Reacties voor: iPhone 6 grafisch aanzienlijk sneller dan Galaxy S6

In een vergelijking tussen de iPhone 6 en Samsung Galaxy S6 blijkt dat de S6 tegenvallende resultaten boekt door de hoge schermresolutie.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Als je de resolutie gelijk zet (1080p) dan is de S6 bijna altijd sneller.

    Tuurlijk is de iPhone zes sneller met een veel lagere resolutie. Enorm clickbait gehalte dit artikel.

  2. @Niek: je herhaalt wat er al gezegd is

  3. Ik vind het wel grappig. Op nu.nl stond vandaag een artikel ” samsung galaxy 6s beste android smartphone van het moment “. Goede 1 april grap dacht ik zo.

  4. @AT024:

    ‘Ontwikkelaars die aan veeleisende 3D-games voor smartphones werken hebben bij Apple echter aanzienlijk meer speelruimte dan op de Galaxy S6-toestellen.’

    Dat is gewoon niet waar, hoogste resolutie is 1080p op de 6+ En daar is de S6 iets sneller. Conclusie klopt niet.

  5. Wat ook grappig is dat de Samsung op veel punten beter scoort dan de iPhone maar dat wordt natuurlijk niet genoemd.. Dpi wordt ook weggewuifd behalve toen Apple zogenaamd “retina” had, toen was dpi wel in de mode natuurlijk ipv werkelijk verschil wat men kan zien bij schermen…

  6. @Niek: Maar je zet de resolutie niet gelijk, dus niet van toepassing

  7. Hetzelfde als de oude discussie van vroeger over vermogen in versterkers. Mensen die altijd de versterker met het meeste wattage wilden hebben. Ik ken A-klasse versterkers met 2 x 25 watt die een hakkietakkie versterker met 2 x 150 watt volkomen wegspelen. Oftewel; specificaties zeggen maar weinig.

  8. Clickbait indeed dit artikel! Ik begrijp wat de auteur wil bereiken, maar voer een serieuze set benchmarks uit op de toestellen en je zult zien dat een iPhone 6 het simpelweg (en logischerwijs) niet wint van een Galaxy S6. Ik weet ook niet waarom dat zou moeten; het is nou eenmaal niet zo.

  9. Over het algemeen gezien, geen resoluties meegenomen, heeft de S6 aanzienlijk meer rekenkracht dan de iPhone 6. Ik als iPhone liefhebber geef hier gewoon toe dat de S6 veel meer te bieden heeft in hetzelfde pakketje met dezelfde prijs. De iPhone heeft grote stappen te maken, want zelfs op het gebied van soepelheid waar de iPhone toch al jarenlang om bekend staat is het nu ingehaald. En dat met een scherm met bijna de helft van het aantal pixels van de S6..

    Ik weet wel dat ook Samsung zijn verkoop records gaat breken dit jaar en dat Apple in het bovenste segment aanzienlijk meer concurrentie krijgt. Laten we afwachten wat Apple in september hier tegenover gaan zetten! Dat moet haast ook wel vuurwerk worden.

  10. Achja helaas verkoopen cijfers nu eenmaal goed aan mensen die ergens geen verstand van hebben. En dat geld voor bijna alle producten. Vandaar dat een fabrikant als Samsung heel erg op cijfers adverteerd en Apple op het design en gebruiksgemak

  11. Opmerkelijk is het dat bij tweakers en nu.nl de iPhone 6 enkel op singlecore beter presteert bij de benchmarks.

    Dit artikel is dus een hoop fantasie en bevat onwaarheden.

    http://tweakers.net/reviews/3916/5/samsung-galaxy-s6-de-nieuwe-koning-in-android-land-prestaties-en-benchmarks.html

    http://www.nu.nl/reviews/4021969/review-galaxy-s6-beste-android-smartphone-toe.html

    Engadget en genoeg andere Amerikaanse ‘tech sites’ komen tot dezelfde conclusie als in dit geval tweakers en nu.nl

  12. Op deze websites is te zien dat de Galaxy S6 beter presteert als alle 8 cores aan gezet worden, en bij offscreen rendering.

    Helaas is het zo dat als alle 8 cores altijd aan staan, dat de batterij dan ook zo leeg zou zijn. Dus in praktijk worden deze zo min mogelijk tegelijk aan gezet. Daarom heeft Apple ervoor gekozen om een enkele core zo snel mogelijk te maken. Zo kunnen de twee cores toch gebruikt worden, zonder dat de batterij snel leeg gaat.

    Wat offscreen rendering betreft (1920 x 1080 pixels), dit is een leuke test om te kijken hoeveel power de gpu in huis heeft. Dan zien we dat de Galaxy het wint van de iPhone 6.

    Misschien dat iemand hier weet of je bij een Android toestel de keuze hebt om een spelletje op een lagere resolutie te spelen? Als je dan kunt kiezen voor 1920 x 1080 dan zal de frame rate hoger zijn als bij de iPhone 6. Maar als je vast zit aan de native resolutie (quad hd), dan lopen spelletjes toch niet zo soepel op een Galaxy S6.

  13. Vergelijking: 2 producten die zelfde doen 1 daarvan heeft 3x meer ram, 4x meer rekenkracht en 2x beter scherm, beter camera maar prijzen zijn gelijkIk betaal liever aan hoge resolutie die ik niet kan waarnemen dan appel logo die ik wel kan bekijken maar niets aan heb

  14. Maar toch snap ik niet waarom Apple trouw blijft aan een “trage” processor en weinig geheugen… De iPhone zou NOG innovatiever zijn dan nu. Want met cijfers krijg je niemand overtuigd van de nieuwste iPhone…

  15. @Gaetan: jij begrijpt t niet

  16. Ik hou van de Iphone. Maar me hart begon ook sneller te kloppen voor de S6:) indrukwekkend toestel de Galaxy S6. Er mag ook best wat postitiefs gezegd worden over de concurrentie. De S6 doet qwa accuduur beter dan de iphone 6. Terwijl de S6 eem groter scherm met meer pixels heeft. Ben zeer benieuwd hoe Apple hierop gaat reageren met de 6S.

  17. Wat hebben we aan een nog snellere processor en nog meer pixels als je die toch al niet ziet ? Vermoedelijk heeft Apple die ingewisseld voor een langere batterijduur …

  18. Origineel geplaatst door fritsie: Wat hebben we aan een nog snellere processor en nog meer pixels als je die toch al niet ziet ? Vermoedelijk heeft Apple die ingewisseld voor een langere batterijduur …

    hHahah pardon? Kijk eens even naar de batterijduur van de Galaxy S6

  19. De batterijduur van de S6 tav de iPhone 6 is ook een stuk beter. Apple gaat ten onder. Er komen steeds betere producten op de markt die bewijzen beter te zijn dan een iphone, macbook en apple watch.

  20. @Cihan:

    Is volgens de review van the verge erg slecht.

  21. @katip:

    Beter scherm en betere camera is onwaar.

    Meer pixels en meer megapixels kun je zeggen. Maar daar wordt het allemaal niet per se beter van.

  22. Origineel geplaatst door Pieter: @Cihan:

    Is volgens de review van the verge erg slecht.

    oke maar volgens all about phones en tweakers weer bovengemiddeld goed.

  23. @Cihan:

    Ik denk zelf dat de verge oo dit gebied een betere bron is. All about phones en tweakers moeten er volgens mij allebei zelf aan verdienen.

  24. Fijn dat toestel van samsung. Niet fijn is android. Dat is en blijft de boosdoener vind ik. Apple hoeft niet sneller te gaan om goed te werken. Samsung wel want android vraagt gewoon veel van een toestel.

  25. Hahahahaha ik heb nu al 2 weken de s6 & de s6 edge kunnen testen en ik kan jullie vertellen, dat wat hierboven staat toch echt wel klopt! The verge komt idd het dichst bij de waarheid. De foto’s zijn ontzettend geel en de batterijduur is echt dramatisch slecht.. Hij wordt bloedheet tijdens gebruik en gamen erop ging de eerste week vloeiend en soepel en helaas de 2e week al schokkeriger.. En ja ik heb het net WiFi & 4G getest! Dat t scherm zoveel pixels heeft zie je echt niet en dat draadloos opladen is toch niet zo handig als dat je zou denken.. Normaal kan je namelijk je telefoon nog gebruiken in de oplader, dat kan dus niet want hij moet er echt op liggen. Wat wel echt gruwelijk goed is, is dat hij in 10 minuten van 0 naar 79% gaat! Maar daarmee is ook alles gezegd.. Vind persoonlijk de Edge mooier maar de s6 prettiger in de hand. De Edge is best wel scherp aan de zijkant en niet echt comfortabel.. Gewoon helemaal niet eigenlijk.. Ik heb zelf een iPhone 6 en na 2 weken die 2 telefoons te hebben gebruikt kan ik je uit mijn eigen ervaring vertellen dat t een verademing was om m’n iPhone weer te gebruiken! Ik voelde me ondanks die 2 telefoons toch een soort van beperkt.. En dat komt vooral omdat iOS zo briljant goed op elkaar afgestemd is.. Ben heel benieuwd hoe deze telefoons het gaat doen bij het publiek maar voor mij blijft Apple toch echt wel heer en meester gewoon puur omdat alles echt klopt en werkt. Echter dit zijn wel echt de mooiste en beste Android telefoons die je op dit moment kan krijgen vind ik.

  26. ook al heeft de iPhone 6 minder ram en pixels kan ik constateren dat deze veel soepeler werkt als bvb de lg G3, Samsung galaxy s5 en Sony xperia z2. Al die Android toestellen hebben meer ram en pixels maar lopen voortdurend vast en draaien continue zoveel apps ongewild op de achtergrond dat je bijna door je ram zit. Tevens is een qhd scherm geen garantie voor een perfect beeld en het vreet je batterij onmiddellijk leeg

  27. Bij Samsung kun je na een paar maanden op zoek naar een nieuwe batterij, dan werkt hij niet goed meer, of is gewoon kapot.
    Vaak genoeg gezien bij vrienden, kennissen en collega’s.

    Android is gewoon traag en vreet (te) veel systeem resources.

    Ik ben blij met mijn iPhone, is al wel 2 jaar oud, maar werkt nog steeds prima. Accu is ook nog steeds prima.

  28. Who cares? Dit soort vergelijkingen zijn volkomen irrelevant als je de besturingssystemen alsmede de verschillen tussen individuele apps niet kunt meewegen. Kan mij iemand een aantal apps noemen die zowel op iOS en Android beschikbaar zijn en die op Android beter presteren? Of apps die alleen op Android mogelijk zijn, omdat de iPhone deze niet aankan? Ik durf te wedden dat deze er nauwelijks zijn.

    Feitelijk is het juist zo dat Apple ongelooflijk efficient te werk gaat en een performance uit de hardware weet te halen waar geen enkel Android-toestel aan kan tippen. Apps laden vlot, het systeem wordt nauwelijks trager als je meerdere zware apps ‘tegelijk’ gebruikt en de prestatie van individuele apps blijft consistent. Apple behaalt een respectabele batterijduur met deze relatief gezien kleine batterij die daarom ook niet eens zo lang geladen moet worden. Zij gaan niet voor de overkil om dan alleen op spec-sheets indruk te maken, vooral als het in het dagelijks gebruik niet loont.

    Ieder jaar is het weer hetzelfde en ieder jaar vraag ik mij opnieuw af waarom mensen er überhaupt om geven. Als je tussen Android-toestellen vergelijkt, mag je daar best serieus naar kijken. Maar zolang iPhones alleen iOS draaien en de achterliggende filosofie verschilt, heeft het gewoon geen zin.

  29. Maar onderhand wil ik toch steeds vaker m’n iPhone 6 Plus tegen de muur gooien…

    Ik vind 1gb ram veelte weinig. Applicaties houden het niet lang vol op de achtergrond, waardoor ze automatisch afgesloten worden.

    Voorbeeld: ik minimaliseer Safari, ben bezig om een mail te schrijven, ga terug naar Safari, en de pagina gaat opnieuw laden.

    Of: ik ben een foto aan het bewerken in Instagram, maar krijg een bericht in de tussentijd. Na het beantwoorden van het bericht ga ik terug, en mag ik opnieuw beginnen met bewerken…

  30. Origineel geplaatst door Kamran
    Maar onderhand wil ik toch steeds vaker m’n iPhone 6 Plus tegen de muur gooien…
    Ik vind 1gb ram veelte weinig. Applicaties houden het niet lang vol op de achtergrond, waardoor ze automatisch afgesloten worden.
    Voorbeeld: ik minimaliseer Safari, ben bezig om een mail te schrijven, ga terug naar Safari, en de pagina gaat opnieuw laden.
    Of: ik ben een foto aan het bewerken in Instagram, maar krijg een bericht in de tussentijd. Na het beantwoorden van het bericht ga ik terug, en mag ik opnieuw beginnen met bewerken…

    Werkgeheugen is zeker Apple’s flessenhals. Het blijkt vooral merkbaar te zijn op de iPhone 6 Plus en de iPads. Ik heb er op mijn iPhone 6 duidelijk minder last van en merk ook een verbetering in iOS 8.3.

  31. @KALLT
    Juist vanwege jouw betoog is het extra triest dat Apple de 6 zo ranzig weinig RAM en batterijprestaties meegeeft

  32. @Kamran

    Exact! Om maar te zwijgen over de schokkerigheid en lag die ook regelmatig even om de hoek komt kijken. Apple heeft de iPhone 6 Plus veel te minimaal uitgerust. Een 1080p scherm is voor het eerst op een iPhone terwijl de concurrentie dit allang al heeft. Waarom? Omdat Apple vaak pas iets inplemteert als het gelooft dat het echt goed werkt.

    Wat mij betreft mogen ze dan terug naar de ontwerptafel, want deze iPhone 6 Plus werkt aanzienlijk minder goed als de gewone iPhone 6! En dat terwijl ik er bijna 1000 euro aan heb uitgegeven. Spijt? Best wel. Ik was meer tevreden met de 5s, op de batterij na.

    Ondertussen heb ik ook de iPad Air 2, maar die heeft me een partij rekenkracht en werkgeheugen. Zo ben ik het van Apple gewend. Dat had bij de iPhone 6 Plus ook gedaan moeten worden, want die magere A8 komt veel tekort.

  33. @Rolf:

    Dit snap ik niet, en ik denk niemand, leg uit!

  34. Tja, Zo kan ik het ook. Als je de S6 root en je laat hem intern op dezelfde resolutie draaien dan wind de S6 het gemakkelijk met pure kracht! Ik heb zelf ook een Note 4, en van lag is geen sprake ik kan 40 tabs open late staan zonder dat ik ooit een pagina hoef te verversen. Mijn ipad 2 is niet meer vooruit te branden dankzij apple met hun ” geweldige ” updates.

    Apple was eerst onderscheidend toen ik een iphone 4 kocht op de launch date, dit is echter al lang niet meer zo. Apple is nu gewoon arrogant geworden en doorgeslagen met hun prijzen. Dat zie ook aan de nieuwe macbook, de specs zijn triest en ze vragen er bijna 1500 euro voor !

    Ik hoop dat apple zichzelf kan hervinden, waar ze eerst voor stonden. Tot die tijd ga ik naar de concurrent… En ik raad iedereen die twijfelt hetzelfde te doen!

  35. @johan:

    De s6 draait op veel hogere resolutie. Dus hoe die zou draaien op lagere resolutie is totaal irrelevant. Want dat doet ie niet.

    Daarnaast doet de iPad 2 het beter en sneller dan menig Android tablet van vier a vijf jaar oud.

  36. Hmm, beetje gekleurde uitleg. Op Tweakers zeggen ze t toch net iets anders. En aan hun onpartijdige oordeel hecht ik net iets meer waarde….

  37. Persoonlijk heb ik na het het gebruik van bvb de xperia z2, galaxy s5 en de lg G3 de bevestiging ondervonden dat meer ram en zwaardere processors geen garantie zijn voor een soepeler werkend toestel want nu ik mijn iPhone 6 sinds een week heb ervaar ik dat deze voor mijn gevoel toch wel het snelst en soepelst draait . Tevens is de beeldkwaliteit van het scherm mijn inziens veel mooier en vloeiender als bij de duurste Android concurrenten

  38. Origineel geplaatst door Pieter: @Cihan:

    Is volgens de review van the verge erg slecht.

    Verge is ook zo pro Apple en anti Samsung. Dat is algemeen bekend.

  39. @Cihan: Nog sneller, nog scherper, op een keer houdt dat toch op.
    Maar een betere batterij, liefst vervangbaar, dat is pas een echte verbetering.

  40. Tja, moet ik nu per se een iPhone 6 gaan kopen? Volgens BGR is de GFX Bench-score van de iPhone 5s trouwens beter dan die van de 6 (zie http://bgr.com/2014/09/22/iphone-6-vs-android-performance-tests/). Dan toch maar een 5s kopen of je niet gek laten maken door dit soort testjes?

  41. @Apple user:

    Deze review niet hoor, kijk m maar eens

  42. @GloriouS: de enorme hoge ppi geldt bij de Pentile schermen van Samsung alleen voor groen. Rood en blauw hebben maar de halve resolutie. Overigens ook genoeg hoor

  43. @Apple user: ook het artikel in tweakers is m.i selectief. Bijv. De geheugen component van de iphone is aanmerkelijk sneller maar dat wordt helemaal nergens genoemd….

  44. @Kees: ik betwijfel of de S6 een verkooprecord breekt. Hij is net zo duur als een iphone en ik denk niet dat veel Android fans dat er voor over hebben…

  45. @Henk: ik kom van Android met een G3 en mezelf na mijn eerste week met mijn iPhone 6 al beklaagd niet eerder voor apple te hebben gekozen. Mijn god wat een verbetering is het na deze overstap naar de iPhone 6 en de iPad

  46. Ik, als hardcore Apple fan, geef voor het eerst toe dat Samsung hiermee een aardige slag kan slaan tegenover Apple.

    Toch blijf ik bij Apple. De 6 128gb die ik heb is voor mij de eerste telefoon die me optimaal pleziert. Het scherm en opslag zorgen ervoor dat ik een computer in mijn zak heb en als Linuxbeheerder is dat superfijn om overal bij je servers te kunnen waar je maar bent.

    Maar eerlijk is eerlijk, Samsung is op de goede weg. Alleen android is hetgeen wat me ver weg houdt van dit soort toestellen. iOS en een jailbreak is all i need.

  47. @Kees: Apple zal gewoon met een 6S komen ben ik bang. Niet bepaald vuurwerk. In Japan winnen ze toch wel, want daar heeft Samsung zich teruggetrokken.

  48. Ff wat anders beste mensen. Wie heeft er ook last van de functie “niet storen?”

    Bij mij springt het spontaan in de avond op “niet storen.”

    iPhone 6

  49. Origineel geplaatst door Gaetan
    Maar toch snap ik niet waarom Apple trouw blijft aan een “trage” processor en weinig geheugen… De iPhone zou NOG innovatiever zijn dan nu. Want met cijfers krijg je niemand overtuigd van de nieuwste iPhone…

    Heel eenvoudig, beide zijn de grootste energie verbruikers. Daarnaast heeft Apple een zeer efficiente game engine en ontwikkelaars die daar voor ontwikkelen.

  50. @Apple user: Ga naar instellingen > Niet storen > Gepland en zet het uit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.