Reacties voor: iPhone 7 veroorzaakt meer straling dan iPhone 6s, maar dat is geen reden tot paniek

Uit meetgegevens van de iPhone 7, die in Duitse media opdoken, blijkt de iPhone 7 meer straling te veroorzaken dan de iPhone 6s. Maar er is weinig aan de hand. De nieuwe iPhone voldoet gewoon aan de Europese normen.
Michel Lusthof -

Reacties: 12 reacties

  1. Een storm in een Duits glas water, lijkt me.

  2. Met ‘straling’ wordt hier elektromagnetische golven bedoeld (radio golven), meet voor de gein eens wat jouw magnetron of alles wat WiFi heeft afgeeft qua ‘straling’ 🙂

  3. Pffft, ik heb 14 apparaten draadloos verbonden met 3 access points en een router. Ik kan mijn eten koud op tafel zetten, wordt vanzelf warm…

  4. Er moet wel gezegd worden dat de SAR-waarde bij bijv. de Google Pixel of Samsung Galaxy S7 ruim 3x zo laag is als bij de iPhone 7.

  5. Hoe zit het dan met je iphone de hele dag in je broekzak tegen je been?

  6. Straling om mn pols, ha ha ha fijn

  7. Origineel geplaatst door Wiknie
    Hoe zit het dan met je iphone de hele dag in je broekzak tegen je been?

    Daarvan wordt je impotent. Ik zou hem weggeven.

  8. Een telefoon en dan adviseren om hem niet tegen je oor te houden

  9. Reageerders, wat zijn jullie toch allemaal slecht geïnformeerd. Laat mij even e.e.a. kort uitleggen voordat jullie nog meer onzin uitkramen.

    TL;DR: Maak je niet druk om straling.

    Elektromagnetische golven worden geclassificeerd naar hun golflengte. Hoe korter de golflengte, hoe energierijker en mogelijk schadelijker. Tot de gevaarlijke stralingssoorten behoren (van korte golf naar lange golf) gammastraling (radioactieve straling), X-straling (bijv. Röntgenapparatuur) en UV-straling (bijv. van zonlicht) Deze golven worden vrijwel volledig geabsorbeerd in onze atmosfeer, dus daar hebben wij weinig tot geen last van.

    Vervolgens komt het zichtbare licht, het deel van het elektromagnetische spectrum dat wij kunnen zien. Deze lichtgolven zijn uiteraard onschadelijk.

    Bij nog weer langere golflengtes komen we bij infraroodstraling (warmte), microgolven en radiogolven. Bij radiogolven kunnen de golven wel een kilometer lang zijn, en hebben ze haast geen energie meer.

    De enige manier waarbij de laatste drie soorten golven gevaarlijk kunnen zijn voor de mens is dat ze de watermoleculen in ons lichaam kunnen laten trillen, wat voor warmte zorgt. Zo werkt bijvoorbeeld ook een magnetron. Om het lichaam significant op te warmen is echter heel veel energie nodig, dus tenzij je naast 1000 radiozenders staat of jezelf opsluit in een gigantische magnetronoven is er niets aan de hand. Daarnaast is er nog het gegeven dat onze atmosfeer vrijwel geen radiogolven tegenhoudt, dus je ondergaat onbewust ook al kosmische achtergrondstraling – en niemand die zich daarover druk maakt.

    iPhones en communicatieapparaten in het algemeen gebruiken alleen radio- en zwakke microgolven voor de communicatie. Van de radiatie die je iPhone uitzendt ga je niet dood en krijg je geen kanker. Daarvoor zijn deze golven gewoonweg te zwak.

    Hopelijk is het nu een stuk helderder. Vriendelijke groet.

    Bronnen: Pulsar 6V, Wikipedia, ScienceSpace, Technotheek Universiteit Twente.

  10. @Jan: Waarom moet dat? Ik ben niet geïnteresseerd in die meuk

  11. Ja hoor, daar zijn ze weer, “geen reden tot paniek” en “het blijft binnen de normen”. De eeuwige dooddoeners van alle bedrijven, overheids- en andere instanties die negatief in het nieuws komen.
    Zo ook vandaag nog de ‘keurmeesters’ van de bandenindustrie die hun eigen vlees – eh, rubberkorrels in kunstgrasmatten – gekeurd hebben en letterlijk dezelfde clichés uitkramen. 🤔

    Volkomen nietszeggende non-informatie vanuit Apple dus op die manier, en bovendien zullen de echte gevolgen en (on)schadelijkheid pas over járen duidelijk worden.
    Denk eerst maar eens aan bv hoe lang na de eerste blootstelling de (Hawk-) radar-perikelen bij defensie naar buiten zijn gekomen voor je hier in de reacties gaat verkondigen dat het ‘maar electromagnetische straling’ en ‘dus ongevaarlijk’ is, of met dat andere pathetische cliché van de alu hoedjes aan komt … zetten

  12. Goeie oplossing als je Smart bent, koop dan geen iPhone 7 meer, Apple zal dan beginnen janken en de prijzen doen dalen omdat ze hun stock niet verkocht krijgen, dus vanaf nu geen iPhone7 meer kopen, en de prijzen zullen dalen, dat zal fantastisch worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.