iPhone 6s waterproof? Deze video wil het bewijzen.

iPhone 6s overleeft een uur onder water (video)

Is de iPhone 6s waterproof? Een nieuwe YouTube-video laat zien hoe de iPhone 6s en iPhone 6s Plus een uur lang onder water gedompeld kunnen zijn, zonder (op het eerste gezicht) schade op te lopen.

Dit is er eentje in de categorie ‘Gelukkig dat iemand anders het al geprobeerd heeft’. Dankzij onderstaande video hoef je je gloednieuwe iPhone 6s tenminste niet in een bak met water te gooien om te checken of er kans op waterschade is. In de video is te zien hoe een iPhone 6s en iPhone 6s Plus een uur lang in een bakje water liggen. Na afloop doen ze het allebei nog – al weet je natuurlijk nooit, of er op langere termijn schade is opgetreden.

iPhone 6s waterproof? Apple belooft niets

Apple heeft nooit beweerd dat de iPhones waterbestendig zijn. Bij de Apple Watch deden ze die belofte ook niet, ook al bleek uit diverse tests dat een Apple Watch best gebruikt kan worden om te zwemmen, als je het maar voor eigen risico doet. Logisch, want als Apple waterdichtheid belooft en mensen extreme tests gaan doen, kunnen ze in de VS flinke claims aan hun broek krijgen.

De test in bovenstaande video is niet gedaan door een bedrijf met expertise omtrent interne onderdelen en mogelijke vochtschade, zoals iFixit, maar gewoon voor de lol. YouTuber Zach Straley maakt wel vaker video’s waarin hij dure smartphones onder water dompelt.

Omdat het om een hobbytest gaat, bootst het niet de werkelijke situatie na. De iPhones liggen in een bakje met een dun laagje water. Dat is niet te vergelijken met de werkelijke situatie, als je iPhone in een gracht of sloot valt, waarbij de waterdruk wat hoger is. Misschien is de druk nog wel te vergelijken met een val in de toiletpot en kun je eruit afleiden dat douchen met de iPhone opeens ook mogelijk is. Maar waarom zou je? Je iPhone is een duur apparaat, dus die kun je best even droog en veilig wegleggen als je in de badkamer moet zijn.

Wij vinden dat de video nog onvoldoende bewijs biedt dat de iPhone 6s waterproof is. Eerder zagen we al een buigtest met de iPhone 6s Plus. Hoewel het natuurlijk zonde is dat mensen een gloednieuw toestel kapotmaken, leveren dit soort filmpjes vaak genoeg reclame-inkomsten op, om weer een nieuwe te kunnen kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2015, 10:33
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 6s, waterproof

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.