden. Het bedrijf had eigen code gebruikt voor een spraakapplicatie, terwijl ontwikkelaars alleen Apples eigen Software Development Kit (SDK) mogen gebruiken.

De Google Mobile Application kon sinds de laatste versie gesproken zoekopdrachten uitvoeren. Het programma gebruikt echter ongedocumenteerde code om de nabijheidssensoren in de iPhone te gebruiken, waarover wij eerder al schreven. Apple heeft hier geen toestemming voor verleend.

Waarschijnlijk houdt de bekentenis van Google in dat de applicatie opnieuw moet worden geschreven, zo weet ZDNet. Het is nog onbekend hoe het programma door de strenge keuring van Apple heeft kunnen komen: mogelijk heeft het bedrijf te weinig tijd gehad om het programma grondig te onderzoeken. Wordt dus vervolgd..

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2008, 17:01
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.