Reacties voor: iPhone 6 krijgt toch 1 GB RAM-geheugen

De iPhone 6 krijgt vermoedelijk 1 GB RAM, net zoveel werkgeheugen als in de iPhone 5s. Dat blijkt uit een opdruk op de A8-chip gebaseerd op Hynix-modelnummers.
Lees het complete artikel → iPhone 6 krijgt toch 1 GB RAM-geheugen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 35 reacties

  1. Hmmmm jammer

  2. @ed: Volgens mij is dat wel genoeg hoor.

  3. Hoeveel gb hebben de top modellen van de concurrenten?

  4. Origineel geplaatst door HooijmansNL
    @ed: Volgens mij is dat nog genoeg hoor.

    Zo is het Maurice. 😉 1 GB is voldoende en iOS 8 zorgt er nu voor dat memory hogs er uit gegooid worden.

  5. @GijsParadijs: 2GB of 3GB bij android maarja, die hebben dat ook nodig ze ;). Anders zijn ze al van dag 1 te traag.

  6. @GijsParadijs: ik dacht tot 3 gb aan ram. Maar zelfs dan kloppen ze Apple niet. Android vraagt nu eenmaal zoveel ram en dan loopt het nog stroef.

  7. Origineel geplaatst door vroem
    @GijsParadijs:2GB of 3GB bij android maarja, die hebben dat ook nodig ze ;). Anders zijn ze al van dag 1 te traag.

    Met skins ja, maar vanilla Android heeft ruim voldoende aan 1GB RAM.

  8. Origineel geplaatst door GijsParadijs
    Hoeveel gb hebben de top modellen van de concurrenten?

    Jammer dat er nog steeds mensen zijn die gevoelig zijn voor veel geheugen, MHz-en en megapixels.

  9. Origineel geplaatst door Pat
    Jammer dat er nog steeds mensen zijn die gevoelig zijn voor veel geheugen, MHz-en en megapixels.

    Is er iets mis dan met nieuwsgierig zijn?

  10. Sorry hoor.., maar als mensen roepen dat 1GB genoeg is, val ik echt van mijn stoel!

    1GB is zeker niet genoeg voor een toestel van +_ 750 Euro!!

    De iPhone 6 is bedoeld voor 2015/16 Apps en het OS worden steeds zwaarder! Ram geheugen bepaald voor een zeer groot deel de levensduur van een apparaat. Slim van Apple, nu weet Apple zeker dat de iPhone 6 over 1 jaar traag is, dan komt de iPhone 6s uit ($$) met 2GB geheugen en zwaardere software. Weet je nog het drama.., toen de iPhone 3GS uit kwam? de iPhone 3G was meteen traag! Waarom? Apple verhoogde toen het aantal ram geheugen en het verbruik daarvan door het OS.

    Daarnaast heeft de iPhone 6 een groter scherm, dus je gaat er meer mee doen!

    Als Apple dit echt gaat doen dan geen iPhone 6 voor mij! TE duur speelgoed voor dit soort grappen! 1GB?? Kom op zeg!

    Origineel geplaatst door Thomas Bruyninckx
    @GijsParadijs: ik dacht tot 3 gb aan ram. Maar zelfs dan kloppen ze Apple niet. Android vraagt nu eenmaal zoveel ram en dan loopt het nog stroef.

    Totale onzin!!

    U heeft er duidelijk geen verstand van! Koop een Nexus 5 en ervaar Android anno 2014. U zult versteld staan!

    Android op Samsung telefoons is inderdaad wel echt bagger!

  11. Origineel geplaatst door Pat
    Jammer dat er nog steeds mensen zijn die gevoelig zijn voor veel geheugen, MHz-en en megapixels.

    Hahaha! Het aantal ram geheugen bepaald wel de levensduur van het toestel, lijkt mij tocht wel erg relevant!

  12. ios is een vorm van OSX, daarop is het “iPhone OS” in 2007 gebaseerd. Let wel, een OSX gebruiker weet allang dat veel geheugen en zware processorkracht niet het meest essentiële is. Software icm hardware is de kracht. Dat geouwehoer over capaciteit, geheugen en tegenkracht is pas relevant wanneer de software goed in elkaar steekt. Moraal van dit lulverhaal…met 1GB kan je serieuze prestaties halen uit een systeem als iOS. Een iPhone gaat per definitie al langer mee dan menig andere telefoon, mits je het met liefde behandeld 😉

  13. Wederom een low-end toestel. Zoals elk Apple product. Maar ik snap hun strategie wel, elk jaar een beetje meer geheugen, een beetje sneller, zodat men de illusie creëert dat er een verandering is. Niets is minder waar natuurlijk. Gewoon geld uit de zakken kloppen, dat is de strategie. Het verwonderd mij dat er nog altijd mensen zijn die absoluut geen kennis hebben van de huidige technologie. Apple staat minstens 3 jaar achter. Maar hey, geen probleem hoor, ieder zijn ding natuurlijk.

  14. Origineel geplaatst door sunlightzeep
    Wederom een low-end toestel. Zoals elk Apple product. Maar ik snap hun strategie wel, elk jaar een beetje meer geheugen, een beetje sneller, zodat men de illusie creëert dat er een verandering is. Niets is minder waar natuurlijk. Gewoon geld uit de zakken kloppen, dat is de strategie. Het verwonderd mij dat er nog altijd mensen zijn die absoluut geen kennis hebben van de huidige technologie. Apple staat minstens 3 jaar achter. Maar hey, geen probleem hoor, ieder zijn ding natuurlijk.

    Zo zie ik het nu ook. De iPhone was vroeger echt het beste van het beste. Je ruikt gewoon nu al dat de iPhone 6S 2GB Ram krijgt! Wat dus betekend dat de iPhone 6 snel trager wordt bij toekomstige software updates!

    Ook wordt steeds zekerder dat het instapmodel weer 16GB opslag krijgt. Of u wel even +_ 750 euro wilt betalen pffff

    Gelukkig is het maar een telefoon, en er is gelukkig anno 2014 erg veel keus!

  15. Origineel geplaatst door frodo
    Jammer dat er nog steeds mensen zijn die gevoelig zijn voor veel geheugen, MHz-en en megapixels.

    Hahaha! Het aantal ram geheugen bepaald wel de levensduur van het toestel, lijkt mij tocht wel erg relevant!

    Doe niet ze dramatisch. 1gb is nu meer dan genoeg. De levensduur van een telefoon is nu eenmaal beperkt. Bij android omdat de support al stop na 1-2 jaar, bij de iphone omdat het os te zwaar wordt. Maar je toestel wordt wel 4 jaar ondersteund. Deal with it en koop sneller een nieuw toestel.

  16. Ik neem nooit echt de moeite om te reageren, maar hier staan weer een aant reacties dat je echt denk hoe dan. 1. Al ben je geen fan van apple wat doe je hier? Reacties uitlokken, pijp zeiken om niks. 2. Mensen als je het jezelf niet wil/kan veroorloven koop je het toestel niet! Het is geen verplichting.

  17. Mijn iPad mini heeft 512mb ram en dat merk je zeker.

    1GB is in 2014 al weinig laat staan in 2015/16. Voor een premium telefoon waar je een boel geld voor neerlegt mag je verwachten dat je web pagina’s in safari bv niet opnieuw laden nadat je terugkomt van een iets zwaardere app.

    Tevens in geheugen lang niet zo duur meer.

  18. Origineel geplaatst door frodo
    Weet je nog het drama.., toen de iPhone 3GS uit kwam? de iPhone 3G was meteen traag! Waarom? Apple verhoogde toen het aantal ram geheugen en het verbruik daarvan door het OS.

    En omdat het jou anders niet goed uitkomt schrijf je er natuurlijk niet bij dat de iPhone 3GS de Samsung S5L8920 SoC ARMv7 processor kreeg. Dit in tegenstelling tot de iPhone 2G/3G die het nog moesten doen met een S5L8900 SoC ARMv6 processor.

    Vanaf de iPhone 3GS is de iOS machine code geoptimaliseerd voor de ARMv7 architectuur (en vanaf de iPhone 5s ook voor de 64-bits ARMv8 architectuur).

  19. Origineel geplaatst door Timosha
    Zo is het Maurice. 😉 1 GB is voldoende en iOS 8 zorgt er nu voor dat memory hogs er uit gegooid worden’.

    …nogal stellige bewering. De behoefte lijkt me hoe dan ook inherent aan het gebruik….

  20. Origineel geplaatst door sunlightzeep
    Wederom een low-end toestel. Zoals elk Apple product. Maar ik snap hun strategie wel, elk jaar een beetje meer geheugen, een beetje sneller, zodat men de illusie creëert dat er een verandering is. Niets is minder waar natuurlijk. Gewoon geld uit de zakken kloppen, dat is de strategie. Het verwonderd mij dat er nog altijd mensen zijn die absoluut geen kennis hebben van de huidige technologie. Apple staat minstens 3 jaar achter. Maar hey, geen probleem hoor, ieder zijn ding natuurlijk.

    3 jaar achter op wie? Op wat?
    Bijv. een Samsung doet niks anders. Iets groter scherm, iets sneller, beetje meer geheugen.
    Alle andere bedrijven doen dat..wat verwacht je anders?

    3 jaar achter op wie nogmaals? Waar lopen anderen zo ver voor mee dan? Totaal met niks. Wat kun je er meer mee dan? Totaal niks. Hoezo loopt Apple 3 jaar achter dan?

    hahaha, elk jaar als ze uitkomen zijn ze 1 van de snelste en beste in vergelijking met de toptoestellen van andere merken.

    Kijk anders even naar de benchmarks-testen van de 5S toen die net uitkwam.
    Of kijk hier naar de diverse vergelijkingen.

    Lees de review van Tweakers ff door en kom dan nog zonder rode wangtjes en gestotter hier zeuren.

  21. Origineel geplaatst door Thomas Bruyninckx: @GijsParadijs: ik dacht tot 3 gb aan ram. Maar zelfs dan kloppen ze Apple niet. Android vraagt nu eenmaal zoveel ram en dan loopt het nog stroef.

    Ooit android toestel gehad in korte verleden ? Apple fanboy.. Was ik ook totdat ik de htc one probeerde.

  22. Origineel geplaatst door terrific
    Tevens in geheugen lang niet zo duur meer.

    Dat is ook zo. Maar hier gaat het niet om een USB-stickje of een RAM-stripje. Hier gaat het om werkgeheugen dat geïntegreerd is in de A8 processor (SoC – System on a Chip).

  23. Origineel geplaatst door Pat
    ammer dat er nog steeds mensen zijn die gevoelig zijn voor veel geheugen, MHz-en en megapixels.

    Meer megapixels is wellicht niet zaligmakend voor een camera maar deze stelling is echt lachwekkend. Kijk eens naar de performance verbetering van de iPads met meer geheugen.
    1Gb is inderaad triest in relatie tot de processor en overige uitrusting (64bits, iOS8) en het high-tech gekoketteer met saffier, liquid metal.

  24. Men zou beter eens stoppen met Android vergelijkingen te maken hier en zich eerder focussen waarom Apple er voor zou kiezen om het werkgeheugen op 1GB te houden. Voor mij persoonlijk is dit iets wat niet door de beugel kan voor een nieuwe generatie iPhone die sowieso al Prijzig is. Apple moet nu niet krenterig gaan doen t.o. zijn klanten die genoeg neertellen voor hun toestellen en mag gerust een werkgeheugen van 2gb insteken. Voordat jullie mij hier gaan aanvallen… Ik ben ook een Apple fan en zit met meerdere toestellen thuis maar dat betekend niet dat ik mij niet kritisch mag opstellen tegenover paar bovenstaande die overduidelijk Apple iets te hard aan het verdedigen zijn.

  25. Origineel geplaatst door sunlightzeep
    Wederom een low-end toestel. Zoals elk Apple product. Maar ik snap hun strategie wel, elk jaar een beetje meer geheugen, een beetje sneller, zodat men de illusie creëert dat er een verandering is. Niets is minder waar natuurlijk. Gewoon geld uit de zakken kloppen, dat is de strategie. Het verwonderd mij dat er nog altijd mensen zijn die absoluut geen kennis hebben van de huidige technologie. Apple staat minstens 3 jaar achter. Maar hey, geen probleem hoor, ieder zijn ding natuurlijk.

    Mag ik u er op wijzen dat zelfs de iPhone 5 in de top tien snelste smartphones staat? Apple loopt minstens een jaar voor op andere telefoons. Ik koop ook nooit s modellen maar dat zegt niet dat het model ervoor traag is. In tegendeel!

    Android heeft meer ram nodig omdat het klotesoftware is en dat is bij iOS niet het geval.

  26. Tot nu toe waren de -s toestellen steeds beter dan de toestellen daarvoor. Hoewel ik echt aan een nieuwe telefoon toe ben, twijfel ik nu toch of ik niet beter kan wachten tot de 6s uitkomt.
    Wie geeft uitsluitsel over die 1GB RAM geheugen? Is het straks genoeg of niet?

  27. @frodo: de bijna 4 jaar oude 4s van mijn vrouw draait nog als een tierelier met iOS 7 hoor.

  28. @Boldfella: Mijne hier draait nog zelfs probleemloos iOS 8, dat doen al die fabrikanten van Android-smartphones Apple niet na. 😛

  29. @Boldfella: de iphone 4s is nog niet eens 3 jaar oud

  30. Origineel geplaatst door sunlightzeep
    Apple staat minstens 3 jaar achter.

    Is al altijd zo geweest. Denk aan de desktop computers in de jaren ’90. PC’s hadden grotere harde schijven, snellere CPU’s, enz….

    Het enige verschil was dat het bij Apple ten minste goed werkte.

  31. Origineel geplaatst door Rik
    Het wordt toch echt 2GB:

    Waar lees jij dat? Of bedoel je die 2 GHz klokfrequentie?

  32. Hoop het niet, afwachten maar!

  33. Apple doet niet aan gissen en missen. Wat Apple uitbrengt is goed. Niet zoals bijvoorbeeld Samsung. Zij zijn vaak innovatiever maar soms slaan ze de bal volledig mis of implementeren technologie waar hun apparaten nog geen blijf mee weten.

  34. Origineel geplaatst door Boldfella
    @frodo: de bijna 4 jaar oude 4s van mijn vrouw draait nog als een tierelier met iOS 7 hoor.

    Ik merk anders al wel verschil met iOS 6 en nu iOS 7 op mijn 4s.

    Als ik switch tussen apps omdat ik een paar dingen tegelijk aan het doen ben, merk ik steeds vaker dat de app waar ik net nog in bezig was, helemaal is afgesloten en mijn invoer weg is. Bijvoorbeeld adresgegevens uit een mailtje halen (die niet automatisch uitgelezen wordt, dan), en die invoeren in de Kaarten.app, en ondertussen een whatsapp sturen, ik noem zo maar wat. Ten tijde van iOS 6 was dat in mijn herinnering anders.

    En zo zal het ook tzt met de iPhone 6 en iOS, zeg, 10 of 11 ook gaan; het iOS zal steeds meer resources gaan gebruiken tov vorige, en dan merk je vanzelf wel wat je aan hardware in huis hebt…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.