Reacties voor: iPhone Dev Team geeft publieke beta Redsn0w v0.9 vrij (jailbreak)

Het iPhone Dev Team heeft Redsn0w v0.9 beta 3 vrijgegeven. Met behulp van de betaversie van de jailbreaktool kan elke iPhone en iPod Touch gejailbreakt worden met uitzondering van de 3e generatie iPod Touch. De tool is per direct beschikbaar voor Windows en Mac OSX (x86).
Paul Pols -

Reacties: 45 reacties

  1. Heb net op mijn 3GS alleen het bootlogo veranderd en kan zeggen dat het prima werkt!

  2. Dus eigenlijk hebben we nu 2 tools die precies hetzelfde doen, alleen moet je bij Redsn0w mee zelf doen?

  3. Als je even bedenkt hoelang we onze 3GS al gejailbreaked hebben dankzij Geohot moeten we echt blij zijn dat we niet op dit iPhone dev team hebben moeten wachten 😀

  4. @Rasz: als ik het goed begrijp is Redsn0w feitelijk veiliger, omdat je daar met standaard firmware en met bootneuter werkt, en je je eigen baseband minder snel om zeep kunt helpen.

  5. Origineel geplaatst door Rasz
    Dus eigenlijk hebben we nu 2 tools die precies hetzelfde doen, alleen moet je bij Redsn0w mee zelf doen?

    Prachtig toch? We zouden niet willen dat het iPhone Dev Team hun werk opgeeft, simpelweg omdat er momenteel al een tool heeft die op een andere manier hetzelfde resultaat heeft.

    Er zit echter wel een verschil in de tools, qua afwerking. Redsn0w zal zijn werk netter en cleaner doen dan het snelle dirty gehack van Purplera1n.

  6. Origineel geplaatst door Bas
    @Rasz: als ik het goed begrijp is Redsn0w feitelijk veiliger, omdat je daar met standaard firmware en met bootneuter werkt, en je je eigen baseband minder snel om zeep kunt helpen.

    Je begrijpt het niet helemaal. Bootneuter is alleen voor de allereerste generatie iPhones, het is de unlocktool voor de eerste generatie iPhones, heeft niks met het jailbreak proces an sich te maken, puur dat redsn0w het automatisch voor je doet. Dat is dus niet van toepassing op nieuwere iPhones.

    Verder is het een iets nettere jailbreak, zoals GeoHot zelf zegt: hij doet quick dirty hacking, Dev Team het slow but neat process.

  7. ahhhhh dit had ik precies nodig was net van plan om me hele iphone opnieuw te jailbreaken !

  8. Tethered… hebbie nog niets aan haha

  9. handig om gewoon even je bootlogo te veranderen zonder volledig te restoren! :d

  10. Betekend dit niet dat er met de jailbreak van iPhone 3GS geen problemen meer zijn na een reboot van het toestel?

  11. @Thaan, thx voor de opheldering. 🙂

  12. @WillemB: Same here 😛 Helaas.

    ik moet echt untethered hebben, heb vaak genoeg een lege batterij omdat ik een paar dagen niet thuis ben. En ik heb (pas) 2 keer gehad dat ik geen bereik had en dat uit en aan zetten dat verhielp, wat dus niet gekund had met een tethered jailbreak.

  13. Weet er iemand een manier om de cydia applicaties mee te nemen naar een 3.1.2 upgrade?

  14. @sNicker:
    Idd ja… zit zelf met 1 van de eerste 3gs modellen, en ben gelukkig al voorzien van een un-tethered jailbreak.
    Heb hier alleen nog een Touch-3g, same problem as you…

  15. Kan iemand mij vertellen wat het echte verschil is tussen een “clean” of “dirty” jailbreak.

    Je sluit je iPhone aan en draait een tool. Als hij dan gejailbreakd is maakt het toch geen Meer zak uit of dat “clean” gebeurd is ? (of dirty)

  16. Precies, wie kan het verschil uitleggen tussen een clean of dirty jailbreak?

    Bij mij werkt blackrain gewoon perfect…

  17. Net opnieuw gejailbreaked en werkt perfect 🙂 incl. de custom logo’s.

    De procedure duurt inderdaad wat langer maar verder is het effect hetzelfde als met Blackra1n.

  18. En moet ik nu via Itunes eerst naar 3.1.2 upgraden om mijn 1e generatie iphone (US-import) te kunnen jailbreken en unlocken?

  19. ik heb een iphone 3gs die unthetered gejailbreakt is, (3.0.1), kan ik nu redsn0w gebruiken om zo naar een gejailbrakte versie van 3.1.2 te gaan, zonder dat all mijn cydia apps e.d weg zijn?

  20. Kan zelf op moment nog niet gebruiken, maar wel mooi dat er steeds meer mogelijk is. EN je keuze hebt

  21. Uhm, het grootste (en belangrijkste) verschil tussen Redsnow en Pwnagetool is dat je bij pwnagetool je baseband niet update. Daar is hij in eerste instantie voor gemaakt. Met pwnagetool kun je je eigen firmware samen stellen. Redsnow jailbreaked je toestel “as is”

  22. En de 2e generatie ipod touch met serienummer MC?

  23. Echt super dat er ontwikkeling in blijft!! Maar wanneer kan ik mijn nieuwe Iphone 3GS met me nieuwe bootrom nou eindelijk eens Jailbraken?

    Nja hopen maar dat er snel een oplossing voor komt!

  24. @Donstil & @ScoeS: Geohot heeft ooit zelf op zijn blog geschreven dat zijn code simple, hacky and fast is en die van het Dev Team over het algemeen slow, proper and complicated. Op basis daarvan zou je kunnen verwachten dat over de hele linie gezien jailbreaks van Geohot vaker voor problemen zouden kunnen zorgen.

    Aan de andere kant is Blackra1n inmiddels bij RC3 (3e release candidate versie) en gaat het hier om de beta van Redsn0w; dus dat effect zal in de praktijk waarschijnlijk niet groot zijn. Concluderend: vooral als jailbreaken in het verleden met Blackra1n niet lukte of problemen opleverde, zou je ervoor kunnen kiezen om Redsn0w te gebruiken.

    @Kareltje: dat is denk ik een kwestie van definitie. Ik zou zeggen dat het behoud van je baseband het belangrijkste verschil is tussen updaten met behulp van een originele of een custom firmware (die je kunt maken met PwnageTool). Noch Pwnagetool, noch Redsn0w update namelijk je baseband.

  25. Het team achter de Sn0w-reeks heeft mij ieg nog nooit kopzorgen opgeleverd. Ikzelf ben een fervent gebruiker van Redsn0w om mijn iphone 3g te optimaliseren, en heb tot nog toe geen enkel probleem erin ondervonden. het meest fijne van Redsn0w is het gevoel dat je zelf iets verandert dat het programma je meegeeft terwijl je je iphone of ipod onder handen neemt. Dit in tegenstelling tot de methode van Blackrain die jouw als gebruiker alles uit handen neemt.Iphone Dev team ga zo door!

    het is nu alleen nog ff wachten op de uitgave van OS 4.0, ook deze gaat menig 3rd party ontwikkelaar als eerdergenoemde flinke kopzorgen opleveren.

  26. Misschien een stomme vraag, maar dit nergens kunnen vinden. Op de nieuwe 3GS waar alleen tethered-jailbreak mogelijk is, is de sim-unlock hierbij dan ook tethered?
    Dus dat de iPhone weer gesimlocked is na een reboot?

  27. mag ik eens vragen of dit mijn probleem zou oplossen?

    IPHONE 3GS aangekocht Juni 2009

    Ik heb sinds geruime tijd het probleem dat mijn batterij prima aangeeft en als hij onder de 70% komt gaat het ineens enorm hard achteruit. kan zelfs van vb 50% naar 30% springen zonder reden….. als je hem terug in de lader steekt dan geeft hij wel ineens 50% aan. onder de 30% zie je gewoon per minuut het percentage dalen als je met hem bezig bent….
    iemand tips?

  28. Heb ik ook tijdelijk gehad, oplossing => paar keer helemaal opladen en helemaal leegzuigen. Anders nwe batt (gar.)

  29. Ik zit nogop 3.0 met mijn 1e generatie.
    Moet ik eerst in Itunes upgraden naar 3.1.2 en dan jailbereken/unlocken via redsnow of doet het programma ditzelf?

  30. Hallo,

    Ik heb snel een vraag ik zit nu momenteel nog op de versie 3.0.1 als ik nu via itunes update naar 3.1.2 kan ik het dan met dit programma weer jailbraiken?

    Alvast bedankt!

    – Roel C
    ( je mag mij ook mailen!)

  31. @Jurgen

    Volgens mij is het slechts de nieuwigheid van je phone. Ook die van mij had daar in het begin last van. En idd, een paar keer gebruiken totdat hij vanzelf uitgaat, en vervolgens compleet opladen werkt afdoende. Mocht het niet baten, dan met je garantie een nieuwe batterij halen. Houdt ieg rekening met een gemiddelde gebruiksduur van 9 uur. Waarbij intensief gebruik de duur van je batterij ongeveer 5 uur wordt.

  32. ik zit al 10 min te wachten op rebooten maar het werkt nog steeds niet met dat redsnow! doe ik iets verkeerd ik heb alleeen cydia geslecteerd

  33. 2 x geprobeerd lukt mij niet net zoals blackrain lukt ook niet scherm blijft zwart geen logo of wat dan ook loopt wel door het programma tot eind maar dan gebeurt er niks meer

  34. Net gedaan, alleen cydia geselecteerd.
    Volledig proces doorlopen, vervolgens start hij automatisch op aan het eind en is er niets veranderd.
    Alles staat nog hetzelfde alleen is er geen cydia te vinden?!

  35. al 6 keer geprobeerd volledig proces doorlopen na opnieuw opstarten geen cydia te bekennen.!!!!

  36. @Roel:

    Lijkt mij wel.. afgaande op de informatie over redsn0w 0.9 duidt het erop dat deze gebruikt kan worden om voor de laatste firmware gebruikt te worden. daarna afhankelijk van je baseband idd ultra of black -sn0w gebruiken. mits je andere simkaarten van derden wilt gebruiken.

  37. k ga hem nu uittesten. post wel een bericht met de melding of hij wel of niet opnieuw jailbroken is.

  38. Origineel geplaatst door G1AN
    k ga hem nu uittesten. post wel een bericht met de melding of hij wel of niet opnieuw jailbroken is.

    Heb je het al geprobeert ? ben wel benieuwd, Zit nu ook nog op 3.01. Moet ik eerst via I-tunes naar 3.1.2

  39. ik heb gejailbreakt met redsnow maar cydia sloot af na het reloaden van de data. Daarom gewoon blackra1n gebruiken en je hebt een costum boot en recovery logo en een volledig werkende cydia

  40. Origineel geplaatst door KaraMurat
    al 6 keer geprobeerd volledig proces doorlopen na opnieuw opstarten geen cydia te bekennen.!!!!

    Precies!! alles volgens t boekje gedaan en geen Cydia.
    heeft iemand het wel voor elkaar gekregen??

  41. Ik heb mijn originele iphone gejailbreakt en unlocked met resnow. Prima gegaan, maar kan niet meer sms-en. Stuur knop reageert niet.

    Iemand anders dezelfde ervaring?

  42. Probleem is opgelost, was kleinigheid.
    Werkt nu verder prima en ja wel Cydia.

  43. Wat was die kleinigheid van die stuur knop,want zit hier met hetzelfde probleem…

  44. @leon: Ja klopt betrof de “Stuur”knop. Het werkt gewoon, je moet eerst een stukje tekst maken.

  45. lijkt me logisch voor een sms,maar als ik een stukje tekst heb geplaats kan ik het evengoed niet versturen,het “stuurknopje” blijft dan zeg maar lichtblauw,en niet donkerblauw.
    Soms lukt het wel,maar moet dan een nieuwe aparte sms aanmaken voor die persoon,op wie ik zijn sms wil reageren….bedankt voor je snelle reactie…@Leo:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.