ios-8-plaatje

iOS 8: welke functies werken op welke devices?

iOS 8 zit bomvol met nieuwe functies, maar niet alles is op iedere iPhone of iPad te gebruiken. Health en Continuity zijn beperkt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ios-8-plaatjeHet is ieder jaar weer een belangrijke vraag: welke iOS-functies werken precies op welke iPhones, iPads en iPods? Want hoewel iOS 8 voor flink wat iOS 8-apparaten verschijnt, kan niet iedere iDevice dezelfde functies gebruiken. Welke iOS 8-functies werken op oude iPhones? We hebben het uitgezocht.


Goed nieuws: in iOS 8 zijn er slechts twee nieuwe functies niet te gebruiken op bepaalde iDevices. De volgende twee beperkingen staan op Apple’s website:

Je moet bij bovenstaande lijst rekening houden met twee dingen. Ten eerste kijken we enkel naar iDevices die iOS 8 ondersteunen. Een volledig overzicht van alle iPhones, iPads en iPods die iOS 8 draaien vind je in ons dossier. Ten tweede zijn dit enkel nieuwe iOS 8-functies die niet op specifieke apparaten werken. Functies die in iOS 7 niet werkten op bepaalde iDevices, zijn in iOS 8 nog steeds niet te benutten. Afgelopen jaar hebben we alle functies die in iOS 7 beperkt waren in een overzicht gezet. Op de iPhone 4S kun je bijvoorbeeld géén gebruik maken van AirDrop.

iOS 8 verschijnt later vandaag voor de iPhone, iPad en iPod touch. Ben je voorbereid op deze grote update? Je leest er alles over in het artikel ‘iPhone en iPad voorbereiden op iOS 8‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.