flitser iPhone 6

‘iPhone 6s krijgt 2GB RAM, Force Touch en Apple-simkaart’

De iPhone 6s krijgt een drukgevoelig force touch-scherm, 2GB RAM en een meegeleverd Apple simkaart, zeggen nieuwe geruchten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone-6-plusNieuwe geruchten over de volgende generatie iPhone wijzen erop dat het toestel 2GB werkgeheugen (RAM) krijgt, net zoals nu al het geval is bij de iPad Air 2. Ook wil Apple een eigen simkaart meenemen, zoals nu al bij de iPads met mobiele datafunctie het geval is. Bovendien krijgt de nieuwe een drukgevoelig scherm, aangeduid met Force Touch. Dit is dezelfde schermtechnologie die ook in de Apple Watch wordt gebruikt. Als je op het scherm drukt, heeft dat een ander effect dan licht tikken, zoals we nu gewend zijn.

Het is tijd voor 2GB RAM

Meer RAM in de iPhone betekent betere prestaties. De afgelopen week aangekondigde Samsung Galaxy S6 krijgt 3GB RAM, maar daar is sprake van een heel andere situatie. Apple heeft alles in eigen hand en kan de hard- en software beter op elkaar afstemmen, waardoor zoveel RAM helemaal niet nodig is. Apple heeft om de zoveel generaties de hoeveelheid RAM verdubbeld. De laatste update dateert alweer uit 2012, toen de iPhone 5 voor het eerst 1GB RAM kreeg. Bij de iPhone 6 en 6 Plus koos Apple gek genoeg niet voor meer RAM, terwijl dat vanwege het grotere retinascherm wel werd verwacht.

Lees ook: Dossier iPhone 6s

Apple-simkaart kan op weerstand stuiten

Wat de meegeleverde simkaart betreft: bij de iPad was dat een logische volgende stap, omdat mensen eerst een iPad kopen en pas daarna gaan beslissen bij welke operator ze een simkaartje gaan aanvragen. Bovendien koop je je iPad zelden bij een mobiele provider. Bij de iPhone gebeurt het vaak gelijktijdig: als je je iPhone koopt weet je meestal al met welke provider je in zee gaat, of beschik je al over sim only. Het is te verwachten dat de providers niet enthousiast worden van het idee, dat Apple een eigen simkaart maakt. Daarmee verliezen ze meer controle over de klant.

Volgens de geruchten krijg de volgende iPhone de aanduiding 6s en zal er dus hetzelfde uitzien als de iPhone 6.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2015, 8:21
Categorie Geruchten
Onderwerpen iPhone 6s, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.