iCulture iKids logo

iKids week 39: Lunar Flowers, Drawtime en Frozen-poppenkast

In deze iKids gaan we ouderwets met de poppenkast spelen met Frozen: Verhalen Theater, gaan we puzzelen met Lunar Flowers en bespreken we videoapp Drawtime.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo
Hopelijk komt er nog een prachtige herfst aan, maar daarna volgt toch echt de winter. Disney neemt alvast een voorschot op dit seizoen met Frozen: Verhalen Theater, een moderne poppenkast-app die sinds kort ook in het Nederlands beschikbaar is. Een andere nieuwkomer die we bespreken is Drawtime, een slimme applicatie die kinderen en ouders op afstand samen laat tekenen. De afsluiter van deze week, Lunar Flowers, is ook bijzonder. Ontwikkelaar NetEase games, tot nu toe vooral bekend van grafische vechtspellen, heeft het met die app over een hele andere boeg gegooid: een prachtig puzzelspel met dromerige animaties en rustgevende muziek. Leuk voor volwassenen, maar zeker ook voor wat oudere kinderen.

Lunar Flowers

Sinds Monument Valley komen steeds meer games uit die prachtige animaties hoog in het vaandel hebben staan. Gratis app Lunar Flowers, geschikt voor jong en oud, behoort zeker tot die categorie. In dit fraaie spel dwaal je als een prinsesje rond in een nachtelijke droomwereld, vol maanverlichte landschappen en mysterieuze Oosterse gebouwen. Om je te verplaatsen zul je puzzels moeten oplossen, zoals het trekken van patronen tussen bloemen in de lucht. Door goed in het landschap te zoeken, bijvoorbeeld in de weerspiegeling van het meer, ontdek je welk patroon de juiste is. Bij goede combinaties vormen zich bruggen om over heen te lopen, of verschijnt een draak op wiens rug je een tochtje mag maken. Ongelooflijk genoeg is Lunar Flowers gratis en (nog) zonder in-app aankopen. Installeren dus!

Drawtime

Kindoma, bekend van de prijswinnende voorlees-app Storytime, heeft de app Drawtime voor ouders op afstand uitgebracht. Waar ouders of grootouders via Storytime hun kinderen kunnen voorlezen terwijl ze samen chatten, draait Drawtime helemaal om tekenen. Met de nieuwe app kunnen ouders die op reis zijn of niet altijd met hun kind samenwonen live met hun kroost boter, kaas en eieren spelen of tijdens een videochat een tekening maken. Een sympathiek idee, en bovendien goed uitgevoerd door de ontwikkelaars. Nu draait Drawtime vooral om live bellen en samen tekenen, maar wij kunnen ons voorstellen dat kinderen en ouders op zakenreis niet altijd tegelijkertijd online zijn. Wellicht is een functie waarbij je om de beurt aan een tekening werkt – en de vorderingen steeds naar elkaar opstuurt – nog een leuke toevoeging voor in de toekomst.

Drawtime

Frozen: Verhalen Theater

Goed nieuws voor Frozenfans: Disney’s Verhalen Theater app, waarmee kinderen van 6 tot 8 jaar eigen tekenfilms kunnen maken, is nu ook in het Nederlands beschikbaar. In de app spelen kinderen met een moderne variant van de ouderwetse poppenkast, door zelf Frozenfiguurtjes, achtergronden en attributen neer te zetten. Kies vervolgens de muziek of neem je eigen stem op en laat Disney er een professionele tekenfilmscene van brouwen. Vrij spelen met Elsa, Olaf de sneeuwpop en hun vrienden is ook mogelijk. Zoals we van Disney gewend zijn is Verhalen Theater wel weer behoorlijk pittig geprijsd. Gelukkig zit de applicatie goed in elkaar, met meer dan genoeg mogelijkheden om je uren te vermaken.

Frozen: Verhalen Theater

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.