Apple iPhone in mat wit

Liever een matte, witte iPhone? Dat kan!

Heb je het liefst een matte, witte iPhone? Met de juiste behuizing kun je er zelf eentje maken zoals op deze foto's te zien is.

mat-wit-iphone-1

Matzwart is momenteel de populairste kleur voor de iPhone 7. Maar wat als Apple ook een witte uitvoering zou maken van dit toestel? Reddit-gebruiker vantt1 wilde er niet op wachten en ging zelf aan de slag. Hij kocht een matte witte behuizing op een Chinese site en paste het aan zijn wensen aan. Het resultaat mag er zijn.

Apple iPhone in mat wit

Nu vraag je je misschien af of Apple ook zo’n witte iPhone gaat uitbrengen, misschien gemaakt van wit keramiek zoals ze bij de Apple Watch Edition hebben gedaan. Maar die kans is niet zo groot, legt industrieel designer Greg Koenig uit in een blogposting. Dat heeft vooral te maken met de productie.

Apple iPhone in mat wit

De kortste verklaring waarom, is dat Apple beweert dat het 9 dagen kost om een witte keramische behuizing voor de Apple Watch Edition te maken. Dit maakt het onmogelijk schaalbaar. Hoe efficiënt je de productieprocessen ook inricht, het gaat nooit lukken om 200 miljoen iPhones per jaar te maken met een dergelijk arbeidsintensief proces.

Apple iPhone in mat wit

Een andere verklaring is dat Apple bij de keramische Apple Watch eigenlijk niets nieuws heeft uitgevonden. Ze gebruiken niet de methode uit een eerder ingediend patent, maar hebben gekozen voor de vrij gangbare methode met geperst poeder.

Apple iPhone in mat wit

Wil je ook zo’n witte iPhone maken, dan vind je in de Reddit-discussie enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2016, 19:55
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.