iPhone nog steeds Apple’s belangrijkste product (grafiek)

De iPhone is nog steeds het belangrijkste product voor Apple. Een uitsplitsing van de omzet per productgroep maakt duidelijk dat de iPhone goed is voor 50% van de omzet.

apple logo blingWie Apple op de voet volgt, weet dat ze het leeuwendeel van het geld dat ze verdienen te danken hebben aan de iPhone. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers werd dat niet meteen duidelijk, omdat er wel werd gesproken over aantallen, maar niet over de omzet die Apple ermee binnenhaalt. Een grafiek, waarin de omzet per productcategorie is uitgesplitst, geeft meer inzicht hoe de vlag er bij Apple voor hangt. Ongeveer de helft van de omzet haalt Apple nog steeds uit iPhones. iPads zijn de afgelopen twee jaar ook sterk gegroeid, al lijkt er momenteel sprake van een kleine afname. Die wordt echter weer volledig gecompenseerd door de groei in computerproducten zoals MacBooks.

De overige productcategorieën (iPods, muziekproducten, software/diensten en randapparatuur) zijn te verwaarlozen. Apple rapporteerde een kwartaalomzet van 35 miljard dollar voor het vierde fiscale kwartaal van 2012, dat van 30 juni tot en met 29 september liep.

apple-kwartaalcijfers-omzet-q4-2012

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2012, 12:28
Categorie Apple
Onderwerpen apple, financieel, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.