iPhone 6 in spacegrijs en goud

‘Apple wil 32GB iPhone 6 ook in Europa uitbrengen’

Apple gaat ook in Europa de 'nieuwe' 32GB iPhone 6 uitbrengen. Het gaat voorlopig om Wit-Rusland, maar het model zou in veel meer westerse landen beschikbaar kunnen komen.

Apple heeft onlangs een nieuwe 32GB gouden uitvoering van de iPhone 6 uitgebracht in Aziatische landen. Het zou gaan om een speciaal model voor opkomende markten. Toch zijn er nu aanwijzingen dat het model ook in Europa beschikbaar komt, alleen wel in een andere kleur.


iPhone 6 in spacegrijs en goud

32GB iPhone 6 als nieuw instapmodel?

Die aanwijzingen zijn afkomstig uit Wit-Rusland, een land met 9,5 miljoen mensen ten oosten van Polen. Apple zou daar van plan zijn om een 32GB iPhone 6 ‘limited edition’ in spacegrijs uit te brengen. Het model zou al volgende week verkrijgbaar zijn, maar niet via de Apple Store. In plaats daarvan zou Apple van plan zijn om i-Store in te schakelen voor de verkoop, een APR met winkels in de hoofdstad Minsk.

Of het model daarna ook in andere Europese landen gaat opduiken is nog even de vraag. De 32GB iPhone 6 zou bedoeld zijn voor opkomende landen en daar valt Nederland niet direct onder. Wit-Rusland heeft een bruto nationaal product per capita van $5.100 en dat ligt behoorlijk lager dan de $45.210 van Nederland (in beide gevallen gaat het om GDP nominaal 2016, volgens de Engelstalige Wikipedia-pagina’s van beide landen). De koopkracht ligt er dan ook een stuk lager.

‘Nieuwe’ iPhone 6 met dezelfde specs

De ‘nieuwe’ iPhone 6 is technisch gezien identiek aan de iPhone 6 uit september 2014, maar met een gunstiger opslagcapaciteit van 32GB. Het toestel gaat omgerekend zo’n 500 euro kosten en staat in de boeken als ‘iPhone 6 (2017)’. Ook heeft het toestel een nieuw verkoopnummer (SKU) van Apple gekregen.

De gouden versie van de iPhone 6 (2017) is al in Taiwan te koop voor iets meer dan $400 via een lokale provider. Apple besteedt zelf geen aandacht aan het nieuwe model, ook omdat het niet via de Apple Stores verkocht gaat worden. Voor mensen die een goede iPhone zoeken en niet het volle pond kunnen of willen betalen kan het een uitkomst zijn.

Bestverkochte toestel
De iPhone was in 2014 het bestverkochte toestel van Apple tot dan toe, mede omdat Apple de sprong maakte naar een groter scherm. Een jaar later werd de gouden variant van de markt gehaald en in 2016 verdween de iPhone 6 officieel helemaal uit de winkels. Apple schoof toen de iPhone SE naar voren als het nieuwe instapmodel.

Dat roept ook meteen de vraag op of Apple de komende weken nog wel een nieuwe versie van de iPhone SE gaat uitbrengen. Misschien zijn ze tot de conclusie gekomen dat het tijdperk van 4-inch schermen nu echt voorbij is. Later deze maand of in de loop van april weten we meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2017, 8:40
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen europa, iPhone 6
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.