iPhone 6 iPhone 6 Plus

iPhone 6 en iPhone 6 Plus: dit zeggen andere media

Wat zeggen andere media over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus? We hebben alle reviews op een rij gezet in deze uitgebreide round-up.

iPhone 6 iPhone 6 PlusAanstaande vrijdag begint de verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in een eerste golf landen, maar de nieuwe iPhones waren al in de handen van een paar geselecteerde journalisten. Zij hebben vandaag hun reviews gepubliceerd, wat ons een goed idee geeft van de eerste indrukken bij het gebruik van beide iPhones. We hebben de meest noemenswaardige reviews van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus voor je op een rij gezet.


Recode is ontzettend positief over de iPhone 6. Dit moet de beste smartphone zijn die je kunt kopen:

De iPhone 6 is een geweldige upgrade voor huidige iPhone-bezitters, en eigenlijk voor iedereen. Hij heeft een veel groter scherm, dat alsnog klein genoeg is om makkelijk te gebruiken. Het is wat mij betreft de beste smartphone die je kunt kopen.

Helemaal zonder kritiek is de techsite echter niet: de achterkant blijkt niet ideaal te zijn.

De iPhone 6 voelt wat glibberig, door zijn grootte en de gladde achterkant. Je moet er dus even aan wennen om hem goed vast te houden.

De 6 Plus, op zijn beurt, is wat Recode betreft een phablet die niet goedkoop aanvoelt:

Sommige grote telefoons voelen voor mij aan als plastic speeltjes. Apple heeft een gigantische telefoon gemaakt met een paar functies voor het grote scherm, zonder je zintuigen te overdonderen. Met ook nog een goede camera.

Die functies voor het grote scherm komen ook in andere reviews ook voorbij, maar worden lang niet altijd positief ontvangen. Volgens The Verge is iOS 8 op de iPhone 6 Plus nog wat glitchy. Apps die nog niet zijn geoptimaliseerd voor de iPhone 6 worden uitgerekt, maar het resultaat is niet altijd optimaal:

Het schalen van apps heeft verschillende effecten, en de meeste apps moeten worden bijgewerkt om er beter uit te zien. Twitter ziet er prima uit, met scherpe tekst en slechts matig wazige iconen. Instagram-foto’s zien er fantastisch uit, maar tekst is een beetje onscherp. Facebook en Gmail zien er nogal wazig uit. Tekst in de Kindle-app is zo onscherp dat je er koppijn van krijgt. Fifa 14 ziet er prima uit, maar Madden Mobile wordt totaal verkeerd in beeld gebracht.

Ondanks dat alles is The Verge enthousiast over de iPhone 6 Plus. En de ‘gewone’ iPhone 6 doet het ook goed:

De iPhone 6 is één van de beste smartphones op de markt. Misschien wel de beste. Dit is te danken aan een aantal dingen, waaronder de camera, het app-ecosysteem en de daadwerkelijke hardware. Maar het is ondanks dat nog steeds een iPhone. Hetzelfde product wat Apple al zeven jaar lang maakt. Een fantastische iPhone, maar enkel en alleen een iPhone.

De iPhone 6 heeft een groter scherm dan veel Android-concurrenten, maar voelt alsnog kleiner. Yahoo schrijft het volgende:

Het gekke is dat de iPhone 6 niet groter lijkt dan de iPhone 5. Het eerste wat iedereen zegt als ze hem oppikken is dat “hij niet zo groot lijkt”. Je moet een iPhone 5s ernaast vasthouden om het verschil te zien. Dit is deels te danken aan Apple’s ‘dieet’: deze nieuwe telefoons zijn dun. Dunner dan de rivalen van Samsung, HTC of LG. Bestel er eentje online en de bezorger kan hem misschien zelfs onder je deur door schuiven.

The Wall Street Journal heeft de iPhone 6 en iPhone 6 Plus ook bekeken, maar kijkt eigenlijk vooral naar de toekomst. De iPhone 6 is een investering in Apple’s langetermijnplannen voor mobiel betalen:

Apple is goed in het kiezen van technologieën die echt belangrijk zijn, om ze vervolgens mainstream te maken. Met de iPhone 6 bereidt Apple zich voor op de langverwachte evolutie van de smartphone in een portemonnee, en een metgezel vol met persoonlijke data zoals de Apple Watch. Met de nieuwe NFC-chip kunnen iPhone 6-bezitters betalen bij meer dan 220.000 Amerikaanse winkels vanaf oktober. Ik heb Apple Pay enkel in een demoruimte kunnen testen, maar het was bizar simpel.

Maar moet je nou gaan voor de iPhone 6 of de iPhone 6 Plus? Volgens Macworld zal de grote iPhone 6 een eigen publiek trekken:

Ik denk dat de iPhone 6 een goede upgrade is voor de meeste iPhone 5-bezitters. na een paar dagen zullen ze nooit meer hun oude iPhone missen. De iPhone 6 Plus moet zijn publiek nog vinden. Wellicht zijn het mensen die hun iPhone constant gebruiken en ook zoveel mogelijk batterijkracht nodig hebben. Misschien zijn het mensen met grote handen. Of mensen die de iPhone 6 Plus als hun enige computer willen gebruiken. Samsung en andere concurrenten hebben aangetoond dat er een publiek is voor extra grote telefoons – en nu kan dat publiek de iPhone kopen. Dat is het hele punt.

Er is nog iets wat je wellicht naar de iPhone 6 Plus zal trekken: de batterijduur. Daar zegt TechCrunch het volgende over:

De iPhone 6 Plus heeft een verborgen voordeel, naast de optische beeldstabilisatie en landschapsmodus voor apps: betere batterijduur. De verbeteringen in de 6 Plus zorgen ervoor dat je 10 uur langer kunt bellen dan met de 6. Daarnaast kan de iPhone 6 dagen langer standby blijven en 2 uur langer browsen op 3G en LTE. Bij ons gebruik konden we de iPhone 6 Plus een dag langer gebruiken dan de iPhone 6 in onze tests.

The New York Times is ook positief, maar enigszins behoudend:

De nieuwe, dunne iPhones met grote schermen zijn geen slam-dunk voor Apple, maar ze werken prima, zoals we inmiddels ook verwachten van Apple. Uiteindelijk gaat het vooral om wat er in de iPhone zit, en daarmee blijft Apple de concurrentie voor.

Bovenstaande reviewers hebben de iPhone 6 ongeveer een week mogen gebruiken. Zij zijn niet de enigen: zodra wij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in handen hebben, beginnen we ook aan uitgebreide reviews. Daarin lopen we ieder aspect van beide iPhones langs, om je een volledig beeld van de iPhone te bieden.

Lees ook: Hands-on iPhone 6 en iPhone 6 Plus: dit zeggen andere media & Hands-on Apple Watch: dit zeggen andere media

Foto bovenaan: Recode

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2014, 11:19
Categorieën iDevices, Round-up
Onderwerpen iPhone 6, iPhone 6 Plus
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.