iphone_6_a8_ram

iPhone 6 krijgt toch 1 GB RAM-geheugen

De iPhone 6 krijgt vermoedelijk 1 GB RAM, net zoveel werkgeheugen als in de iPhone 5s. Dat blijkt uit een opdruk op de A8-chip gebaseerd op Hynix-modelnummers.

Kortgeleden circuleerden geruchten, dat de iPhone 6 maar 1GB RAM krijgt. We hebben niet over dat gerucht geschreven en het bleek later ook gebaseerd op een foute interpretatie van een ontwerp schema. Maar hoeveel RAM er straks wel in de iPhone 6 zit, bleef daardoor onbekend. Een gelekte foto van een onderdeel lijkt nu onomstotelijk te bewijzen dat het toch om 1 GB RAM gaat Dat betekent dat de hoeveelheid werkgeheugen identiek is aan dat van de iPhone 5s.

iphone_6_a8_ram

Op het logic board van de 4,7-inch iPhone 6 is de A8-chip met bedrukking aangetroffen. De opdruk wijst op een modelnummer, dat gebruikt wordt door Hynix. Het getal op de achtste positie duidt daarbij op de hoeveelheid RAM. Het getal 8 wijst daarbij op 1 GB en de letter B wijst op 2 GB. Helaas lijken die twee erg op elkaar, maar fanatiek speurwerk op de foto hierboven maakte toch duidelijk dat het een 8 is. Dat zou betekenen dat de A8-chip is voorzien van 1 GB LPDDR3 RAM.

De aankondiging van de iPhone 6 wordt verwacht op 9 september. Op dat moment weten we nog niet of de inmiddels ontdekte specs kloppen. Pas als de iPhone 6 in de verkoop gaat (vermoedelijk rond 19 september) kunnen reparatiebedrijven zoals iFixit het toestel uit elkaar halen en onderdelen onder de microscoop leggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2014, 21:18
Categorie Geruchten
Onderwerpen a8, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.