iPhone XR review in (PRODUCT) RED

Apple gaat prijzen van de iPhone in aantal landen verlagen

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers heeft Apple laten weten dat ze de prijzen van de iPhone aan gaan passen in sommige landen. Apple wil hiermee de teruglopende verkoop tegenhouden.

iPhone prijzen verlagen

Voor het eerst sinds de introductie is de omzet van de iPhone-verkopen in het afgelopen kwartaal gedaald. Apple gaf eerder al een omzetwaarschuwing en uiteindelijk heeft Apple zo’n vijftien procent minder iPhones verkocht dan een jaar eerder. Eén van de maatregelen die Apple wil gaan nemen is het verlagen van de prijzen. Hiermee hoopt Apple dat gebruikers sneller de overstap maken naar een nieuw iPhone.

De prijzen van de iPhone zijn het afgelopen jaar in een aantal landen verhoogd als gevolg van de stijgende waarde van de dollar. Tim Cook heeft nu beloofd dat de prijzen weer als voorheen worden bij toekomstige modellen. Apple kijkt daarom niet langer naar de prijs in dollars, maar naar de lokale valuta.

Om welke markten het precies gaat, kon Apple nog niet zeggen. De maatregelen wordt in ieder geval genomen in landen waar de verkoop het meeste last heeft van de stijgende prijzen. Of dat dus ook voor Nederland, België en andere Europese landen geldt, is nog niet duidelijk. De verwachting is dat het in ieder geval gaat om China. Providers hebben de afgelopen weken al zelf de prijzen verlaagd.

Het is niet de eerst keer dat Apple de prijs van de iPhone verlaagt. Dit gebeurde eerder in 2007, vlak na de introductie van de allereerste iPhone. De meest recente prijsverlaging zagen we bij de Apple Watch, die na een jaar ook iets in prijs daalde.

Voor meer details over de bekendmaking van de FQ1 2019 kwartaalcijfers, check je ons artikel met de vijf belangrijkste punten van de FQ1-verkopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2019, 9:13
Bron Bron Reuters
Categorie Apple
Onderwerp prijzen
27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.